2021. szeptember 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a gyergyószentmiklósi örmény templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Tematikus nap a Mária rádióban
Szeptemberi tematikus napunk mottója:„Tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű…”
Az alázat lehajolni tudó, szolgáló szeretet. Az alázatból fakadó szeretet ott a legnagyobb, ahol a legmélyebbre hajol. Jézus Krisztus szeretetét, alázatát, akkor látom meg, ha képessé teszem magamat is az alázatra.
Ezekről a gondolatokról beszélgetünk, elmélkedünk mai tematikus napunk folyamán. Tartsanak velünk!

József az ács – kilenced Szent József tiszteletére
A kilenced lehetőséget akar nyújtani Szent József személyiségének jobb megismerésére, erényeinek szemlélésére, de ugyanakkor rá akar világítani, újra felszínre hozni az édesapák, férjek szerepének a fontosságát is.
A kilenced befejező alkalma ma délután 6 órakor szentmisével kezdődik, a nagyváradi Szent József templomban, melyet Böcskei László megyéspüspök mutat be, majd 7 órától rózsafüzér ima lesz, és egy édesapa tanúságtételét hallhatják, 8 órától szentségimádás következik. A kilencedet, a megszokott módon rádiónk élőben közvetíti.

Székesegyház megáldása Jászvásáron
A régi katedrálisként emlegetett jászvásári Szűz Mária mennybevétele székesegyházon az elmúlt hónapok alatt felújítási munkálatokat végeztek, Holnap délelőtt a fél 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében, Iosif Păuleți, jászvásári püspök megáldja a felújított templomot.
A kiemelkedő eseményen részt vesz Kovács Gergyely gyulafehérvári érsek és Pál József Csaba temesvári megyéspüspök is.

Szentmise Hargitafürdőn
Szeptember 18-án, szombaton déli 12 órakor ünnepi szentmisét tartanak a Szent Kereszt tiszteletére Hargitafürdőn, az adótorony melletti kettős keresztnél. A szentmisére gyalogos zarándoklat indul délelőtt 10 órakor az Ózon Szállótól. Az ünnepi szentmisét és a szentbeszédet Koncsag László plébános tartja.

Aranymise Ditróban
Dr. Vencser László Linzben (Ausztria) szolgáló lelkipásztor, az Ausztriai Idegennyelvű Pasztoráció országos igazgatója szeptember 18-án, szombaton délelőtt 11 órakor, pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutat be a gyergyóditrói templomban.

Időjárás: Ma még többnyire napos időben lesz részünk. A gomolyfelhők mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő érkezik. Keleten és a középső tájakon gyenge zápor, eső várható. Az ország túlnyomó részén nem lesz jelentős a légmozgás, csak északnyugaton élénkülhet meg a szél. A legmagasabb
hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.
A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A meglehetősen hűvös reggel és a nagy napi hőingás miatt nő a megfázásveszély.

MRE Hírszolgálat, 2021. szeptember 15.

About the author

majoros gabriella