2021. szeptember 29. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán az iszlói templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Szent Mihály-búcsú
A Gyulafehérvári főegyházmegyében Csíkszentmihályon a templombúcsú ma délelőtt 11 órától kezdődik. Ekkor áldják meg a felújított templomot.
Gyulafehérváron a székesegyház búcsús szentmiséje szintén ma délelőtt 11 órától kezdődik. Az érseki szentmise szónoka Horváth István főesperes lesz. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.
Lemhényben ugyancsak ma délelőtt 11 órakor kezdődik a búcsús szentmise. Főcelebráns és szónok Tamás József nyugalmazott püspök. A szentmisében megáldják a felújított templomot.
Kolozsváron ma este 6 órakor kezdődik a búcsús szentmise. A Szent Mihály-templom felújítási munkálatai miatt a piarista templomban lesz az ünnepi szentmise.
Jegenyében a templombúcsút október 2-án, szombaton déli 12 órai kezdettel ünneplik. Szónok Ferencz Antal plébános, a Verbum Kiadó igazgatója.
Türkösben október 2-án, szombat este 6 órakor tartják a búcsúünnepet. Szónok: András József helybéli plébános.
A Szatmári egyházmegyében Mezőfényen a templombúcsú ma délelőtt 11 órától lesz.
A Temesvári egyházmegyében a kisjenői templom búcsúünnepsége október 3-án, vasárnap délután 4 órától kezdődik. A szentmise szónoka Johann Dirschl általános helynök. Ez alkalommal megáldják a külsőleg megújult templomot.

Mária rádiós önkéntes találkozók
Ma délután fél kettőkor a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia hittantermében kezdődik el az önkéntes találkozók sorozata. Délután fél 5 órakor a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király altemplomban lesz a találkozó.
Holnap délelőtt 11 órától várjuk az önkénteseket a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia dísztermébe. Délután 4 órától Szentegyházán a Szent András plébánia hittantermében lesz találkozó.
Október 1-én, pénteken délelőtt 10 órától a gyergyószentmiklósi Szent Miklós plébánia hittantermébe várjuk önkénteseinket. Délután 2 órától Székelyudvarhelyen a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házba tartunk önkéntestalálkozót.
Október 2-án, szombaton délután 4 órától Csíksomlyón, Mária Rádió stúdiójánál lesz találkozó.

Koncert Zsombolyán
Románia nyugati régiójának legfontosabb kamarazenei fesztiválja, az Eufonia fesztivál keretében ma este fél 8 órakor a zsombolyai plébániatemplomban kerül sor koncertre.

Időjárás: A mai nap leginkább az ország nyugati, délnyugati  részén eshet, majd napközben sokfelé csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Délután már csak elszórtan fordulhatnak elő kisebb záporok. A reggeli órákban foltokban párássá, ködössé válhat a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul.

MRE Hírszolgálat, 2021. szeptember 29.

About the author

majoros gabriella