2021. március 05. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a fenyédi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Ima és böjtnap
A Mária Rádió Világcsaládja minden hónap első péntekére ima és böjt napot hirdet. Rendkívüli időket élünk és ez egy rendkívüli lehetőség, hogy felajánljuk imánkat és böjtünket Mária Szeplőtele Szíve szándékaira.
A Mária Rádióban holnap elvégezzük a négy rózsafüzér koszorút, délelőtt 9 óra 20 perckor az örvendetes, délután 1 óra 20 perckor a fájdalmas, délután 4 óra 5 perctől a világosság és este 7 órakor a dicsőséges rózsafüzért.
Déli 12 órakor az Úrangyala és a Zsolozsma elimádkozása után szentségimádásra hívjuk hallgatóinkat, a nagyváradi stúdió kápolnájából.

Elsőpénteki keresztút
Minden hónap elsőpéntekén keresztúti ájtatosságot tartanak délután 5 órától a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Nagyböjti lelki hét
A hét folyamán nagyböjti lelki hetet tartanak Szörcse, Tamásfalva, Imecsfalva templomaiban, Szörcsén délután 5 órától, Tamásfalván este 6 órától és Imecsfalván 7 órától.
Ma Bartos Károly a kézdivásárhelyi Református Kollégium iskolalelkésze tart elmélkedést.
Holnap Ruszka Sándor kézdivásárhelyi református lelkész lesz a lelkigyakorlat előadója.
Március 7-én, vasárnap Hajlák Attila-István imecsfalvi római katolikus plébános elmélkedése zárja a lelkigyakorlat sorozatot.

A szakember válaszol
A Telefonos Szeretetszolgálatban tizenkét éve fogadják az erdélyi magyarok hívásait. Érkeznek bőséggel kérések, de felajánlások is.
A szeretetszolgálat vezetői a jövőre nézve azt szeretnék, hogy a telefonvonal mögé egy-egy szakembert is állítsanak.
A pénz beosztása tanulható. A fizetésképtelenség egy hosszú folyamat része. A spórolás ösztönzően hathat még a környezetünkre is. De hogyan alakul a jövőnk gazdasága? Mire figyeljünk, mire készüljünk? Még mielőtt külső beavatkozásra szorulnánk, a Telefonos Szeretetszolgálat Rácz Béla közgazdásszal és kolozsvári városi tanácsossal szeretne néhány kézzelfogható útmutatást adni ma délután 3 és este 6 óra között a krízisben lévőknek.

Hangverseny Sepsiszentgyörgyön
A Kónya Ádám Művelődési Ház ünnepi hangversenyt szervez március 12-én, este 7 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezés alkalmából a Csíki és a Georgius kamarazenekarok műsora örvendezteti meg a közönséget koncertjével, amelynek karmestere Werner Gábor. Az ünnepi műsorban Kodály Zoltán, Lehár Ferenc, Kálmán Imre művei csendülnek fel.
Az ünnepi hangversenyre jegyeket is lehet vásárolni, a teljes árú jegy 30 lejbe, a kedvezményes pedig 15 lejbe kerül. Az előadásra érvényesek a 2020/2021-es Hangversenyévadra váltott bérletek valamint jegyek a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám) és az eventim.ro honlapon is kaphatóak.

Időjárás: Hétvégére visszatér a hideg idő, szinte mindenhol fagyni fog!
A mai nap egy hidegfront hoz lehűlést, napközben az
ország déli tájain még 12-17, máshol már csak 3-10 fok várható a legmelegebb órákban. Észak-északnyugat felől többfelé számíthatunk csapadékra: az eső, záporok mellett keleten havas eső, a hegyekben hó hullhat. Megélénkül, megerősödik az északira, északnyugatira forduló szél.

MRE Hírszolgálat, 2021. március 05.

About the author

majoros gabriella