2021. október 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Körtvélyfáján tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Elkezdődött a Mariathon
Újra összefogásra hívjuk hallgatóinkat. Október 21-24. között az Erdélyi Mária Rádió további fennmaradásáért szervezünk gyűjtést – Mariathont. Hívjuk Önöket ezekben a napokban különösen is, imájukkal és adományaikkal álljanak a rádió mellé, legyenek Önök is a Szent Szűz munkatársai, legyen ez az összefogás a Mária Rádió nagy családjának ünnepe.
Reggel 8 és este 8 óra között hívhatják a 0259-420777-es vagy a 0359-420777-es telefonszámot.
Segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen!

Bibliakurzus a szalvatoriánus rendházban
A temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostor bibliakurzust szervez felnőtt világi hívek számára, amelynek témáját Szent Pálnak a különböző keresztény közösségekhez intézett levelei képezik. A kurzusokat a következő időpontokon tartják: október 23., november 13., december 11., január 15., február 19. és március 19., naponta délelőtt 10 és délután 4 óra között. Részvételi díj alkalmanként 30,- lej, amely fedezi az étkezés díját is. A kurzust dr. Imogen Tietze teológus, referens vezeti.
Jelentkezni lehet a bildungsreferat@salvatorianer.at és a salvatorieni@gmail.com e-mail címen, telefonon a 0723-523369 számon vagy a temesvár-erzsébetvárosi plébániai hivatalban.

Szent Vendel-napi búcsúk
A temesvári egyházmegyében temesvár-gyárvárosi plébániához tartozó magyarmedvesi Szent Vendel római katolikus templomban holnap délután 4 órakor szentmise keretében ünneplik a templombúcsút.
Október 24-én, vasárnap a nagycsanádi plébániához tartozó Porgány római katolikus közössége ünnepli a templombúcsút. A Szent Vendel tiszteletére felszentelt templomban a szentmisét 12 órai kezdettel bemutatja és szentbeszédet mond Bene Tamás nagycsanádi plébános.

Missziós vasárnap
A világmisszió megünneplését – 1926-ban vezették be. A Hitterjesztés Művének kezdeményezésére október lett a világmisszió hónapja, a hónap harmadik vasárnapja pedig II. János Pál pápa rendeletére a világmisszió vasárnapja.
Missziós vasárnapon, október 24-én a világ minden katolikus templomában a missziókért, a távoli földrészeken élőkért, a misszionáriusokért és Krisztust követő céljaikért szól az ima és erre gyűjtik az adományokat. A misszió Jézustól kapott küldetésünk: „Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet.”

Online jótékonysági koncert
Október 24-én, vasárnap délután 4 órai kezdettel online jótékonysági koncertre kerül sor a fiatal, rákos megbetegedéssel küzdő Matei Deciov gyógykezelésének támogatására. A koncertet az Împreună pentru suflet jótékonysági szervezet Facebook oldalán közvetítik.
Matei Deciov és felesége, Alexandra a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Líceum végzősei, számos szociális és karitatív tevékenységben vettek részt. Van egy kisfiuk és már a líceum évei alatt aktívan bekapcsolódtak a különböző ifjúsági és ministránstalálkozók szervezésébe, önkéntes tevékenységekbe, projektekbe. Kérjük, támogassák Mateit és családját imáikkal, és amennyiben lehetőségük engedi, anyagilag is.

Időjárás: Egy hidegfront érkezett esővel, záporokkal. Napközben erősen felhős, borongós időre számíthatunk, csak ékeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Az északnyugati szél napközben több helyen élénk, néhol erős lesz. Visszaesik a hőmérséklet, de keleten és délkeleten 20 fok fölötti értékek lesznek.
Holnap a legtöbb helyen kitisztul az ég, majd napközben az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből
néhol alakulhat ki kisebb zápor. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északnyugati szél.

MRE Hírszolgálat, 2021. október 22.

About the author

majoros gabriella