2021. november 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Triduumok Krisztus Király ünnepére
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánia búcsúját november 21-én, vasárnap a délelőtt 11 és az este 6 órától kezdődő szentmisék keretében ünneplik. Az eseményre három napos lelkigyakorlattal készülnek. Ma, holnap és szombaton az este 6 órától kezdődő szentmisék keretében Szénégető István Marosvásárhely-remeteszegi plébános tart elmélkedést. A triduumot és a búcsús szentmiséket is rádiónk élő adásban közvetíti.
A nagybányai Krisztus Király plébánia búcsúünnepére is háromnapos lelkigyakorlattal készülnek. A szentmisék ma, holnap és szombaton este 6 órakor kezdődnek. Meghívott szónok Hozdik Zsolt kiskunhalasi plébános lesz.

Ifjúsági szentségimádás Temesváron
Ma este 8 órakor ifjúsági szentségimádás lesz a temesvár-józsefvárosi templomban. Várják a fiatalokat, és nem csak, a közös imaalkalomra.

Hálaadó világméretű szentségimádás
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága hálaadó szentségimádást szervez november 20-án, szombaton, Krisztus Király ünnepének előestéjén. Bár véget ért az Eucharisztikus Kongresszus, Jézus, ígéretéhez híven, köztünk maradt, Ő Úr s Király a föld felett. Ezért, arra hívják a keresztényeket, hogy ismét gyűljenek össze az Oltáriszentség előtt és adjanak hálát a Kongresszus ajándékaiért.
Az egyórás szentségimádáshoz szerte a világon csatlakozhatnak plébániák, intézmények és magánszemélyek. Aki szeretne csatlakozni, a corpusdomini.iec2020.hu honlapon teheti meg.
Rádiónk, a szombaton délután 5 órától kezdődő kovásznai Mária áhítat keretében tartott szentségimádással kapcsolódik be a világméretű imába.

Jótékonysági koncert Brassóban
November 21-én, vasárnap délután 5 órától jotékonysági koncert lesz a Szent Péter és Pál plébániatemplomban. Közreműködnek Lővenberger Márta Zsófia mezzoszoprán, Török Orsolya Borbála mezzoszoprán és Geanina Adina Sălăgean orgonán. Műsoron Vivaldi, Stradella, Gounod, Schubert, Mendelson-Bartholdy és Dubois művek. Várnak minden zene kedvelőt.

Időjárás: Egy hidegfront érkezik, az északnyugatira forduló szél napközben a keleti tájak kivételével több helyen megélénkülhet, helyenként erős lökések kísérhetik. Csapadék nyugaton, északnyugaton és keleten fordulhat elő, délután egyre többfelé előbújik a nap.
Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kézdimartonosi templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Önsegítő csoport Gyergyószentmiklóson
Rákos betegek és hozzátartozóik számára indul önsegítő csoport a gyergyószentmiklósi Lelki Otthon Szent Pellegrin kápolnájában.
A csoport célja, hogy a résztvevők egy lelki családként tekintsenek egymás gondjaira, betegségére. Közös imádsággal és lelki támogatással legyenek egymás mellett.
Az első találkozó ma délután 5 órától lesz.

Szent Erzsébet-napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében Kézdicsomortán búcsúünnepe holnap délelőtt 11 órától lesz. A szentmise szónoka Hölgyes Pál Zsolt lemhényi plébános.
Nagyenyeden szintén holnap tartják Szent Erzsébet búcsúünnepét. Délután 4 órakor Tamás József nyugalmazott segédpüspök megáldja az újonnan épített ravatalozó kápolnát a katolikus temetőben. Az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban 5 órakor kezdődik az ünnepélyes búcsús szentmise, melynek főcelebránsa Tamás József nyugalmazott segédpüspök, szónoka Ágoston Ferenc segesvári plébános.
Földváron a búcsút ugyancsak holnap délután 5 órától ünneplik. A szentmise főcelebránsa és szónoka Farkas László szentkeresztbányai plébános. Nagygalambfalván a búcsút november 20-án, szombaton déli 12 órától ünneplik.
Úzvölgyében a búcsút szintén november 20-án, szombaton déli 12 óra kor tartják,.Szentbeszédet mond Csüdör Imre jobbágyfalvi plébános.
Kommandón a búcsút november 21-én, vasárnap délután 5 órától ünneplik. A szentmise szónoka Kovács József, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia lelkésze.
A Temesvári Egyházmegyében a gátaljai egyházközség holnap ünnepli a templombúcsút délelőtt 10 órától. A szentmise főcelebránsa és szónoka Bakó László püspöki titkár lesz.

Hitoktatók online szentségimádása
A négy egyházmegye (gyulafehérvári főegyházmegye, valamint a szatmári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyék) hitoktatói és hittanosai november 20-án, szombaton este 7 órakor közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térben. A szentségimádást Böcskei László nagyváradi megyés püspök vezeti a püspöki kápolnából, és a Zoom felületén kapcsolódik össze a hitoktatókkal és hittanosaikkal.
A hívek az egyházmegye YouTube-csatonáján és Facebook-oldalán keresztül bekapcsolódhatnak be a közös imába.

Időjárás: Egy hidegfront érkezik, az északnyugatira forduló szél napközben a keleti tájak kivételével több helyen megélénkülhet, helyenként erős lökések kísérhetik. Csapadék nyugaton, északnyugaton és keleten fordulhat elő, délután egyre többfelé előbújik a nap.
Hajnalban -4 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton lesz hidegebb, ahol még mindig előfordulhat párásság.
Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

MRE Hírszolgálat, 2021. november 18.

About the author

majoros gabriella