2015. december 24. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Karácsonyi miserend főbb templomainkban
A csíksomlyói kegytemplomban, Urunk születésének vigiliáján ma este fél tizenkettőkor kezdődik az Árvácska Együttes karácsonyi koncertje, majd éjféltől szentmise.
A temesvári székesegyházban ma este tizenegy órától Róos Márton megyés püspök celebrálja az ünnepi szentmisét.A liturgia keretében a Bajkai-Fábián Róbert vezette Exultate énekkar szolgál.
A máriaradnai Bazilikában ma délután fél hét órától karácsonyi pásztorjáték kezdődik, majd hét órakor szentesti mise.
A kolozsvári Szent Mihály templomban a karácsonyi éjféli szentmise tizenegy órakor kezdődik. Előtte negyed tizenegytől pásztorjátékot mutatnak be a gyerekek.
Székelyudvarhelyen ma este fél nyolckor pásztorjáték, majd fénygyújtás lesz a Betlehemnél, az ünnepi szentmise pedig éjjel tizenegykor kezdődik a Márton Áron téren.
A szatmárnémeti székesegyház plébániatemplomban ma este fél tizenkét órakor mutatják be a gyermekek a pásztorjátékot. Az ünnepi szentmisét éjfélkor Schönberger Jenő megyéspüspök celebrálja.
Nagyváradon, ma délután öt órakor Böcskei László megyéspüspök a Szent Márton Öregotthon kápolnájában mutat be ünnepi karácsonyi szentmisét az otthon lakói és alkalmazottai számára.
Este tizenegy órától a nagyváradi székesegyházban orgonakoncertet tartanak, majd ezt követi karácsony ünnepének meghirdetése és az ünnepélyes éjféli szentmise, melyet a megyéspüspök celebrál. A szentmise zenei részét W. A. Mozart Koronázási Miséje és karácsonyi népénekek képezik, melyeket a székesegyház kórusa és zenekara ad elő Kristófi János irányításával.

Karácsonyi szentmiseközvetítések a Mária Rádióban
Holnap este tíz órától közvetítünk ünnepi szentmisét Szászrégenből. Pénteken, karácsony első napján délelőtt tizenegy órától Szászrégenből, valamint este hat órától a nagyváradi székesegyházból hallhatják az ünnepi szentmiséket. December 26-án, karácsony másodnapján és Szent István első vértanú ünnepén délelőtt tizenegy órakor kezdődik a szentmiseközvetítés a szászrégeni templomból. Vasárnap, december 27-én, Szent Család ünnepén délelőtt tizenegytől Szászrégenből és este hat órától Nagyváradról a székesegyházból közvetítjük a szentmiséket.
Buzdítjuk kedves hallgatóinkat, aki nem ágyhozkötött beteg, és nem korlátozott mozgásában vagy egyéb komoly akadályba nem ütközik, vegyen részt személyesen a saját plébánia templomában a karácsonyi szentmiséken, hisz a Mária Rádió ezt nem pótolhatja. Ünnepi műsorainkban viszont számítunk mindannyiuk megtisztelő figyelmére.

Ünnep a börtönben
Szombaton, Karácsony másodnapján délelőtt tizenegy órakor Böcskei László megyéspüspök a nagyváradi fegyházban mutat be ünnepi szentmisét, melyen közreműködnek a Szent László Iskolaközpont diákjai, akik énekükkel próbálják szebbé tenni a fegyház lakói számára Jézus Krisztus születésének ünnepét.

Szent Család búcsú Marosvásárhelyen
December 27-én, vasárnap, a Marosvásárhely - remeteszegi Szent Család templom búcsúja déli egy órakor kezdődik. A szentmisét Sárközy Sándor piarista atya mutatja be, melynek keretében megáldják a 10., 20., 25., 30., 40., 50. és 60. házassági évfordulót ünneplő házaspárokat, illetve minden házaspárt és családot.

Szent Család vasárnapi gyűjtés a családpasztoráció támogatására
A hit kegyelem. A család áldás. A gyermek jövő. A családok, a családokból álló közösségek nagyon fontosak a hit átadásában, az egyházi közösségek, a plébániák életében és az emberi problémákban való segítés terén. Ebben erősíti, képezi, támogatja programjaival a Családpasztorációs Központ a családokat és a házasságra készülő fiatalokat. Szent Család vasárnapján, december 27-én a Gyulafehérvári Főegyházmegye templomaiban ezen tevékenységek támogatására szerveznek gyűjtést. Várják a hívek jószándékú hozzájárulását.

Családos lelkinap Gyergyószentmiklóson
December 27-én, Szent Család vasárnapján Családos Lelkinap lesz a Szent Miklós plébánián, melyre várnak minden érdeklődő családot – tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról.

Aprószentek – az élet védelmében
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban december 27-én, vasárnap délután öt órától a Pro Vita Hominis Társaság engesztelést tart. Este hat órától ünnepi szentmise lesz, utána az aprószentek emlékére gyertyás körmenetben vonulnak a kórházig.

Az időjárásról: Hazánk nagy részén ismét borongós, helyenként napközben is párás, ködös időre van kilátás, napsütés csak a magasabb hegycsúcsokon, illetve nyugaton, északnyugaton lehet. Hajnalban -5, +2, délután 2-12 fok valószínű. Karácsony első és második napján is többnyire borongós, szürke, ködös időre van kilátás. Helyenként szitálás előfordulhat.

MRE - Hírszolgálat, 2015. december 24.

About the author

maradmin

Leave a Comment