2015. június 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Szerdai pár-beszéd Marosvásárhelyen
Hetedik alkalommal kerül sor a szerdai pár-beszédre, melynek  témája: Gyermekeink-kapcsolatunk tükre. Meghívottak: Balázs-Petz Bogi és Sándor négygyerekes szülők, Derzsi Ágnes pedagógus, Cosma István pszichológus, családterapeuta, mentálhigiénés szakember. Minden érdeklődőt várnak ma este hét órára az Ama Deus cukrászdába.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Az engesztelő imavirrasztásra hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában ugyanakkor minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Beszélgetések a legkisebbekről Székelyudvarhelyen
A Gyulaheférvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontja előadás-sorozatot indít kisgyermekes szülőknek június 3-a és október 7-e között, Székelyudvarhelyen. A beszélgetések meghívottja Szalay Zsuzsanna pszichológus, aki a mindennapokban gondot okozó témák közül boncolgat néhányat, a szülők segítségével. Az előadásokon elméleti tudást és gyakorlati ötleteket is kapnak az érdeklődők. Az előadások helyszíne: Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont, Székelyudvarhely, Kossuth Lajos utca 18 szám. Érdeklődni a 0735-735151-es telefonszámon lehet vagy személyesen a központban.
 

Úrnapi búcsúk
Csütörtökön, június 4-én Úrnapja, a  Székelyudvarhelyi Főesperesi Kerület búcsúja.  Az ünnepi szentmise tizenegy órakor kezdődik a Márton Áron téren. A szentmisét Jakubinyi György érsek mutatja be,  ünnepi szónok Ft. Varga Rezső kanonok, esperes.
Kézdisárfalván csütötökön délután négy órától tartják a templom búcsú ünnepét. A szentmisét Bartos Károly plébános mutatja be.
Mindkét szentmisét a Mária Rádió élőben közvetíti.

Egyházközösségi nap Sepsiszentgyörgyön
Június 7-én, vasárnap gyereknappal egybekötött egyházközségi napra hívják az érdeklődőket a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király  templom udvarára. A találkozó a  fél tizenegy órás szentmise után kezdődik egészen délután öt óráig. A programban lesznek különböző kis koncertek és játékok, valamint közös bográcsozás. A részvételi  díj felnőttek számára 10, gyerekeknek  pedig 5 lej. Jelentkezni lehet a plébánián reggel nyolc és délután hat óra között.

Gyermeknap a szentkatolnai egyházközségben 

Martonfalván, Hatolykán és Szentkatolnán - a harmadik alkalommal tartják meg a gyermeknapot június első vasárnapján. A szentmise végén minden jelenlevő kisgyermek külön áldásban is részesül. Az idén Szentkatolnán a templomban egy külön helységet alakítottak ki a kisgyermekek és édesanyjuk számára, ahol játékosan, a nagy közösséget nem zavarva vehetnek részt a szentmisén. A termet tehetséges helybéli gyermekek festették ki. A falakon Noé bárkáját látni sok állattal, valamint Jézust a gyermekek között.

Gyűjtés a nepáli földrengés áldozatainak
Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés pusztított Nepálban. Több mint 7.000-en haltak meg, 16.000 körüli a sérültek száma, közel 200.000 ház semmisült meg, és több mint 8 millió embert érint ez az esemény. A legsürgősebben az otthon nélkül maradt emberek helyzetét kell megoldani, de gond az ivóvíz, az élelmiszerek és a háztartási eszközök hiánya is.  A Karitász Konföderáció kezdeményezésére a Romániai Püspöki Konferencia legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy 2015. június 7-én, vasárnap az ország minden katolikus templomában a nepáli rászorulók megsegítésére tartsanak gyűjtést.  

Találkozóra várja a Mária Rádió a hallgatóit
Az erdélyi Mária Rádió június 8-tól kezdődően tíz helyszínen önkéntes és közönségtalálkozóra hívja hallgatóit. Hétfőn a kolozsvári önkénteseket, hallgatókat délután öt órára várják a Nőszövetség dísztermében.  Kedden déli tizenkét órától Marosvásárhelyen,  a Deus Providebit házban tartják az önkéntes találkozót.

Találkozás az Anonim Alkoholistákkal
Június 12-én, pénteken találkozásra hívja az Anonim Alkoholisták csoportja mindazokat, akik érintettek az alkohol betegség problémájában. A  sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban este hat órakor szentmisével kezdődik az együttlét, majd hét órától felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül várják az alkohollal küzdőket és hozzátartozóikat.

Az időjárásról:  Ma kellemes nyári időre van kilátás, marad a túlnyomóan napos idő, többfelé 30 fok körüli, kevéssel 30 fok fölötti maximumokkal. Záporok, zivatarok inkább északon és az erdélyi medencében fordulnak elő.

MRE - Hírszolgálat, 2015. június 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment