2015. november 10. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon Zágonban  tartják az örökös szentségimádási napot. Várják a híveket a közös imádatra.

Vita Consecrata – kiállítás a szerzetesekről
Vita Consecrata. Nyolc évszázad szerzetesrendi történelem és művészet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében címmel, a püspöki palota dísztermében, holnap délután öt órakor konferenciával egybekötött rendtörténeti kiállítás nyílik, melynek célja, hogy a nagyváradi egyházmegye területén tevékenykedő férfi és női rendek lelkiségét, sokrétű tevékenységét dolgozza fel a középkortól napjainkig. A konferencián Botár Gábor székelyudvarhelyi plébános, a mallersdorfi ferences nővérek erdélyi tevékenységét, Barta Szabolcs lazarista szerzetes pedig rendje és a vincés nővérek nagyváradi missziós munkáját mutatja be a barokk palota dísztermében. A Vita Consecrata szerzetesrend-történeti kiállítás jövő év tavaszáig látogatható.

Szent Márton búcsús ünnepek
Nagybányán, a Szentháromság templomban, holnap este hat órától Szent Márton tiszteletére latin nyelvű búcsús szentmisét mutatnak be. A szentmisét a jubiláló Heinrich Ferenc tiszteletbeli kanonok, az Árpád-házi Szent Erzsébet egyházközösség plébánosa mutatja be, így a búcsús szentmise egyben jubileumi aranymise is lesz.
Holnap, tizenegy órától, fennállásának 20. évfordulóját ünneplő intézmény lakói és alkalmazottai körében Böcskei László megyéspüspök mutatja be a nagyváradi Szent Márton Öregotthon kápolnájának búcsús szentmiséjét.
Kakszentmárton búcsújára november 15-én, vasárnap, tizenkét órától kerül sor Vik János egyházmegyés pap, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus teológia kara adjunktusának szentbeszédével.

Márton-napi ünnepség
Holnap délután négy órai kezdettel a temesvár-józsefvárosi Notre Dame óvoda kis növendékei a jótékonykodó szent tiszteletére celebrált liturgián vesznek részt a plébániatemplomban. Az igeliturgiát körmenet követi, melyen a gyermekek és szüleik által készített lámpásokkal világítanak majd.

Hétköznapok lelkigyakorlata Csíkszeredában
November 10-től minden kedden este hét órától Csíkszeredában a Szent Imre Ifjúsági Központ épületében, Darvas Piroska segítőnővér, a Szív derűjének útján- címmel, szentignáci lelkigyakorlatot tart az irgalmasság évének a fényében. Jelentkezni lehet a 0741 140 067-es telefonszámon.

Belső Iránytű- Gyergyószentmiklóson
A Szent István plébánián november 13-án este hét órától, a Belső iránytű programsorozat keretében, Bartos Károly református lelkész tart előadást Hősök kerestetnek. A gyermekek félnek a sötétségtől, de a fiatalok miért félnek a fénytől?- címmel.

Cursillós találkozó
November 14-én, Kápolnásfaluban találkozóra várják a Cursillós tagokat. A program reggel fél tíz órától kezdődik. A nap folyamán lesz szentségimádás, szentmise, csoportbeszélgetések és agapé.
Jézus számít Rád és mi is!

Segítséged mosolyt hoz egy gyermek arcára!
A Szent Erzsébet-gyűjtés évtizedek óta jelentős esemény a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Caritas életében. Ebben az évben az adományaikat a hátrányos helyzetű gyermekek javára ajánlhatják fel, november 15-én, vasárnap, Erdély katolikus templomaiban. Adakozni lehet még a helyi Caritas-képviseleteknél vagy a Caritas adománygyűjtő bankszámlájára történő fizetéssel is.

Hivatástisztázó hétvége fiataloknak
A székelyudvarhelyi ferences kolostorban november 27-29. között kerül sor a Keresem az utam elnevezésű hivatástisztázó hétvégére. „Mindenkinek van egy ajándékba kapott hivatása, amelyet ha felismer, és válaszol rá, kiteljesedik az élete, megtalálja az igazi öröm forrását” – vallják a szervezők, akik hivatásukat kereső, tisztázni vágyó fiatalok számára kínálják ezt a programot. Jelentkezni Pantea Tibor ferences atyánál lehet a 0746-774.701-es telefonszámon, vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Segítő csoportok Székelyudvarhelyen
A Caritas Ki-út konzultációs programjának munkatársai októberben indították el a támogatói csoportot a szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára. Kedd esténként azokat várják, akiknek saját vagy hozzátartozóik függése hatással van életükre. Érdeklődni a 0733–773 577-es telefonszámon vagy az orsolya.marton@gmail.com e-mail-címen lehet
Megalakult az Anonim Alkoholisták csoportja is. Szerdánként délután négy órakor várják mindazokat, akik változtatni akarnak eddigi függő életmódjukon. Az AA csoport címe: : Székelyudvarhely, Rózsa utca 16/B.

MRE – Hírszolgálat, 2015. november 10.

About the author

maradmin

Leave a Comment