2021. november 04. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a futásfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Borromeo Szent Károly napi búcsúk
A Gyulafehérvári főegyházmegyében Marosújváron a templombúcsú ma délután 5 órakor kezdődik. Szónok: Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános.
Oklándon november 6-án, szombaton déli 12 órakor kezdődik a búcsús szentmise, melynek szónoka Ferencz Jozsef Egon szabadéves kispap.
A Nagyváradi egyházmegyében a nagyváradi püspöki palota kápolnájának búcsúját is ma tartják. A délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisét Böcskei László megyés püspök mutatja be, szónoka pedig Kuglis Gábor székelyhídi plébános lesz. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.
A Szatmári egyházmegyében a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templom búcsúját ma este 6 órától tartják. A szentmise szónoka Tímár Sándor Asztrik fereces házfőnök, kaplonyi plébános, lesz. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Ifjúsági szentségimádás
Ma este 7 órakor ifjúsági szentségimádásra várják a város fiataljait a nagyváradi barátok templomában. A szentségimádás mottója: „Nevetek föl van jegyezve a mennyben.“

Szent Imre napi búcsúk
A Gyulafehérvári főegyházmegyében Gelencén holnap délelőtt 11 órától lesz a búcsús szentmise a központi templomban, amelynek főceleberánsa és szónoka Kovács Gergely érsek lesz.
Ditróban a Szent Imre-búcsú holnap délután 4 órakor kezdődik.
Petrozsényben a kápolna búcsúját holnap délután 5 órától ünneplik. Szentbeszédet mond Voiculescu Cristian vulkáni plébános.
Marosvásárhelyen holnap este 6 órakor tartják a Szent Imre-egyházközség búcsúját. Igét hirdet Bara Zoltán-József, egyetemi adjunktus, dogmatikatanár, aki ezüstmisés áldásban is részesíti a híveket.
Hidegségen a Szent Imre-búcsút november 6-án, szombaton ünneplik délelőtt 11 órától. A szentmise szónoka Boros Vilmos.
Csíkszentimrén a búcsú november 7-én, vasárnap lesz délután fél egytől.                                                                                                                                                                                                          Máréfalván a búcsút november 7-én, vasárnap délután fél 1 órakor ünneplik. A szentmise szónoka Csintalan László lesz.
Görgényszentimrén a búcsú szintén vasárnap, november 7-én délután fél egy órakor lesz. Szentbeszédet mond Simó Ferenc görgényüvegcsűri plébános.
Nyárádmagyaróson a búcsús szentmise november 7-én vasárnap délután egy órakor kezdődik.

Időjárás: A mai napon ismét sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként pedig zivatarok is kialakulhatnak.
Délutánra a csapadék súlypontja a nyugati országrészre helyeződik. Az élénk, erős délies szélben 14 és 24 fok közé melegszik a levegő, délen és délkeleten lesz a legmelegebb.

MRE Hírszolgálat, 2021. november 04.

About the author

majoros gabriella