2015. augusztus 10. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Találkozóra várja önkénteseit a Mária Rádió
Ma, Kolozsváron találkozunk rádiónk önkénteseivel délután öt órától a Szent Mihály Nőszövetség Szentegyház utcai dísztermében. Holnap déli tizenkét órától a marosvásárhelyi Deus Providebit házba, szerdán pedig délután három órától a székelyudvarhely és környéki önkénteseket és hallgatókat várjuk a Szent Pio Lelkigykorlatos házba. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Búcsú a szatmári egyházmegyében
Ma, Szent Lőrinc napján Misztótfalun tartanak búcsúsmisét délután öt órától, Egeli Ferenc püspöki titkár szentbeszédével.

Megkezdődött a visszaszámlálás az idei CSIT-re
Holnap délután startol a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó. Eddig hozzávetőleg 60 helységből 700 fiatal jelentkezett be a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség által szervezett programra. A meghívott előadók Meinolf Wacker, Jakabos Barnabás és Fülöp László atyák mellett ott lesz a találkozón Berecz András énekes, mesemondó, Csiszér László és Jonathan Andelic zenészek is. A délutáni programokon a fiatalok 35 műhelyfoglalkozás közül választhatják ki a kedvükre valót. Még több információ a www.csitinfo.ro honlapon.

Ünnepel az Élet a lélekben imacsoport
Megalakulásának 21. évfordulóját ünnepli az Élet a lélekben plebániai imacsoport. Az ünnepi találkozóra augusztus 12-én szerdán kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templomban délután öt órától szentségimádás, hat órától hálaadó szentmise lesz, majd tanuságtélek következnek, dícsőítés és imaszolgálat. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

VIII. FerBiT
Oltalmad alá futunk! mottóval indul útjára a VIII. Ferences Bicikli Túra! Augusztus 25-31. között a Székelyudvarhely - Kőhalom - Tusnád - Gyimesfelsőlok - Hidegség - Szellő-tető – Csíksomlyó útvonalon gurul a csapat, amelyhez bárki csatlakozhat. Jelentkezni augusztus 15.-ig lehet a következő elérhetőségeken: e-mailben a biciklistak@gmail.com címen, telefonon pedig a 0741-940.171-es számon, akár külföldről is.

1Úton Nemzetközi Zarándoknap
Az egységért és a békéjéért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület augusztus 22-én. Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt, melyen keresztül életre kel a csoda: a különböző nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír. Részletes információ a www.1uton.mariaut.hu honlapon érhető el a zarándoklat szakaszainak pontos leírásával.

VII. Márton Áron zarándoklat
Isten szolgája Márton Áron püspök élete és tanítása világitó jelként áll mindanyiunk előtt, de csak akkor tudjuk követni, ha ismerjük is. Hetedik alkalommal, hirdetik meg a Áron püspök nyomdokait bejáró zarándoklatot, hogy általa megismerjük szentéletű püspökünket. A zarándoklatot a szervezők, Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa valamint Kasza László viceposztulátor vezeti. A zarándokút ez alkalommal is három napos, szeptember 7-9 között zajlik és a már jól ismert útvonalat járja be. Jelentkezni lehet amíg a helyek be nem telnek, a 0726-107.002 vagy a 0744-472.178 telefonszámokon, illetve ferenczk@yahoo.com e-mailen címen.

Megnyílt a Mária-tisztelet Erdélyben című kiállítás
Szeptember 20-ig látogatható a Csíki Székely Múzeumban a csíksomlyói kegyszobor 500 éves évfordulója alkalmából megnyílt emlékkiállítás. Ez a Mária-szobor több olyan tárgyi emlékét mutatja be, amelyet első alkalommal láthat a nagyközönség. Várnak minden érdeklődőt és a Boldogságos Szűzanyát tisztelő híveket.

Az időjárásról: Marad a kánikulai időjárás a mai nap folyamán a nyugati és északnyugati területeken, de bővül keleten és délen. Sárga kódot jeleztek Máramaros, Partium, Bánság és Erdély nyugati területein is, a maximális hőmérsékleti értékek: 35 – 36 fok. Narancssárga kódot Arad, Bihar és Szatmár megyékben jeleztek, itt a legmagasabb hőmérséklet 37 fok. A termikus diszkomfort különösen hangsúlyozott marad. A hőmérséklet-páratartalom index (THI) meg fogja haladni a kritikus 80 egységnyi küszöböt.

MRE - Hírszolgálat, 2015. augusztus 10.

About the author

maradmin

Leave a Comment