2021. szeptember 03. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Magyarszarvaskenden és Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban a szentmisék reggel fél 8 és este 6 órától lesznek. Reggel 8 órakor teszik ki a Szentséget imádásra. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.
Imádkozzunk az 52. Eucharisztikus Kongresszusért és annak minden kegyelmi ajándékáért.

NEK mobilalkalmazás
A szervezők egyfajta elektronikus kisokost alkottak, amely a kongresszus teljes hetében segíti a résztvevőket. Letöltés után, ha valaki regisztrált a NEK-re, bejelentkezhet a NEK-profiljába, így az applikációban a rendezvény alatt a jegyek is láthatók lesznek. A jegyeken kívül az alkalmazás minden tartalma elérhető bejelentkezés nélkül is. Az applikáció hat nyelven használható.
A NEK hírein kívül elérhetők a liturgiák szövegei, a kongresszus programja és helyszínei, valamint az információs pontok helye és nyitvatartása.
Az IEC2020 alkalmazás ingyenesen letölthető androidos és iPhone készülékekre is.

Táncelőadások Erdélyben
A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Szórványturnéra indul.
Ezen alkalommal az Erdélyi tánckóstoló című előadását mutatják be szeptember 9-13-a között a következő településeken: Szászrégen, Dés, Vice, Magyardécse és Beszterce.
A műsor az erdélyi kis tájegységek táncrendjeit ezen belül néhány falunak, illetve néhány kiemelkedő táncosnak a táncait mutatja be.
Az előadás mozaikszerűen van felépítve és a különálló darabjait az együttes tagjai az általuk választott tájegység táncával képezik egy egységes műsorrá.
Szeptember 9-én, csütörtökön este 7 órától Szászrégenben az Eugen Nicoară Művelődési Házban lesz látható az előadás.
Szeptember 10-én, pénteken szintén este 7 órától Désen az Arta Művelődési Házban lesz a bemutató.
Szeptember 11-én, szombaton este 7 órától a vicei kultúrotthon szimpadán lépnek fel a táncosok.
Szeptember 12-én, vasárnap délután 5 órától a magyardécsei kultúrotthonban lesz az előadás.
Az utolsó bemutató szeptember 13-án, hétfőn este 7 órakor Besztercén a George Coşbuc Művelődési Házban lesz.

Időjárás: A mai napon mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, kisebb záporok néhol az északkeleti tájakon fordulhatnak elő. Helyenként még élénk lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalra átmenetileg foltokban pára, köd képződhet. Délután 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.
Holnap kevesebb felhő az égen, de csak keleten fordulhat elő rövid ideig tartó, gyenge zápor.
Mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.
A melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, migrén előfordulhat, mely az élénk szél hatására tovább erősödhet.

MRE Hírszolgálat, 2021. szeptember 03.

About the author

majoros gabriella