2015. június 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

A nagyváradi megyéspüspök ezüstmiséje
Böcskei Lászlót 25 évvel ezelőtt, 1990. június 24-én szentelték pappá a temesvári székesegyházban. A főpásztor ma délután hat órakor mutatja be ezüstmiséjét a nagyváradi székesegyházban hálát adva az elmúlt 25 év kegyelmeiért. A szentmisén részt vesznek a gyulafehérvári, temesvári és nagyváradi egyházmegyés egykori évfolyamtársak, illetve a nagyváradi egyházmegye papjai, szerzetesei és várják a kedves híveket is. A szentmise szónoka Martin Roos temesvári megyéspüspök. A mai napon a város többi római katolikus templomában elmaradnak az esti szentmisék. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Nyáresti hangverseny Kolozsváron
Ma este hét órától különleges nyáresti hangversenyre kerül sor a kolozsvári Ferences templomban. Felép az Unicante egyetemi kórus, vezényel Fekete Miklós. Egyházi és világi művek egyaránt elhangzanak az est folyamán. Várnak minden kedves érdeklődőtt, hogy együtt zárják ezt a tanévet a zene csodálatos világában. A koncertre a belépés díjtalan.

Folytatódnak az önkéntes találkozók
A székelyföldi, kolozsvári és nagykárolyi találkozók után holnap délután a nagyváradi önkénteseket várjuk, öt órától szentmisére, majd hat órától találkozóra a Mária rádió székházába.

Kettős jubileumi engesztelő imanap Szőkefalván
Szerdán engesztelő imanapra várják a híveket és a zarándokokat a szőkefalvi plébániatemplomba. Délelőtt tizenegy órakor kezdődik a román nyelvű szentmise, melyet tizenkét órától engesztelő imádság követ a különböző településekről érkező csoportok vezetésével. Délután  negyed hatkor kezdődik a magyar nyelvű szentmise, melynek főcelebránsa, Timár Sándor Asztrik ferences atya. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Magyar fiatalok bérmálása Bukarestben
Böcskei László megyéspüspök június 20-án, szombaton délelőtt tíz órakor a bukaresti Bărăția plébánia magyar nyelvű közösségében mutat be szentmisét, melynek keretében 14 fiatal és 2 felnőtt számára kiszolgáltatja a bérmálás szentségét.

Média Nap
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség ebben az évben is megszervezi a már több éves hagyománnyal rendelkező Média Napot, melynek témája Kommunikáció és média az ókeresztény és a mai egyházban. Az esemény  június 20-án, szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik a nagyváradi Posticumban. A találkozó előadója Dr. Heidl György, a pécsi egyházmegye kulturális, tudományos és kommunikációs igazgatója.

VI. Márton Áron zarándoklat
Alig két év leforgása alatt immár hatodik alkalommal kerül sor Isten szolgája Márton Áron püspök nyomdokain való zarándoklatra, Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa szervezésében, akikhez első alkalommal társul a nemrég kinevezett viceposztulátor, Kasza László. A zarándokút ez alkalommal is három napos, július 6-8 között zajlik és a már jól ismert útvonalat járja be. Jelentkezni lehet amíg a helyek be nem telnek, a 0726-107.002 vagy a 0744-472.178 telefonszámokon, illetve ferenczk@yahoo.com e-mail címen.

Sekrestyések kirándulása
A Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája sekrestyéseknek szervez kirándulást július 7-9 között.  A  kirándulásnak legfontosabb állomásai, a borsafüredi Lóhavasi vízesés, Felsővisó és a Vasér völgye. Már sok éve  nyaranta együtt zarándokolnak, kirándulnak a sekrestyések tapasztalatcsere, feltöltődés és felüdülés céljából. A sekrestyések jelentkezését június 25-ig várják a 0261-715011-es vagy a 0261-714955-ös telefonszámon.

Zarándoklat Avilai Szent Teréz születésének 500. évfordulóján

„Boldog az ember, akinek ereje benned gyökerezik, s akinek szíve zarándokútra készül.” Ezzel a mottóval szerveznek zarándoklatot Avilai Szent Teréz születésének 500. évfordulója alkalmából dr. Oláh Zoltán gyulafehérvári szentírástanár vezetésével. A zarándoklat útvonala Montserrat, Avila, Fatima, Lourdes. Érdeklödni lehet a katamarta@yahoo.com email címen, vagy a 0787-860.156 telefonszámon.

Vigyél le életem forrásához
Személyesen kísért, szentignáci lelkigyakorlatra hívnak a Segítő nővérek július 11-18. között. Egy hét teljes csendben, személyes kísérettel, impulzusokkal, elmélkedésekkel, test és lélek imájával. Kísérők: Bereczki Silvia és Darvas Piroska. Helyszín: a csíkszentdomokosi Szent Margit Lelkigyakorlatos Ház.  Jelentkezni július 3-áig lehet a bereczki.silvia@segitonoverek.info vagy darvas.piroska@yahoo.com –email címeken.

Az időjárásról: Egy hidegfront érkezik hazánk fölé, melynek útját záporok, zivatarok, helyenkény jégeső kísérhetik. A szél is megélénkül, a zivatarok idején viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet pár fokot visszaesik 20 és 27 fok várható. Az ország északkeleti, keleti és középső részére sárga figyelmeztető jelzést bocsájtott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az esőzések és a viharos erejű szél miatt.

MRE – Hírszolgálat, 2015. június 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment