2015. szeptember 25. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Felavatták a Hám János liceum sportpályáját
Tegnap, szeptember 24-én, a délután két órától kezdődő avatási ünnepségen Schönberger Jenő püspök megáldotta, a diákok pedig futballmeccsel fel is avatták a Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum felújított sportpályáját.

Folytatódik Homa Ildikó könyvbemutató-sorozata
Rádiónk önkéntes munkatársa, Homa Ildikó pszichológus, szociális testvér, Árnyjátékaink a fényben címmel előadást tart a hét végén több helyszínen is. A mai napon a Gyimes völgyében folytatódik és szombaton Ditróban zárul. Gyimesközéplokon a Csillag Panzióban ma délután két órától, a Gyimesbükki plébánián pedig ma este hét órától, a ditrói községi könyvtárban holnap azaz szombaton délután négy órától várják az érdeklődőket az előadással egybekötött könyvbemutatóra. Az „Evangéliumi lélektan. Önismeret mindenkinek” című könyv a Mária Rádióban elhangzott műsorok alapján készült és a kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában jelent meg, bemutatja Szőcs Csaba atya, a kiadó igazgatója.

25 éves a Szatmári Caritas
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ezt a szép teljesítményt egy különleges eseménnyel ünneplik meg, melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. A jubileumi ünnepségre ma délután négy órai kezdettel kerül sor a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában.

Medjugorjei imaest
Imaestet tartanak Csíkszeredában a Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében ma délután hat órától. Az imaprogram rózsafüzérrel kezdődik, szentmisével folytatódik és szentségimádással zárul. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a közös ünnepi imaestre!

Élet a Lélekben szeminárium
Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templomban szeptember 28-án indul az Élet a Lélekben szeminárium. Az előadások 9 egymást követő hétfő este hét órától kezdődnek. A szemináriumon a fő munkát Isten Lelke végzi, de elvégzéséhez szükséges a kitartás, az őszinteség, a bátorság és a hajlandóság a közösségi életre.

Kápolna megáldása Csinódon
Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére épült új kápolna megáldására kerül sor szeptember 26-án, holnap, délelőtt tizenegy órától Csinódon. A kápolnát Sepsiszéki Nagy Balázs építette csodás felgyógyulásáért. A szentmisét Tamás József segédpüspök celebrálja.

Szentmise Incze Dénes lelki üdvéért
Szeptember 26-án, holnap délután öt órától Csíksomlyón a kegytemplomban szentmise keretében imádkoznak a hat hete elhunyt Incze Dénes címzetes esperes, nyugalmazott plébános lelki üdvéért. Adjon az Úr örök nyugodalmat neki és az örök világosság fényeskedjék neki.

325 éves az esztelneki ferences jelenlét
Október 1-én lesz 325 éve annak, hogy a Szent István Királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány kolostort alapított Esztelneken. Ez alkalomból rendezvénysorozattal készülnek. A rendezvény sorozat csúcspontja az október 1-én, csütörtökön délután hat órakor kezdődő hálaadó-jubileumi és Szent Ferenc tiszteletére bemutatott búcsús szentmise lesz. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Tamás József segédpüspök.

Lelkinap pedagógusoknak
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánián október 3-án Csak tiszta forrásból címmel lelkinapot szerveznek pedagógusok számára. A program reggel tíz órától délután két óráig tart. Előadó: dr. Sávai János atya Szegedről. A lelkinapon lesz előadás, megbeszélés és tanúságtétel. Szeretettel várnak minden érdeklődő pedagógust az együttgondolkodásra, lelki feltöltődésre.

Vasárnap a Szentírást ünnepeljük
A szentírástudomány védőszentjének, Szent Jeromosnak az ünnepéhez, szeptember 30-ához legközelebb eső vasárnapon tartja az Egyház a Szentírás vasárnapját, idén szeptember 27-én. Jakubinyi György érsek a Szentírás vasárnapjára ebben az évben is főegyházmegyei gyűjtést rendelt el, melynek célja a Szentírás üzenetének terjesztése, a Katolikus Magyar Bibliatársulat támogatása.

Búcsú a kolozsvári Szent Mihály templomban
Szeptember 29-én este 6 órai kezdettel kerül sor a kolozsvári Szent Mihály templom búcsúünnepére, melyre szeretettel várják a kedves híveket. A szentmise főcelebránsa és szónoka Ft. Dr. Horváth István főesperes-plébános, főegyházmegyei főtanfelügyelő. Elhangzik Anton Hubatschek: Missa VI in c-moll a Szent Cecilia kórus és zenekar előadásában, illetve egyházzenei szolgálatot teljesít a Báthory István Elméleti líceum vegyeskara, vezényel dr. Potyó István kanagy.

Személyesen kísért szemlélődő lelkigyakorlat
„Megállás, csendben Istennel” mottóval kerül sor  október 8-11 között a csíkszentdomonkosi Szent Margit lelkigyakorlatos házban a személysen kísért, szemlélődő lelkigyakorlatra. Kísérők: Kedves Rita segítőnővér és Keresztes Zoltán plébános. Jelentkezni október 4-ig lehet a 0753-193665-ös telefonszámon vagy a rita.kedves@gmail.com email címen.

Az időjárásról: A mai nap folyamán is országszerte kell számítani eső, zápor, zivatar kialakulására. Helyenként jelentős csapadék hullhat, akár 25-30 liter négyzetméterenként. A zivatarok környezetében továbbra is erős lesz a szél. A reggeli órákban 10-15, míg délután 22-27 C fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2015. szeptember 25.

About the author

maradmin

Leave a Comment