2021. szeptemeber 28. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a gyergyószentmiklósi Szent István-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Alzheimer Café Gyergyószentmiklóson
Az Alzheimer Világnapja alkalmából ma délután 5 órától Alzheimer Cafés csoportok találkozójára kerül sor a Gyulafehérvári Caritas szervezésében, a Gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában.

Lelkigyakorlat gyászolóknak
Gyergyószentmiklóson a Szent István Ereklyéinek Átvitele plébánián lelkigyakorlat indul gyászolók részére szeptember 30. és december 2. között csütörtökönként este 7 órától. Az eseményre várják mindazokat, akik még nem tudták elengedni elhunyt szeretteiket, és a gyászuk miatt vívódnak, szenvednek. A lelkigyakorlat vezetője Hajlák Attila-István plébános lesz.

Elsőpéntek Székelyudvarhelyen
A megújult székelyudvarhelyi Jézus-kápolnánál májustól októberig minden hónap első péntekén szentmisét mutatnak be. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket október 1-jén, az este 6 órától kezdődő szentmisére.
A Jézus-kápolna program szerint látogatható, a vasárnapot kivéve, minden nap délelőtt 10 és délután 1, valamint délután 3 és este 6 óra között.

Biciklis férfi zarándoklat
A Szent József év alkalmából „Vincés biciklis férfi zarándoklatot” szervez Máriaradnára Magyarok Nagyasszonya ünnepére, a nagyváradi Katalin-telepi plébánia.
A táv oda-vissza nagyjából 300 km, naponta hozzávetőleg 100 km-t fognak megtenni viszonylag emelkedőmentes terepen.
A zarándokok október 7-én, csütörtökön reggel 7 órakor indulnak a Katalin-telepről, a késő délutáni órákban érkeznek Pankotára, ahol megszállnak. Pénteken délelőtt érkeznek meg Máriaradnára, a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisére. Délután visszatekernek Pankotára, ahol ismét megszállnak. A biciklisek szombatra a késő délutáni órákban érkeznek meg Nagyváradra.
Útközben a pihenők alatt, Páli Szent Vince gondolatait ismertetik, amelyekről a zarándokok tekerés közben elmélkedhetnek.
A megfelelő felszerelésről és élelemről mindenkinek magának kell gondoskodnia.
Jelentkezni lehet szeptember 30-ig a Katalin-telepi plébánián!

Időjárás: Erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Majd napközben kelet felől csökken a felhőzet, rövidebb időszakokra kisüt a nap. A változó irányú szél zivatarok idején megerősödhet. Délután 16-22 fok várható.
A felhősebb időben bágyadtság, tompaság is jelentkezhet, csökkenhet hő- és komfortérzetünk.

MRE Hírszolgálat, 2021. szeptember 28.

About the author

majoros gabriella