2014. április 22. – Hírek és programajánló

HÍREK, PROGRAMAJÁNLÓ

Szentelt eledelt és szenteltvizet kaptak húsvéti ajándékként Küküllőkeményfalván az elsőpéntekesek

A Szent Rita Nőszövetség tagjai az ágyhoz-, házhoz kötött betegeknek húsvéti tálat készítettek, amelyre írott tojás, házi sütemény és csokitojás került A tavaszi virággal díszített tálakat húsvétvasárnap reggel megszentelték. Az asszonyok még a szentmise előtt eljuttatták az elsőpéntekesekhez. Mindenütt könnyes szemekkel, meghatódottsággal köszönték a húsvéti ajándékot.


Ma adják át a Jakab Antal emlékdíjat Gyimesbükkön

A Jakab Antal Keresztény Kör által alapított emlékdíjakat évente egy pap és egy világi személy kaphatja meg. Az idén ötödik alkalommal odaítélt elismerés papi díjazottja Salamon József gyimesbükki plébános; világi díjazottja pedig Kolumbán Csilla tekerőpataki hitoktató. A kitüntetést a két alapító, Varga Gabriella és dr. Vencser László a 11.00 órakor kezdődő szentmise után adja át Gyimesbükkön.


Folytatódik a Szent Antal nagykilenced

A csíksomlyói kegytemplomban ma reggel 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor tartanak szentmisét. Az esti szentmisén Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános mond szentbeszédet, amelybe a Mária Rádión keresztül és a www.csiksomlyo.ro oldalon is bekapcsolódhatunk.


Sokszínű Caritas – ezen a héten csak Gyergyó-szentmiklóson

A holnap délután 5 órától kezdődő találkozó során Csíki Cristina és Gáll Gabriella vezetésével az érdeklődők megismerkedhetnek a Kinaesthetics szemléletmóddal, ami a mozgásérzékelés művészeteként fordítható magyarra. Megtudhatjuk, hogy a saját mozgásunk hogyan hat az egészségünkre, és a mozgásunk tudatosításával és fejlesztésével hogyan hatunk a környezetünkre.


Kolozsváron találkoznak a nőszövetségek tagjai

A nőszövetségek egyesülete fennállásának 15. évfordulóját a tavaszi lelkigyakorlatos napok keretében ünneplik május 5–7. között Kolozsváron. A rendezvényre a tagszervezetek elnökeit és 2–3 képviselőjét, valamint a lelkivezetőket várják. Új nőszövetségek is jelentkezhetnek április 27-ig, a 0747-532492-es telefonszámon.


Bibliodráma önismereti csoport indul Csíkszeredában

Az Ige segítségével közelebb kerülni férfi illetve női erőforrásainkhoz – ez a célja a Forró Gerda tanár, bibliodráma asszisztens és Moisii Róbert lelkigondozó, bibliodráma-pszichodráma vezető által tartott foglalkozásoknak. Jelentkezni május 2-ig lehet a 0742-571272-es valamint a 0744-422409-es telefonszámokon.


Több millió zarándokot várnak Rómába a két pápa szentté avatásának napjaiban

Április 27-én avatják szentté II. János Pál pápát a jó pápaként is emlegetett XXIII. Jánossal együtt. A szentté avatási szentmise vasárnap 11.00 órakor kezdődik a Szent Péter téren. A Rómába érkező magyar zarándokoknak április 26-án a Szent Istvánról elnevezett római körtemplomban mutatnak be magyar nyelvű szentmisét.

A szentté avatási szertartást élőben közvetíti 11.00 órától a Mária Rádió, valamint az M1 és Duna World csatornák.


Élet a lélekben plébániai imacsoportok találkozója Csíkszeredában

Az „Egy szívvel-lélekkel…” mottóval megszervezett találkozó április 26-án reggel 9.00 órakor kezdődik az új sportcsarnokban. Egy szívvel-lélekkel az Atya szeretetében címmel Dr. Jitianu Liviu tartja az első elmélkedést. Délután Tamás Huba plébános Egy szívvel-lélekkel Krisztus testében címmel tart előadást. 17.00 órakor a zárószentmise elmélkedését Csató Béla plébános mondja.


A gyulafehérvári főegyházmegye örökös szentségimádása ma a csíkmindszenti templomban folytatódik. Április 25-én, a Mária Rádió székelyudvarhelyi kápolnájában a székelyudvarhelyi Szent György plébániához tartozó Mária Légió közösség tagjai tartják a szentségimádást.


KULTURÁLIS HÍREK

Turnén a Háromszék Táncegyüttes

Április 23–25 között Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Szászrégenben mutatja be A banda című előadását. A Könczei Árpád által rendezett produkció egy mezőségi lakodalomban idézi meg a magyarpalatkai muzsikusokat. A produkció április 23-án a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében, 24-én a Kolozsvári Magyar Operában, 25-én pedig a szászrégeni Eugen Nicoară Művelődési Ház színpadán lesz látható, mindhárom helyszínen 19.00 órától.


Híreinket tudósítóinktól, a szekelyhon.ro, Caritas és a gyulafehérvári érsekség honlapjáról gyűjtöttük.

MRE - Hírszolgálat, 2014. április 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment