2022. január 7. – Hírek és prgramajánló

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a marosfői templomban, holnap a balázsfalvi, vasárnap Déván a telepi-templomban tartják az örökös szentségimádási napot. A Nagyváradi Egyházmegyében január második vasárnapján a nagyvárad-olaszi plébánián tartanak szentségimádási napot. A Szatmári Egyházmegyében január második vasárnapján Szatmárnémetiben, a székesegyházi plébánián tartanak szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, kérve áldását az új esztendőben is életünkre, családunkra, közösségünkre.

Elsőpénteki böjt és imanap Idén is folytatódnak a Világcsalád kezdeményezésére indított böjt és imanapok. Hálát adva a tavalyi imaalkalmakért, a Mária Rádió Világcsaládja arra buzdítja az összes rádióállomást, hogy idén is folytassuk a közös imát, a lemondást, felajánlva mindezt a Szűzanya Szeplőtelen Szívének a győzelméért. Hívjuk hallgatóinkat, hogy a mai nap folyamán csatlakozzanak a már megszokott imaprogramjainkhoz, a déli szentségimádáshoz, az azt követő magyar családdal végzett közös imához, illetve a rózsafüzér négy koszorújának elvégzéséhez.

Elsőpénteki keresztút Ma délután 5 órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjaikért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Virrasztás az Úrral Sepsiszentgyörgyön A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban minden hónap első péntekén este tíz órától virrasztás van, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. Ma este hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak bele a közös imába. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Mária-köszöntő Illyefalván Minden hónap második szombatján ünnepélyes Mária-köszöntőt tartanak Illyefalván. Holnap a megszokott időpontban, délután 4 órától kezdődik az imaalkalom.

Vízkereszt ünnepi koncert Gyergyószentmiklóson Vasárnap a déli 12 órás szentmise után Vízkereszt ünnepi koncertet tart a gyergyószentmiklósi Szent Miklós templomban a Laudate kamarakórus és a Szerenád kamarazenekar. Szeretettel várnak mindenkit.

Nagykilenced a Szőkefalvi Szűzanya tiszteletére Gyimesközéplokon nagykilencedet tartanak minden hónap 17-én este 7 órától a Boldogságos Szűzanya tiszteletére a gyimesközéplok-nagypataki Kisboldogasszony kápolnában. A nagykilencedre a főút melletti Szűzanya-oltártól indulnak a kápolnához, körmenetben, égő gyertyával a kézben, rózsafüzért imádkozva, a kápolnában folytatják az imaórát, majd szentmisével fejezik be. A nagykilenced minden alkalma, amennyiben a téli útviszonyok lehetővé teszik, a kápolnában lesz, viszontagságos körülmények között a plébániatemplomban tartják. A kilencedet a Gyimesekért, az egyházközségért, a járvány megszűnéséért, a bérmálkozókért ajánlották fel, illetve a plébániatemplom felújításához szükséges anyagiak eléréséért is.

Időjárás: Ma ragyogóan napos időre készülhetünk, a szél mérséklődik. Hajnalban országszerte fagyni fog, napközben pedig mindössze -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután déli országrészben és a középső tájakon alakulhat ki egy-egy zápor, hózápor. Holnap országszerte csapadékra kell számítani, ami túlnyomóan hó formájában hullhat le. Gyenge lesz a légmozgás. Ismét fagyos reggel jön.

MRE - Hírszolgálat, 2022. január 7.

About the author

Tunde Vidican Lokodi