2021. március 25. – Hírek és programajánló

H Í RE K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a szentkeresztbányai templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Ünnepre készül a Mária Rádió
Ma, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján ünnepli az Erdélyi Mária Rádió a 15. születésnapját. Meghívjuk kedves hallgatóinkat, hogy az éter hullámain keresztül kapcsolódjanak be ünnepünkbe. Délután 3 órától elimádkozzuk az irgalmasság rózsafüzérét, majd szentmisét közvetítünk a rádió kápolnájából. 4 órától szentségimádás keretében adunk hálát az elmúlt 15 évért, majd Názáretből imádkozzuk a rózsafüzért a világcsaláddal együtt.

Látogatás a gyulafehérvári szemináriumban
Gyulafehérváron találkoznak a szemináriumot fenntartó püspökök. Gyümölcsoltó Boldogasszony napján tartják a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kápolnájának búcsúünnepét. A szentmisét követően a szemináriumot fenntartó püspökök a tanintézet elöljáróival és a tantestülettel közös megbeszélésen vesznek részt, ahol a papképzéssel kapcsolatos tárgyalásokat folytatnak az intézmény elöljáróival és növendékeivel.

Imakilenced Márton Áron püspök boldoggá avatásáért
Márton Áron püspök születésének 125. évfordulójára készülve imakilencedre kerül sor a csíkszentdomokosi templomban, minden hónap utolsó szombatján. A népmissziós célt szolgáló lelki előkészület az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetben található kilencedre alapul, minden hónapban meghívott papok tartanak elmélkedést Áron püspök gondolatai alapján, az egyes témákat elmélyítve és aktualizálva a mai kor kihívásaira.
A szentmisék előtt egyórás imádságot – rózsafüzér és egyéb imák – vezetnek a csíkszentdomokosi rózsafüzér-társulatok, a mise végén sor kerül az elmélkedésre és imádkozásra.
Az imakilenced negyedik alkalmára március 27-én este 6 órától kerül sor. Témája: Imádkozzunk az ifjúságért, önazonosságuk és élethivatásuk megtalálásáért!
Elmélkedést tart Takó István Kolozsvár-szentpéteri plébános, egyetemi lelkész
Tervezett célcsoport: ifjúsági lelkészségek munkatársai, önkéntesei, katolikus iskolák diákjai, kamilliánus gyermekek, cserkészek.
A szentmiséket a Mária Rádió közvetítésében és a templom.ro honlapon is lehet követni.

Boldogító találkozások, gyógyító kapcsolatok
Képzés indul Nagyváradon mindazok számára, akik kapcsolatban vannak idősekkel, betegekkel, vagy csak egyszerűen fontos számukra az idős embertársaik jóléte.
A képzést április 10 és június 12 között kéthetente tartják, szombaton délelőtt 10 és délután 2 óra között.
A képzés a Menta Várad székhelyén, Kanonok sor 21 szám alatt lesz. Részvételi díj 250 ron. A részvétel feltétele egy előzetes beszélgetés.
Érdeklődni és jelentkezni lehet a 0747-413450-es telefonszámon vagy a katona.agnes108@gmail.com címen.

Időjárás: Az Országos Meteorológiai Szolgálat kéthetes előrejelzése szerint március 27-étől jelentős felmelegedés kezdődik, ugyanakkor a következő napok során végig számíthatunk csapadékra. Március 27-én jelentős felmelegedés kezdődik, a hőmérők higanyszála nappal 13-16, éjjel 1 és 5 fok közötti értékeket fognak mutatni.
A következő napokban az évszakhoz képest ismét különlegesen hideg lesz, 2-9 fokos maximumokkal.
Nyugaton, északnyugaton sok napsütésre számíthatunk, máshol viszont gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, az középső és keleti tájakon havas eső, hó is eshet.
Veszít erejéből a szél, már csak néhol fordulhat elő élénk északi-északnyugati széllökés. Délután már 6-10 fok várható.

MRE Hírszolgálat, 2021. március 25.

About the author

majoros gabriella