2015. november 7. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Folytatódik a Mária Rádiós körút
Szilágyi László, rádiónk promóciós munkatársa ma délután Székelyszentkirályon tart közönségtalálkozót a délután öt órától kezdődő szentmise után. Holnap több helyszínen találkozhatnak munkatársunkkal. Korondon a délelőtt kilenc és tizenegy órás szentmisék után, Atyhán a délután egy órától, valamint Oroszhegyen a délután öt órától kezdődő szentmise végén. A körút hétfőn ér véget Küküllőkeményfalván ahol délután négy órától lesz a közönségtalálkozó. 

Imádkozzunk továbbra is elhunytjainkért!
Ma és holnap még élhetünk az egyház által felkínált lehetőséggel, teljes búcsút nyerhetünk halottaink javára. A feltételek között szerepel, hogy látogassunk meg egy temetőt, imádkozzunk az elhunytakért, valamint a Szentatya szándékára a Hiszekegyet, Miatyánkot, Üdvözlégy Máriát, és járuljunk szentségekhez. 

Elsőszombati Szűzanya köszöntő Csíksomlyón 
Ma este hat órától kezdődik a szentmise az elsőszombati Mária-köszöntőn, amelyet a rózsafüzér elimádkozása és gyertyás körmenet követ. A szentmisét és körmenetet ez alkalommal is rádiónk élő adásban közvetíti.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében holnap Kézdiszentléleken tartják az örökös szentségimádási napot. Várják a híveket a közös imádatra.
A Nagyváradi Egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően november hónap második vasárnapján, azaz 8-án, Szilágycsehben és Szilágypírban lesz a híveknek lehetősége bekapcsolódni a szentségimádásba.

Meghívás a kórusba
A nagyváradi székesegyház kis kórusa várja olyan felnőttek és gyerekek jelentkezését, akik szeretnek énekelni és nyitottak arra, hogy szolgálatuk által szebbé tegyék a vasárnapi szentmiséket. Az új tagok Oláh Gabriella kántornőnél jelentkezhetnek minden nap a szentmisék után. 

Szent Márton emlékév megnyitása
2016-ban lesz Szent Márton születésének 1700. évfordulója. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség 2015. november 11. és 2016. november 11. között megtartott Szent Márton-év rendezvénysorozatával üli meg patrónusa születésének évfordulóját.
Hazánkban is több helyszínen emlékeznek meg Tours-i (ejtsd: túri) Szent Mártonról közelgő ünnepén. Kézdimartonfalván holnap déli tizenkét órakor tartják az ünnepi búcsús szentmisét, melynek szónoka Bartos Károly kézdisárfalvi plébános. Ezzel a szentmisével nyitják meg a Szent Márton-évet.
November 11-én, szerdán, délután négy órai kezdettel a temesvár-józsefvárosi Notre Dame óvoda kis növendékei a jótékonykodó szent tiszteletére celebrált liturgián vesznek részt a plébániatemplomban. Az igeliturgiát körmenet követi, melyen a gyermekek és szüleik által készített lámpásokkal világítanak majd. 

Szent Cecilia orgonakoncertek Kolozsváron
November hónap folyamán kerül sor, az egyházzene és zenészek védőszentjének, Szent Cecilia tiszteletére szervezett orgona-koncertsorozat XI. évadjára. A Szent Mihály templom gótikus falainak oltalmában, kiváló orgonisták tartanak hangversenyt változatos műsorral. A sorozat zárásaként, CD és kottás kötet bemutatóra kerül sor, amely Ruzitska György kolozsvári zeneszerzőnek állít emléket. Novemberben, hétfő esténként hét órától várnak minden érdeklődőt a Szent Cecilia orgonakoncertekre, amelyekre a belépés ingyenes. Szíves adományaikat az orgona-együttes karbantartására fordítják majd. A Szent Cecilia orgonakoncertek nyitó hangversenyére november 9-én, este hét órától kerül sor, meghívott előadók a nagyszebeni szás-evangélikus templom orgonistái. 

Újra nyitva a Zenevár Nagyváradon
Ingyenes zene foglalkozást tartanak minden szerdán délután negyed öttől a Kanonok sor 9 szám alatt. Várnak minden óvodást és kisiskolást, barangoljanak együtt a hangok csodás birodalmában. Jelentkezni lehet a székesegyház kántornőjénél minden nap a szentmisék után.

Ruhagyűjtési akció Szatmárnémetiben
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet november 14-én ismét cipő- és ruhagyűjtési akciót szervez Szatmárnémetiben. A  Régi ruhák új lehetőségek adakozásra nevet viselő akció keretén belül az adományokat a Szamos két partján az előre kiszabott pontokon gyűjtik majd össze az előre meghatározott időpontokban. A szervezett akció jó lehetőség arra, hogy a feleslegessé vált ruhaneműjét az ember ne a szemétbe dobja, terhelve a környezetet, hanem adománya újrahasznosítása és felhasználása által járuljon hozzá a rászorulók támogatásához.  

Hétvégi szentmise közvetítések a Mária Rádióban
Ma este hat órától Csíksomlyóról, a Szűzanya köszöntőről közvetítünk szentmisét, holnap délelőtt tizenegy órától és délután öt órától pedig Gelencéről hallhatják a szentmisét a Mária Rádióban.

Az időjárásról: Hétvégén is számítani kell még tartós ködfoltokra. Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de emellett időnként a nap is kisüthet. Északon, északnyugaton és az erdélyi medencében kisebb eső is előfordulhat. Hajnalban helyenként még fagyni fog, nappal pedig 5-12°C várható. 

MRE – Hírszolgálat, 2015. november 7.

About the author

maradmin

Leave a Comment