2021. november 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a hatolykai templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Tematikus nap
Novemberi tematikus napunk mottója: „Isten azonban azzal mutatja meg irántunk való szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.”
Isten szeretete nagyobb, mint a mi bűneink. Isten kész arra, hogy kapcsolatainkat helyrehozza Krisztusért és megtisztításon minket. Krisztus halála ezért történt. Értünk történt. Keressük Őt, engedjük, hogy oldja meg mindazt, ami számunkra megoldhatatlan.
Ezekről a gondolatokról hallhatnak elmélkedéseket, beszélgetéseket a mai nap folyamán.

Triduum Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánia búcsúját november 21-én, vasárnap a délelőtt 11 órától és az este 6 órától kezdődő szentmisék keretében ünneplik. Az eseményre három napos lelkigyakorlattal készülnek, melynek keretében a szentmisék holnap, pénteken és szombaton este 6 órakor kezdődnek, elmélkedést tart Szénégető István Marosvásárhely-remeteszegi plébános.

Nagycsaládos ösztöndíj
A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete ösztöndíjat hirdet nagycsaládban élő (legalább három gyerek egy háztartásban) középiskolásoknak és egyetemi hallgatóknak. Az ösztöndíjra pályázhatnak olyan székelyföldi nagycsaládból származó diákok, akik Romániában nappali tagozaton, közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulnak más helységben, mint a lakhelyük, és tanulmányaik folytatásához anyagi segítségre van szükségük. A középiskolás diákok esetében kizáró jellegű a magyar tannyelvű oktatásban való részvétel. Biztatják azokat a diákokat is, akik szakoktatásban vesznek részt, hogy ha a fent leírt feltételeknek megfelelnek, nyújtsák be pályázatukat.
Az ösztöndíjjal kapcsolatos további részletek a tundervar.sic.hu honlapon olvashatóak.

Nevelőszülőket keresnek
A Vízaknai Református Egyházközség nevelőszülőket keres a helyi Árvácska gyerekotthonba. Olyan magyar család jelentkezését várják, akik vállalják a Vízaknára költözést és legalább négy árva gyerek nevelését.
Jelentkezéshez egy motivációs levél leadása szükséges személyesen a lelkészi hivatalban, postai úton az egyházközség címére vagy a beriy89@yahoo.com e-mail címen.
További információk kérhetők a 0740-217.457-es telefonszámon Béres Levente lelkipásztortól.

Időjárás: Ma ismét többfelé párásan, ködösen indul a nap, ám a köd délelőtt a legtöbb helyen feloszlik. A keleti és délkeleti felén felhős, borongós, máshol alapvetően napos időre készülhetünk. Csapadék nem valószínű. Estefelé északon és a középső tájakon kisebb eső is kialakulhat. A légmozgás gyenge lesz. Kora reggel -8, +3, napközben 5-12 fok várható.

MRE Hírszolgálat, 2021. november 17.

About the author

majoros gabriella