2021. március 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a székelypálfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Imádkozzunk bizalommal az Oltáriszentségben jelen levő Krisztushoz, tegyük az ő kezébe életünk minden napját.

Koncert Székelyudvarhelyen
Holnap délután 5 órától húsvéti kamarakoncert lesz a Fortepiano kvartettel a székelyudvarhelyi ferences templomban.

Nagyheti és húséti szertartások Szatmáron
Holnap, nagycsütörtökön az olajszentelési szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik. Megszentelik a keresztelendők olaját, a krizmát és a betegek olaját. A szentmisén részt vesz az egyházmegye papsága és megújítják a papszenteléskor tett ígéreteiket. Este 7 órakor kezdődik szentmise az eucharisztia alapításának emlékére.
Nagypénteken délután 3 órakor keresztúti ájtatosság lesz. Este 7 órakor pedig nagypénteki gyászszertartás.
Nagyszombaton reggel 7 órától  látogatható az Oltáriszentség a szentsírnál. Este 7 órától vigília szertartás: tűzszenteléssel, a húsvéti gyertya meggyújtásával, a keresztségi fogadalmak megújításával, feltámadási szertartással, a szentmise végén ételszenteléssel.
Húsvétvasárnap reggel 7 órától a szentmise keretében ételszentelés lesz. Délelőtt 11 órától Schönberger Jenő püspöki celebrálja a szentmisét.

Nagypénteki keresztutak
Nagypénteken az Erdélyi HÁLÓ Egyesület csoport tagjai délután 3 órától együtt imádkoznak a csíksomlyói Kálvárián, a Hálóért, a hálósokért és a betegek gyógyulásáért.
Április 2-án, nagypénteken délután 5 órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Szabadtéri Passió
Nagypénteken, április 2-án este fél 7 órától a lemhényi plébánia udvarán szabadtéri passiót ad elő a lemhényi ifjúsági szervezet.

Hálaünnep Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Egyházközség Hálaluja Ifjúsági Ének- és Zenekara 1995 húsvétján alakult. Minden héten péntekenként este 6-tól 8-ig próbákat tartanak a plébánián és vasárnaponként zenélnek az ifjúsági szentmiséken, illetve havonta az ifjúsági szentségimádásokon is.
A Hálaluja Zenekar a járványügyi helyzet miatt tavaly elmaradt jubileumi szentmiséjét idén, Húsvét vasárnapján, az este fél 7 órától kezdődő szentmise keretében ünnepli.

Időjárás: A napos-gomolyfelhős időben számottevő csapadék nem várható, legfeljebb  keleten egy-egy helyen fordulhat elő jelentéktelen zápor. Hajnalra átmenetileg többfelé pára, köd képződhet. Napközben 11-18 fokra készülhetünk.
Holnap hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de délután északkeleten és néhol északon egy-egy zápor kialakulhat, megdörrenhet az ég.
Pénteken feltámadó északi-északnyugati széllel, záporokkal, helyenként zivatarokkal hidegfront érkezik.
Szombaton többfelé valószínű zápor, helyenként zivatar, az északias szelet erős, viharos lökések kísérik.

MRE Hírszolgálat, 2021. március 31.

 

 

About the author

majoros gabriella