2014. március 6. – Hírek és programajánló

Az én pápám - új olasz hetilap indult Ferenc pápa megválasztásának közelgő évfordulója alkalmából
 „Il Mio Papa” – Az én pápám címmel jelenik meg folyóirat, melyet teljes egészében a pápának szentelnek – jelentette az Associated Press hírügynökség. "Az én pápám" - a világ első hetilapja, amely teljes egészében Ferenc pápának szenteli oldalait. Az első szám március 5-én jelent meg.

Az Il Mio Papa képekkel gazdagon illusztrált hetilap lesz. Minden héten tartalmaz majd egy Ferenc pápát ábrázoló, tőle származó idézettel ellátott posztert.
Aldo Vitalis főszerkesztő a lapindítást indokolva elmondta: Ferenc pápa választása jelentős mértékben növelte a pápaság intézménye iránti érdeklődést. A hetilap fő hangsúlya az erkölcsi és etikai kérdéseken lesz. "A mi pápánk olyan személyiség, akinek empátiája, üzenete tekintélye, bátorsága és egyszerűsége meghódított mindenkit, hívőket és nem hívőket egyaránt".
Az első szám címlapján olvashatjuk: "Egy hét a pápa mellett: a legszebb szavak, a legmeghatóbb fényképek". "Az első év vele: lépjünk be otthonába". A pápa üzenete, amely jobbá teszi életünket: "Legyen bátorságotok a boldogsághoz!"


Családi élet „iskola” Kolozsváron
Ma 19.00 órai kezdettel, a kolozsvári Szent Mihály plébánia hittantermében a Családi élet „iskola” sorozat hetedik találkozójára kerül sor Növelni vagy nevelni ... címmel. A beszélgetések célja a házaséletre való tudatos felkészülés. Bővebb információ Homa Ildikó szociális testvérnél lehet, a 0745-7037320745-703732-es telefonszámon.


Háló klub Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánián ma este 19 órától Háló-klub lesz. A meghívott Kasza László, Brassó-belvárosi segédlelkész, aki „A péteri primátus a Vatikán-dombi archeológiai ásatásának fényében” címmel tart előadást.


Nők ökumenikus világimanapja
Március 7-én, pénteken tartják világszerte a Nők ökumenikus imanapját, amelybe Erdélyben is egyre több nőszövetség kapcsolódik be. Az „Éltető forrás a pusztában” hívó gondolatú ökumenikus világimanapi liturgiát idén az egyiptomi nők állították össze.


Tamási Áron művei az udvarhelyi deszkákon
A 2013–2014-es évad ötödik bemutatójára igazi „házi produkcióval” készül a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulata: Tamási Áron talán legreprezentatívabb novelláját, a Rendes feltámadás című művet és az e köré fűzött Tamási-szövegeket Csurulya Csongor rendezésében tekintheti meg a nagyérdemű március 6-án. A produkciót vidéken is több ízben előadják majd. A csütörtök este 7 órától tartandó bemutatót követően március 7-én és 13-án este is megtekinthető lesz az előadás.


 Nagyböjti papi lelkigyakorlat
Nagyböjti papi lelkigyakorlat a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánia adminisztrálásában levő Súgásfürdői Villában: A lelkigyakorlat  március 10-én, hétfőn 1000 órakor kezdődik szentmisével – és március 13-án, csütörtökön fejeződik be ebéddel. A lelkigyakorlatot Excellenciás és Főtisztelendő Msgr. Tamás József segédpüspök, általános helynök úr vezeti. Jelentkezni lehet a Sepsi-Barcasági Főesperesi  Hivatalnál, vagy a Krisztus Király Plébánián.


A gyónás nem bűnhődés. Ünnep!
Ezzel a címmel tart lelkigyakorlatot a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban március 14-16. között Jakabos Barnabás jezsuita szerzetes. Érdeklődni a 0755-4897430755-489743-as telefonszámon lehet március 10-ig.


Nők lelki hétvégéje
A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye család munkacsoportja a nőket szólítja meg, amikor egyedülállókat, feleségeket, családanyákat hív egy teljes hétvégére elmélkedni arról, miért jó nőnek lenni, hogyan élhetik hivatásukat feleségként, anyaként a hétköznapok forgatagában. A március 14. és 16-a között Nagyszokondon megrendezésre kerülő program során Ilyés Erika csíkszentdomokosi segítőnővér és György Ida szentkeresztbányai négy gyermekes édesanya tartanak előadássorozatot a nőket érintő kérdésekről, de alkalom nyílik az Úrral való találkozásra szentségimádásban, lesz idő szabad beszélgetésekre, tapasztalatcserére, kikapcsolódhatnak a kézműves műhely során, a közös filmezés alkalmával.


Segítők VIII. Konferenciája
Március 21–22-én, a marosvásárhelyi Deus Providebit Tanulmányi Házban, a Segítők Baráti Köre és a Gyulafehérvári Caritas együttműködésével kerül megrendezésre a Segítők VIII. Konferenciája. A konferencia előadásai, műhelymunkái támpontot nyújthatnak abban, hogy segítő szakemberként megtaláljuk a helyünket abban a világban, melyet egyaránt jellemez a „mítosztalanítás”, a korszerűsítés és az eredeti értékekhez való visszatérés igénye. Jelentkezni március 7-ig lehet, a 0747-6882070747-688207-es telefonszámon.

MRE - Hírszolgálat, 2014. március 6.

 

 

About the author

maradmin

Leave a Comment