2021. október 01. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a gyergyószentmiklósi Szent Miklós-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Böjt és imanap a Mária Rádióval A Mária Rádió Világcsaládja minden hónap első péntekére ima és böjt napot hirdet. Rendkívüli időket élünk és ez egy rendkívüli lehetőség, hogy felajánljuk imánkat és böjtünket Mária Szeplőtele Szíve szándékaira. A mai napon a Mária Rádióban elvégezzük a négy rózsafüzér koszorút, déli 12 órakor az Úrangyala ima és a Zsolozsma elimádkozása után szentségimádásra hívjuk hallgatóinkat, a nagyváradi stúdió kápolnájából. Délután 1 órától imaszándék fogadás lesz, majd ezt követően a négy magyar nyelvű stúdió közös rózsafüzérébe kapcsolódhatnak be.

Mária rádiós önkéntes találkozók Ma délelőtt 10 órától a gyergyószentmiklósi Szent Miklós plébánia hittantermébe várjuk önkénteseinket. Délután 2 órától Székelyudvarhelyen a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házba tartunk önkéntestalálkozót. Holnap délután 4 órától Csíksomlyón, Mária Rádió stúdiójánál lesz találkozó.

Papok, szerzetesek és világi alkalmazottak találkozója A Temesvári egyházmegye lelkipásztorai, szerzetesei, valamint a plébániák alkalmazottai és világi munkatársai holnap zarándokoltak volna a máriaradnai bazilikához. Az új típusú koronavírus-járvány miatt a zarándoklat sajnos elmarad, a találkozó azonban nem, a résztvevők ugyanis interneten felületen kapcsolódhatnak be a programokba. A találkozó délelőtt 11 órakor online előadással kezdődik, amelynek címe: „Megújult élet a plébánián.” Ezt követően 12 órától kiscsoportos beszélgetés, majd pedig kiértékelő szerepel a programban, amely délután háromnegyed kettőkor órakor zárul.

Rózsafüzér társulatok találkozója A gyimesbükki Szent Péter- és Szent Pál-templom ad otthont október 3-án a XIII. Gyimes-völgyi rózsafüzér-társulatok találkozójának. A nyitó szentmise 10 órakor kezdődik.

A Piarista Testvériség ígéretújítása A piarista rend testvériségét 1988-ban alapította Josep María Balcells generális atya. A testvériség azoknak a keresztény hívőknek az összessége, akik a piarista karizma megélésére társulnak egymáshoz kis közösségekben, mindegyikük saját világi, szerzetesi vagy papi hivatása szerint. Kocsik Zoltán lelkipásztor, a temesvári piarista templom igazgatója és Iakab Ilona tanár, a Gerhardinum Római Katolikus Líceum aligazgatója 2019-ben csatlakozott a Magyar Piarista Testvériséghez és tett ígéretet, amelyek megújítására október 3-án, vasárnap a piarista templomban délelőtt fél 12 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor.

Időjárás: MRE Hírszolgálat, 2021. október 01.

About the author

Majoros Gabriella