2016. április 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Mária rádiós önkéntestalálkozók 
Ma délután három órára ide Csíksomlyóra várjuk az önkénteseket. Holnap Baróton lesz egy rövid közönség-találkozó a fél tizenegy órás szentmise végén, majd délután három órától Sepsiszentgyörgyön lesz önkéntestalálkozó a Krisztus Király plébánia hittantermében. Az utolsó állomás Kézdivásárhely, ahol hétfőn, április 4-én, délután egy órára várjuk önkénteseinket.

Elsőszombati Szűzanya köszöntő Csíksomlyón
Az áprilisi ünnepélyes Mária-köszöntő ma este hét órakor kezdődik. A szentmisét megelőzően, délután hat órától az kezdődő engesztelő imaórát a Segítő Mária Gimnázium tanárai és diákjai végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán. 

Hálaadás a Segítő Mária Gimnáziumért
A Szűzanya oltalmába ajánlott csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium 25 éve született újjá. Ebből az alkalomból ma egy közös hálaadási alkalmat szerveznek, amelyre meghívják az intézmény egykori és jelen diákjait, munkatársait, diákjaink szüleit és tanárait. Délután öt órától gyülekeznek a Gimnázium épülete előtt, majd negyed hatkor indulnak a csíksomlyói kegytemplomhoz, ének és ima kíséretében, ahol részt vesznek az ünnepélyes Mária-köszöntőn.

Templombúcsú Szatmárhegyen
A Szatmári Egyházmegyében a szatmárhegyi templom titulusa Isteni irgalmasság, búcsúja holnap délelőtt tizenegy órától kezdődik, melyen szentbeszédet mond Márton Áron címzetes esperes. Isteni irgalmasság ünnepén ugyanakkor az egyházmegye templomaiban szentségimádást tartanak  délután három órától. Az Irgalmasság rendkívüli szentévében, ez különleges alkalom lehet a szentségi Jézussal való találkozásra.

Isteni irgalmasság búcsú és könyvbemutató Erzsébetbányán
A Gyulafehérvári Főegyházmegye területén Erzsébetbányán található az egyetlen egy olyan plébániatemplom, melyet az Isteni Irgalmasság tiszteletére szenteltek. Az ünnepi búcsúmisén, mely holnap délben fél egy órakor kezdődik és melyet rádiónk is élő adásban közvetít, Geréd Péter belső-szolnoki esperes prédikál. A liturgia után lesz az első bemutatója a kolozsvári Verbum Keresztény Kulturális Kiadó által a szentévre megjelentett, Sokarcú irgalmasság – Vallomások, interjúk, tanulmányok című könyvének, a Keresztény Szó könyvek sorozat 5. kötetének.

Templombúcsú Hegyközpályiban 
Holap tartják Hegyközpályiban az Isteni Irgalmasság tiszteletére szentelt templom búcsúünnepét. A délután két órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Bakos Gábor, nagyvárad-újvárosi segédlelkész. Kruzslitz Imre plébános és a helyi hívek várnak mindenkit a templom és az egyházközség ünnepére.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében holnap Ilyefalván tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap Rézbányán és Selymesilosván lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni. A húsvéti időben is járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Zarándoklat a Mária Rádió 10 éves születésnapjára
Még vannak helyek az egynapos zarándoklatra, melyet körzeti stúdióink szerveznek Nagyváradra, a rádió tizedik születésnapja alkalmából. Az autóbuszok Székelyudvarhelyről, valamint Kolozsvárról indulnak, majd az ünnepi program után vissza is indulnak. Jelentkezni Székelyudvarhelyen még hétfő délig lehetséges a 0266-212686-os, illetve a 0740-617687-es telefonszámokon, míg Kolozsváron a 0264-439495-ös irodai számon. Várjuk és hívjuk hallgatóinkat, ünnepeljünk együtt!

Búcsú a nagyváradi stúdió kápolnájában
Április 4-én, hétfőn ünnepeljük idén Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, mely egyben a Mária Rádió nagyváradi stúdió kápolnájának búcsú ünnepe is. A szentmise, melyet rádiónk élő adásban közvetít, délután három órakor kezdődik. Meghívott szónok Giosanu Leonárd micskei plébános, rádiónk egykori műsorigazgatója. Várjuk önkénteseinket és hallgatóinkat a közös ünneplésre. 

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma délután két szentmisét hallhatnak még a rádióban. Délután öt órától Csíkszeredából, az Élet a Lélekben imacsoportok találkozójáról közvetítjük a szentmisét, majd este hét órától az Ünnepélyes Mária-köszöntőről. Holnap is két szentmisét közvetítünk: délben fél egy órától búcsús misét hallhatnak Erzsébetbányáról, majd este hat órától Nagyváradról, a székesegyházból közvetítünk szentmisét.

Időjárás:  Ma északnyugaton, és nyugaton ígérkezik a legtöbb napsütés. A középső  országrészben eleinte több lesz a felhő, de csapadék nem várható. A keleti-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. Visszaesik a hőmérséklet, délután 12-17 fok valószínű. 
Holnapra sok napsütés, száraz idő ígérkezik. A szél helyenként élénk lesz. Hajnalban -4 és 7, délután 14-22 fokra van kilátás. 

MRE – Hírszolgálat, 2016. április 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment