2021. november 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Szentekkel az adventben
A temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban advent péntekein délután 5 órai kezdettel a szentmise keretében tematikus szentbeszéd hangzik el. Ma este Xavéri Szent Ferencről, december 3-án Szent András apostolról, december 10.én Szent Miklósról, december 17-én Szent Charles de Foucauldról elmélkednek. Ezeken a napokon délután fél 5 órától lesz gyónási alkalom.

Koncert Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébéniatemplomban ma este fél 7 órától a szentmise keretében és után az Alle Breve és a Jubilate Deo kórusok koncertet adnak. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit!

Házasnap Zágonban
Holnap reggel 9 és délután 3 óra között a zágoni plébánián házasnapot tartanak Hogyan éljük házas életünket? címmel.
A találkozó a házaspárokért, családokért bemutatott szentmisével kezdődik. Madj egy előadás hangzik el Hogyan éljük házas életünk? – a házasság szentsége címmel.
Déli 12 órától filmvetítésre kerül sor, ezt követően pedig közös ebédre. Délután 2 órától Lothringer Éva előadása zárja a napot, melynek címe: A család mint érték a mai világban.

Az online evangelizáció kihivásai
A Nagykárolyi Magyar Görögkatolikus Egyházközség november 27-én holnap délelőtt 10 órai kezdettel nemzetközi konferenciát szervez papok, lelkészek, egyházi személyek, hitoktatók és minden aktív keresztény ember számára, akik szívükön viselik az Evangélium hirdetését. Helyszín a nagykárolyi, Szent András görögkatolikus templom. A konferencia részben fizikai, részben online jelenléttel lesz megtartva a járványügyi előírások betartása mellett.

Adventi gyertyagyújtás Kaplonyba
November 27-én holnap este 7 órai kezdettel ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra kerül sor a kaplonyi Polgármesteri hivatal előtt felállított adventi koszorúnál. A fúvószenekar, a katolikus és a református énekkarok, valamint a község vezetői és papjai részvételével veszi kezdetét az esemény, majd a gyertyagyújtást és a rövid beszédet követően a keresztény felekezetek vezetői felvált mondanak imát. Mindenkit szeretettel várnak.

Adventi imaórák
A szatmári egyházmegye ifjúsági irodája az idén újra megszervezi az Adventi imaórákat Szatmárnémetiben. Advent vasárnapjain este 7 órai kezdettel más-más templomban gyűlnek össze a fiatalok és elmélkednek egy-egy témában ezzel is készülve Jézus születésének ünnepére. Az első alkalom november 28-án lesz a Kis Szent Teréz templomban Megállok témában, december 5-én a Szent Család templomban Meghallgatom lesz a téma, december 12-én a Szentlélek templomban várják a részvevőket, melynek témája Megfontolom, végül december 19-én a Székesegyházban zárulnak az imaórák Megteszem témában.
Kaplonyban is megszervezik az imaórákat minden vasárnap délután 3 órai kezdettel. Advent első vasárnapján az énnekkar vezetésével, második vasárnap a szívgárdista gyerekek és a fiatalok vezetésével, harmadik vasárnap a rózsafüzér csoportok és negyedik vasárnap az egyháztanács tagjai vezetik az imaórákat. Szeretettel várnak mindenkit az imádságos alkalmakra.

Mikulás Vásár Kolozsváron
November 30-án kedden délelőtt 10 és délután 6 óra között jótékonysági vásárra kerül sor a kolozsvári Rózsa parkban. A vásáron lehetőség lesz játékok, könyvek, karácsonyi dekorációk vásárlására, a befolyt összeget pedi egy 6 éves leukémiás kislány Vass Lara gyógykezelésére fordítják. Szeretettel várnak mindenkit.

Időjárás: Egy mediterrán ciklon hoz borongós, csapadékos időt. Nyugaton, majd estétől a Kárpátok magasabb csúcsain az esőt a lehűlés következtében havas eső, havazás válthatja fel. A szél többfelé élénk lesz. A csúcshőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A hétvégén újabb csapadékzóna halad át az országon, többnyire eső, néhol a hegyekben hó formájában. Időnként élénk lesz a szél.

MRE Hírszolgálat, 2021. november 26.

About the author

Majoros Gabriella