2021. október 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a hármasközségi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Ma kezdődik a Mariathon
Újra összefogásra hívjuk hallgatóinkat. Október 21-24. között az Erdélyi Mária Rádió további fennmaradásáért szervezünk gyűjtést – Mariathont. Hívjuk Önöket ezekben a napokban különösen is, imájukkal és adományaikkal álljanak a rádió mellé, legyenek Önök is a Szent Szűz munkatársai, legyen ez az összefogás a Mária Rádió nagy családjának ünnepe.
Reggel 8 és este 8 óra között hívhatják a 0259-420777-es vagy a 0359-420777-es telefonszámot.
Segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen!

Szent Miklós nagykilenced
A szatmárnémeti Szent Miklós görögkatolikus templomban nagykilencedet tartanak október 7-től kezdődően minden csütörtökön, Ivancsó Sándor csengeri esperes-parókus atya szentbeszéd-sorozatával.
Minden csütörtökön a templomi szertartások reggel 8 órától reggeli hálaadással kezdődnek, 9 órától himnuszt énekelnek Szent Miklós tiszteletére, és rózsafüzért végeznek az egyházközségért, majd 10 órától kezdődik a liturgia és elmélkedés.
A kilencedeken könyörgések is elhangzanak, amelyeket csoportosan vagy egyénileg is előre be lehet jelenteni a parókián. A teljes időszak alatt gyónási lehetőséget is biztosítanak.

100 éves a Mária Légió
Október 23-án, szombaton a Mária Légió megalakulásának 100. évfordulóját ünneplik a Segítő Szűzanya Comitium tagjai. A nagyváradi székesegyházban tartandó program keretében 12 órai kezdettel Böcskei László megyés püspök hálaadó szentmisét mutat be a jelenlévő papok és hívek közösségében.

Missziós vasárnap
A világmisszió megünneplését – 1926-ban vezették be. A Hitterjesztés Művének kezdeményezésére október lett a világmisszió hónapja, a hónap harmadik vasárnapja pedig II. János Pál pápa rendeletére a világmisszió vasárnapja.
Missziós vasárnapon, október 24-én a világ minden katolikus templomában a missziókért, a távoli földrészeken élőkért, a misszionáriusokért és Krisztust követő céljaikért szól az ima és erre gyűjtik az adományokat. A misszió Jézustól kapott küldetésünk: „Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet.”

Főpásztori szentmise Nagyváradon
Október 24-én, vasárnap, délelőtt 10 órakor Böcskei László nagyváradi megyés püspök szentmisét mutat be a nagyváradi román személyi plébánián, a kapucinus templomban. A főpásztor ez alkalommal a román ajkú híveket is szeretné buzdítani, hogy kapcsolódjanak be a püspöki szinódus egyházmegyei szakaszának a munkálataiba. Nemzeti hovatartozástól függetlenül Isten akarata mindannyiunkat arra hív, hogy a Szentlélektől nyert ajándékok révén együtt haladjunk és egymás szolgálatára legyünk.

Időjárás: Ma is a napsütésé lesz a főszerep, de többfelé felhős lehet az ég.
Csapadék nem várható. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 18-22 fok között alakul.

MRE Hírszolgálat, 2021. október 21.

About the author

majoros gabriella