2015. augusztus 5. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G EL

Találkozóra várja önkénteseit a Mária Rádió
Több helyszínen is találkozásra hívjuk és várjuk rádiónk önkéntes munkatársait és hallgatóit. Ma délután hat órától a nagyváradi önkéntesekkel és hallgatókkal találkozunk a studióban, majd augusztus 8-án szombaton, Nagykárolyban tíz órától a  Kalazanci Szent József Plébánia hittantermében. Augusztus 10-én hétfőn, Kolozsváron találkozunk rádiónk önkénteseivel és hallgatóival délután öt órától a Nőszövetség termében. Híradóinkban értesítjük a következő helyszínekről a kedves hallgatókat.

Székelyföldi turnén a Virtuózok
A Virtuózok, a világ első, Magyarországon lezajlott komolyzenei tehetségkutató műsorának fiataljai székelyföldi turnéra készülnek. Augusztus 6-án, Székelyudvarhelyen hallgathatják a kis művészeket a Digitál 3 Stúdió Teremében, augusztus 7-én Sepsiszentgyörgyön a  „Tamási Áron” Színház Nagytermében lépnek fel,  augusztus 8-án,  Csíkszeredában a Szakszervezetek Művelődési Háza ad otthont a Csíki Kamarazenekarral közösen fellépő  tehetségeknek. A fellépő zenészek között ott lesz Boros Misi a 12 éves zseniális zongorista, a kicsik korcsoportjának nyertese, Kiss Zoltán hegedűs, szintén a kicsik korcsoportjának döntőse valamint Kéringer Dávid, Csabay Zsuzsanna, Szűts Apor és Váradi Gyuszi. A nyár végi koncertkörút jótékonysági célt is szolgál: a hangversenyek bevételét ugyanis a Szent Ferenc Alapítvány, Bőjte Csaba atya  gondozottjainak ajánlották fel a szervezők.  Molnár Levente operaénekes, aki a székelyföldi koncerkörút megálmodója, ötlete alapján a műsor címe is ezt a szándékot kívánja erősíteni: Gyerekek a gyerekekért.

Kulturális délutan Székelyudvarhelyen a Jézus szíve kápolnánál
Holnap délután öt órára a Jézus-kápolna udvarára hívnak mindenkit, ahol Urunk Színeváltozásának ünnepén kulturális délutánra kerül sor, ”Aki engem követ nem jár sötétben” mottóval. A jeles nap alkalmával újra élettel kívánják megtölteni a kápolnát és környezetét, valamint szándékuk szerint újabb lehetőség teremtődik arra, hogy figyelmünk a szakrális műemlékeink felé terelődjön. Az ünnep “felvirágozásának” érdekében a szervezők kérnek mindenkit, hogy lehetősége szerint hozzon gyertyát és virágot a helyszínre. A program ünnepi szentmisével kezdődik.

Szent Lőrincz búcsú
Augusztus 8-án délelőtt tizenegy órai kezdettel Szent Lőrincz búcsút tartanak a Csiktaploczához tartozó  csibai Szent Lőrincz kápolnában. Az ünnepi szentmise szónoka Csont Ede tüsnádfürdői plébános. Szeretettel várnak minden kedves zarandokot.

Szentségimádás Érkeserűben és Papfalván
A nagyváradi egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően augusztus hónap második vasárnapján, augusztus 9-én Érkeserűben és Papfalván lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni.

Márton Áron-imalánc Kolozsváron
Augusztus 9-én, vasárnap reggel nyolc órától kerül sor a Márton Áron imalánc nyolcadik állomására a kolozsvári Szent István templomban, a helyi Szent Mihály Nőszövetség szervezésében. A boldogemlékű püspök halálának 35. évében mihamarabbi boldoggá avatásáért imádkoznak a kolozsvári hívek. Szeretettel várnak minden Márton Áron-tisztelőt erre az imaalkalomra is.

Lezárult Antal atya, könyvbemutató körútja
A kilencvennyolcadik élet-évét töltő Bíró Antal ferences atya, népünk lánglelkű prófétája szeretettel megírta személyes élményeit az 5oo éves Csíksomlyói Mária kegyszoborral kapcsolatosan.  E nagyszerű alkotás meg is jelent "Magyarok Nagyasszonya - Székelyek Édesanyja" címmel! Sok érdekes, izgalmas, mély lelki töltettel rendelkező történet van ebben a könyvben. Az első állomás szülőföldjén Székelyudvarhelyen volt, augusztus 3-án majd augusztus 4-én a csíksomlyói Mária kegyszobor lábánál tartott előadást, melyből megtudhattuk, hogy a világháború végén meddig menekült Csíksomlyóról a Mária szobra, de azt is,hogy mi mindent lehet alázattal kérni és kapni közel száz év alatt a Szűzanyától!

Egyetemi kollégiumi felvételi a brassói ferenceseknél
A brassói Ferences Egyetemi Kollégium felvételt hirdet a 2015–2016. tanévre. A ferencesek elsősorban olyan egyetemi hallgatókat, fiúkat és lányokat várnak, akik Brassóban eltöltendő éveiket a tanulmányok mellett keresztény közösségben szeretnék megélni, és a tudományban való növekedéssel együtt fontosnak tartják hitéletük ápolását is. A brassói ferences kollégiumi életet olyan egyetemistáknak ajánlják, akik mindezt olyan lelkiségi háttérrel akarják művelni, amihez Assisi Szent Ferenc adja a mintát, akinek évszázados öröksége bizonyítja az értelem és lélek harmóniájának lehetőségét. Jelentkezni 2015. augusztus 31-ig lehet az alábbi címen: 500030 Brassó, Keresztelő Szent János templom, Sf. Ioan utca 7. szám. A jelentkezőknek az alábbi iratokat kell elküldeniük postán vagy e-mail-ben: kézzel írt önéletrajz (maximum egy oldal) és plébánosi ajánlás. Részletekről érdeklődni Benkő Ferenc brassói ferences házfőnöknél lehet a benkoferi@yahoo.com e-mail címen vagy a 0746-224.740 telefonszámon.

Álláslehetőségek a Gyulafehérvári Caritas-nál
A Gyulafehérvári Caritas „United Networks” című új, innovatív projektje keretén belül nagyszerű lehetőség nyílik szakmai és személyes fejlődésre, értékes kapcsolatok kialakítására Maros, Hargita és Kovászna megyékben. A meghirdetett állások között szerepel két közösségfejlesztési-koordinátori, valamint hat közösségfejlesztő-munkatársi állás. A jelentkezéseket a jobs@caritas-ab.ro e-mail címre várják. További információk a 0737-844.567 telefonszámon, munkanapokon 9- 16 óra között.

Az időjárásról: Ma egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, de helyenként még több gomolyfelhő lehet az égen, amelyekből elszórtan, főleg a hegyek környékén, egy-egy futó zápor, zivatar is kialakulhat. 31-36°C közötti maximumokra van kilátás.

MRE - Hírszolgálat, 2015. augusztus 5.

About the author

maradmin

Leave a Comment