2021. március 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Online családos találkozó A Temesvári Egyházmegyei Család- és Felnőttpasztorációs Iroda online családos találkozót szervez, holnap délután 5 órakor. Meghívott előadó: Varga László kaposvári megyéspüspök. Az előadás témája: Szent József hivatásának időszerűsége a 21. században.

Imakilenced Márton Áron püspök boldoggá avatásáért Márton Áron püspök születésének 125. évfordulójára készülve imakilencedet tartanak a csíkszentdomokosi templomban, minden hónap utolsó szombatján. A népmissziós célt szolgáló lelki előkészület az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetben található kilencedre alapul, minden hónapban meghívott papok tartanak elmélkedést Áron püspök gondolatai alapján, az egyes témákat elmélyítve és aktualizálva a mai kor kihívásaira. A szentmisék előtt egyórás imádságot vezetnek a csíkszentdomokosi rózsafüzér-társulatok, a mise végén sor kerül az elmélkedésre és imádkozásra. Az imakilenced negyedik alkalmára holnap este 6 órától kerül sor. Témája: Imádkozzunk az ifjúságért, önazonosságuk és élethivatásuk megtalálásáért! Elmélkedést tart Takó István Kolozsvár-szentpéteri plébános, egyetemi lelkész. A szentmiséket rádiónk és a templom.ro honlap is élőben közvetíti.

Ifjúsági keresztút Március 28-án, virágvasárnap, este fél 8 órai kezdettel a csáki plébániatemplom udvarán keresztúti ájtatosságot tartanak a helyi római katolikus közösség fiataljainak szervezésében. A lelki program központi témája: A megfeszített és feltámadt Krisztus üzenete eljuthat hozzád közvetlenül, online, illetve egyedi módon, légballonok segítségével, amelyek magukkal viszik az ég felé az imákat. Kedvezőtlen időjárás esetén a keresztúti ájtatosságot április 2-án, nagypénteken tartják.

Nagypénteki keresztutak Nagypénteken az Erdélyi HÁLÓ Egyesület csoport tagjai délután 3 órától együtt imádkoznak a csíksomlyói Kálvárián, a Hálóért, a hálósokért és a betegek gyógyulásáért. Április 2-án, nagypénteken délután 5 órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Szabadtéri Passió Nagypénteken, április 2-án este fél 7 órától a lemhényi plébánia udvarán szabadtéri passiót ad elő a lemhényi ifjúsági szervezet.

Időjárás: Változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy gyenge zápor csak elvétve délkeleten fordulhat elő. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. Tovább enyhül az idő, a legmelegebb órákban 10-14 fokot mérhetünk. Szombaton az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben már 11-16 fok közé melegedhet a levegő. A jövő hét első napjai száraz, naposabb időt hozhatnak, a szél veszít erejéből. Újra melegszik az idő.

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a szentegyházi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Családosok és fiatalok keresztútja A Szatmári Ifjúsági Iroda és a Világiak Iródájának munkatársai ma este 8 órától közös keresztútra hívják a családokat és a fiatalokat a szatmárnémeti Kálvária templom udvarára, hogy közösen járják végig Jézus szenvedésének az útját.

Lelkinap bérmálkozóknak A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánián lelkinap lesz a bérmálkozók részére március 27-én, holnap délelőtt 10 órától. A programban szerepel elmélkedés, tanítás, kiscsoportos beszélgetés, játék, keresztút és szentmise.

Online családos találkozó A Temesvári Egyházmegyei Család- és Felnőttpasztorációs Iroda online családos találkozót szervez március 27-én, holnap délután 5 órakor. Meghívott előadó: Varga László kaposvári megyéspüspök. Az előadás témája: Szent József hivatásának időszerűsége a 21. században.

Imakilenced Márton Áron püspök boldoggá avatásáért Márton Áron püspök születésének 125. évfordulójára készülve imakilencedet tartanak a csíkszentdomokosi templomban, minden hónap utolsó szombatján. A népmissziós célt szolgáló lelki előkészület az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetben található kilencedre alapul, minden hónapban meghívott papok tartanak elmélkedést Áron püspök gondolatai alapján, az egyes témákat elmélyítve és aktualizálva a mai kor kihívásaira. A szentmisék előtt egyórás imádságot vezetnek a csíkszentdomokosi rózsafüzér-társulatok, a mise végén sor kerül az elmélkedésre és imádkozásra. Az imakilenced negyedik alkalmára március 27-én holnap este 6 órától kerül sor. Témája: Imádkozzunk az ifjúságért, önazonosságuk és élethivatásuk megtalálásáért! Elmélkedést tart Takó István Kolozsvár-szentpéteri plébános, egyetemi lelkész A szentmiséket rádiónk és a templom.ro honlap is élőben közvetíti.

Hitoktatók online szentségimádási lánca Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki hangolódást segíti az a programsorozat, amelynek keretében a gyulafehérvári főegyházmegye, valamint a szatmári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyék hitoktatói minden hónap első csütörtökjén közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térben. A szentségimádást a püspökök vezetik, az egyes alkalmakat pedig más-más egyházmegye, illetve a főegyházmegye más-más kerületének hittantanárai, iskolai hitoktatásban részt vevő papjai, az ottani teológiai líceumok/osztályok tanárai és a diákság szervezi. A szentségimádási lánc következő alkalmát április 8-án, csütörtökön este 8 órai kezdettel Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök vezeti.

Időjárás: Változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy gyenge zápor csak elvétve délkeleten fordulhat elő. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. Tovább enyhül az idő, a legmelegebb órákban 10-14 fokot mérhetünk. Szombaton az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben már 11-16 fok közé melegedhet a levegő. A jövő hét első napjai száraz, naposabb időt hozhatnak, a szél veszít erejéből. Újra melegszik az idő.

MRE Hírszolgálat, 2021. március 26.

About the author

Majoros Gabriella