2015. június 9. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Befejeződnek a Szent Antal nagykilencedek
Ma, a csíksomlyói esti hét órás szentmisén zárul Csintalan László csíkdelnei plébános szentbeszéd-sorozata, amelybe a Mária Rádión keresztül és a www.csiksomlyo.ro oldalon is bekapcsolódhatunk.
A szatmárnémeti Szent Antal templomban, ma délelőtt a tíz órakor kezdődő szentmisén a prédikációt Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Szent Család plébánia segédlelkésze tartja.
A székelyudvarhelyi ferences templomban a Szent Antal kilenced záró alkalmán a szentmise ma reggel tíz órakor kezdődik, melynek szónoka Kristóf testvér. Elmélkedésének témája: Ferencesek Erdélyben.

Folytatódnak az önkéntes találkozók
A kolozsvári találkozó után a következő helyszín, Marosvásárhely. Az önkéntes találkozót ma déli tizenkét órától, a Deus Providebit házban tartjuk. Ugyancsak ma, délután öt órától közönségtalálkozóra várjuk a hallgatókat Korondon a templomban. Holnap délután fél négytől a sepsiszentgyörgyi Krisztus király altemplomban tartjuk az önkéntes találkozót. Csütörtökön, délután három órától Székelyudvarhelyen, a Szent Pió házban találkozunk. Szintén csütörtökön  délután hat órától Székelykeresztúron közönségtalálkozóra várjuk a hallgatókat.

Virrasztás a székesegyházban
A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére csütörtökön este hét órakor szentségimádást, majd kilenc órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban, tiz órától pedig gyertyás körmenetet a Püspöki Palota kertjében. A szentmise főcelebránsa és szónoka Vakon Zsolt püspöki titkár lesz.

Előadás és könyvbemutató Székelyföldön
A Megszentelt Élet Évében előadás sorozatot indítanak Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Csíkszeredában a szerzetes rendek bemutatására.  Homa Ildikó szociális testvér Csak ami megérint válik az enyémmé. Hivatás és identitás címmel tart előadást ma délután öt órától a sepsiszentgyörgyi Szent József plébánia hittantermében, szerdán délután öt órától Kézdivásárhelyen a Vigadó aulájában és csütörtökön délután hat órától a csíkszeredai Corvina könyvesházban. Az előadás után Homa Ildikó „Evangéliumi lélektan. Önismeret mindenkinek” című könyvének bemutatójára is sor kerül.

Katolikus Akadémia
A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara szervezésében működő Katolikus Akadémia következő előadását Farmati Anna szociális testvér tartja Ég és föld között: e-képek a kortárs középkorból címmel június 11-én, csütörtökön este hét órától. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a Szentegyház utca 5. szám alatti, második emeleti díszterermbe.

Búcsúk Jézus Szent Szíve ünnepén
Pénteken, június 12-én Jézus Szent Szíve ünnepén tartják a székelyudvarhelyi Jézuskápolna búcsúját. Az ünnepi szentmise délután öt órakor kezdődik, szentbeszédet mond Madarász Attila bögözi plébános.
Korondon délelőtt tizenegy órától kezdődik a plébániatemplom búcsúja, melybe rádiónk hallgatói is bekapcsolódhatnak. A szentmise ünnepi szónoka, Takács Dezső sepsiszentgyörgyi plébános lesz.
Jézus Szíve napján, a nagyváradi Barátok templomában minden évben városközi engesztelő szentmisét tartanak.  Este hat órakor Böcskei László megyéspüspök a jelenlévő papokkal és hívekkel közösen ünnepi szentmisét tart, melyet rádiónk szintén élőben közvetít.
Madéfalván délelőtt tizenegy órától Tamás József segédpüspök celebrálja a búcsús szentmisét, az ünnepi szónok Márkus András szentszéki tanácsos, sepsiszentgyörgyi plébános.
Június 13-án délelőtt tizenegy órától a Gordon tetőről, a Jézus Szíve kilátónál ünnepi szentmisét mutatnak be. Az ünnep szónoka Laczkó Vilmos, farkaslaki plébános. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Belső Iránytű
A gyergyószentmiklósi Szent István plébánián június 12-én, pénteken este hét órától, a Belső iránytű programsorozat keretében, Medjugorje, ahol a csodára nem kell várni –beszélgetésre kerül sor olyan személyekkel, akik más emberként tértek haza a zarándoklatról .

Harangszentelés a  Székelyudvarhely-szombatfalvi ravatalozónál
Június 13-án, szombaton délelőtt tizenegy órától Tamás József segédpüspök szentmisét celebrál a szombatfalvi új ravatalozónál, melynek keretében felszenteli a Lázár Imre öntőmester és családja ajándékaként kapott új harangot.

Bérmálás Nagyvárad-Újvárosban és Szalacson
Június 14-én, vasárnap Böcskei László megyéspüspök a Szentlélek hét ajándékát kérve Nagyvárad-Újvárosban és Szalacson szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. A nagyvárad-újvárosi Szent László templomban a fél tizenkét órás szentmise keretében 20 fiatal, Szalacson pedig a délután négy órakor kezdődő szentmisén 44 fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében.

Az időjárásról:  Ma több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, ugyanakkor többórás napsütés is várható. Nyugaton és a zivatarok környezetében megerősödhet a szél, de ennek ellenére 27 és 31 fok közé melegszik a levegő.

MRE – Hírszolgálat, 2015. június 9.

About the author

maradmin

Leave a Comment