2021. október 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a ditrói Szent Katalin-templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Tematikus nap
Októberi tematikus napunk mottója: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled.”
A Szűzanyában lakik testi formában az Istenség teljessége.
Őbenne van a szabadulás, a békesség, a boldogság.
Ő a meg felebezhetetlen igazság, a kimeríthetetlen élet.
Áldjuk Őt, találjuk rá életünk értelmére.
Ezekről a gondolatokról hallhatnak elmélkedéseket, beszélgetéseket a mai nap folyamán. Tartsanak velünk.

Megbocsátás imalánc
A sepsiszentgyörgyi medjugorjei imacsoport kezdeményezésére október 7. és november 4. között imamaratont tartanak, aminek a megbocsátás lesz a témája.
A megbocsátás imalánc második hetén azért imádkozunk, hogy tudjunk megbocsájtani másoknak. A négy hét folyamán mindennap reggel fél 8 órától és este negyed tíztől rádiónk sugározza a videók hanganyagát, amelyeket látni lehet a RomKat.ro és a Medjugorjei Imacsoport Sepsiszentgyörgy Facebook-oldalon. Ezek a videók tanúságtételeket tartalmaznak, papok, szerzetesek, szerzetesnővérek, családosok vallanak arról, mit jelent számukra a megbocsájtás.

Anya-lánya lelkinap
Istennek az az álma, hogy egymásra figyelve, egymást befogadva, elfogadva és megerősítve, egymásért imádkozva, a megélt egységetek jel legyen mások számára.
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Iroda Békességgel az egységért mottóval anya-lánya lelkinapot szervez, október 30–án, szombaton Székelyudvarhelyen, a Kis Szent Teréz plébánián. Olyan édesanya-lánya párosok jelentkezését várunk, akiknél a lányok már elmúltak 14 évesek, de nem idősebbek 23 évesnél.
A hétvége részvételi díja 100 lej/pár. Ez az összeg nem tartalmazza az ebéd költségeit, amely 50 lej/pár.
Bejelentkezni a csalad.ro oldalon található elektronikus űrlap kitöltésével lehet. Szükség esetén információ a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0743-152008-as telefonszámon kapható hétköznapokon 8 és délután 3 óra között.

Időjárás: Ma foltokban pára-, köd ismét kialakul, de napközben a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél.
Hajnalban -3 és 7 fok, délután 12-20 fokra van kilátás. A legmelegebb az ország nyugati részén lesz.
Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázás veszélye. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

MRE Hírszolgálat, 2021. október 20.

About the author

majoros gabriella