2015. szeptember 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Találkozóra várja önkénteseit a Mária Rádió
A nagyváradi találkozó nyitja a kéthavonta megrendezésre kerülő önkéntes-találkozók sorát, mely ma délután hat órakor szentmisével kezdődik a nagyváradi Szent József templomban. Az önkéntes találkozók jövő héten folytatódnak, a következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Búcsúra készülnek Székelyudvarhelyen
Hétfőn este kezdődött el a triduum a Kis Szent Teréz plébániatemplomban, mely segít a híveknek még jobban ráhangolódni, felkészülni a búcsú ünnepére. A lelkigyakorlat befejező részére ma este fél hétkor kerül sor, meghívott szónok Sárközi Sándor piarista atya Csíkszeredából. Az egyházközség búcsú ünnepén, holnap délután öt órakor kezdődik a szentmise, melyen Jakabos Barnabás jezsuita atya mond szentbeszédet.

Holnap lesz az idősek világnapja
Október 1-je a szépkorúakról, tiszteletükről, ünneplésükről és a rájuk figyelésünkről szól. A Gyulafehérvári Caritas idén is számos rendezvénnyel készül az Idősek Világnapjára Hargita megye több településén.
Gyergyócsomafalván ma délután három órától ünnepi szentmise lesz, négy órától pedig ünnepi műsor a művelődési házban.
Gyergyószárhegyen holnap délután három órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melyet ünnepi műsor követ a helyi kultúrotthonban.
Gyimesfelsőlokon is holnap ünneplik az időseket a déli tizenkét órás szentmisével és az ezt követő műsorral a helyi kultúrotthonban.
Hidegségen október 2-án, emlékeznek az idősekre. Az ünnepi szentmise délután három órakor kezdődik a Magnum Klub nyári kertjében.
Október 3-án, szombaton, délelőtt tizenegy órától ünnepi szentmisét tartanak a szatmárnémeti székesegyházban az idősek világnapjához kapcsolódva. Hársfalvi Ottó általános helynök mutatja be a legszentebb áldozatot. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett. Mindazoknak, akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba, a szervezők ingyenes szállítást biztosítanak. Az erre igényt tartó személyeket kérik, hogy október 1-ig jelentkezzenek a Szatmári Római Katolikus Püspökség 0261-714955-ös telefonszámán munkanapokon, reggel nyolc és délután négy óra között.

325 éves az esztelneki ferences jelenlét
Október 1-én lesz 325 éve annak, hogy a Szent István Királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány kolostort alapított Esztelneken. Ez alkalomból rendezvénysorozattal készülnek, melynek csúcspontja a holnap délután hat órakor kezdődő hálaadó-jubileumi és Szent Ferenc tiszteletére bemutatott búcsús szentmise lesz. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Tamás József segédpüspök. Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Pax Romana tanulmányi napok Tusnádfürdőn
A Romániai Magyar Pax Romana 2015-ös évi tanulmányi napjait Tusnádfürdőn a Zöld ház panzióban  tartja október 1–4. között. Meghívott előadók Bilibók Géza tusnádfürdői plébános, Kasza László, brassói egyetemi lelkész, a Márton Áron boldoggá avatási per viceposztulátora. Érdeklődni és jelentkezni a 0742-792187 vagy a 0745-359863-as telefonszámokon, vagy a  pmaria46@yahoo.com, illetve az  oloszerzsebet@freemail.hu email címeken lehetséges.

Nem vagy egyedül…
A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út konzultációs programjának munkatársai október 6-án este hét órától, Székelyudvarhelyen támogató csoportot szerveznek szenvedélybetegeknek és a hozzátartozóknak. A csoport müködésének alapelvei: névtelenség, elfogadás, megértés, egymás támogatása. Érdeklődni a 0733-773577-es telefonszámon vagy az orsolya.marton@gmail.com email címen lehet.

Tiszta szerelem. Lehetséges?
A Nyolc Boldogság Közösség és az Országos Lelkipásztori Intézet imaestet szervez október 7-én a sepsiszentgyörgyi Krisztus király templomban. Az imaest délután hat órakor szentmisével kezdődik.
A szervezők együttimádkozásra, szentségimádásra és tanúságtételekre hívják a párkapcsolatban élő fiatalokat, hiszen a boldogságot adó keresztény család jóval a házasságkötés előtt kezdődik. Érdeklődni a www.facebook.com/imaest.a.tisztasagert oldalon lehet. molele.tisztasagert

Megállás. Csendben. Istennel.
Személysen kísért, szemlélődő lelkigyakorlatot tartanak október 8-11 között a csíkszentdomonkosi Szent Margit lelkigyakorlatos házban. Kísérők: Kedves Rita segítőnővér és Keresztes Zoltán plébános. Jelentkezni október 4-ig lehet a 0753-193665-ös telefonszámon vagy a rita.kedves@gmail.com email címen.

Az időjárásról: Ma még több napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék inkább az ország keleti részén várható. Hajnalban helyenként fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, a szeles időben délután pedig csak 13-19 fokot mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2015. szeptember 30.

About the author

maradmin

Leave a Comment