2021. november 05. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a petőfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Szent Imre napi búcsúk
A Gyulafehérvári főegyházmegyében Gelencén ma délelőtt 11 órától lesz a búcsús szentmise a központi templomban, amelynek főceleberánsa és szónoka Kovács Gergely érsek lesz.
Ditróban a Szent Imre-búcsú ma délután 4 órakor kezdődik.
Petrozsényben a kápolna búcsúját ma délután 5 órától ünneplik. Szentbeszédet mond Voiculescu Cristian vulkáni plébános.
Marosvásárhelyen ma este 6 órakor tartják a Szent Imre-egyházközség búcsúját. Igét hirdet Bara Zoltán-József, egyetemi adjunktus, dogmatikatanár, aki ezüstmisés áldásban is részesíti a híveket.
Hidegségen a Szent Imre-búcsút holnap ünneplik délelőtt 11 órától. A szentmise szónoka Boros Vilmos.
Csíkszentimrén a búcsú november 7-én, vasárnap lesz délután fél egytől.
Görgényszentimrén a búcsú szintén vasárnap, november 7-én délután fél egy órakor lesz. Szentbeszédet mond Simó Ferenc görgényüvegcsűri plébános.

Máréfalván a búcsút november 7-én, vasárnap délután fél 1 órakor ünneplik. A szentmise szónoka Csintalan László lesz.
Nyárádmagyaróson a búcsús szentmise november 7-én vasárnap délután egy órakor kezdődik.
A Szatmári egyházmegyében a kökényesdi templom búcsúja ma délelőtt 11 órakor kezdődik, főcelebráns Schönberger Jenő püspök, szónok Hankovszky Ferenc püspöki helynök-irodaigazgató.

Elsőpénteki keresztút
Ma délután 5 órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Online gyerekfesztivál
A Creactivity Egyesület idén is megszervezi országos gyerekfesztiválját, november 6-7 között 6-12 éves gyerekek számára. A program mindkét nap délelőtt 11 és este 6 óra között zajlik. A gyerekfesztiválon interaktív játékokra, kulturális és sportbemutatókra, kézműves műhelyekre, tánctanításra és kihívásokra számíthatnak a gyerekek. A felkínált programokból az érdeklődő gyerekek szabadon választhatnak.
Az idén online formában szervezik meg a rendezvényt, amely ingyenes de regisztrációhoz kötött.
További információk a Creativity Egyesület Facebook oldalán olvashatóak.

Búcsú Gyergyóremetén
A Szent Lénárd tiszteletére szentelt gyergyóremetei plébániatemplomban a búcsús szentmisét holnap délelőtt 11 órától ünneplik.

Imakörmenet az elhunytakért
Csíkcsicsóban november 7-én, vasárnap az elhunytakért imakörmenetet tartanak a temetőben, a keresztutat ajánlva fel üdvösségükért. A körmenet a templomtól indul délután 5 órakor, vezeti a nőszövetség és a rózsafüzér-társulatok.

Időjárás: A mai napon elsősorban nyugaton, északnyugaton és a középső tájakon számíthatunk még további esőre, záporokra. Keleten, délkeleten viszont több órára is kisüthet a nap. Helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél. Napközben 13-23 fokot mérhetünk, délen lesz a legmelegebb, itt akár 25-26 fok is lehet.
Holnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk. Kezdetben több felhő lehet a keleti és a középső országrészen, néhol még gyenge eső is előfordulhat. Délen ködösen, párásan indul a nap. A legmelegebb órákban 14-19 fokot mérhetünk.

MRE Hírszolgálat, 2021. november 05.

About the author

majoros gabriella