2016. augusztus 1. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Véget ért az Ifjúsági Világtalálkozó
A tegnap közel kétmillió zarándok, köztük mintegy négyezer magyar fiatal számára véget ért az Ifjúsági Világtalálkozó Krakkóban. Ferenc pápa mindenkit meghívott a következő találkozóra, amelyre az európai helyszín után ismét hazánktól távol Panamában kerül sor. Ferenc pápa búcsúzóul így fogalmazott: Jézus mindannyiunkhoz el akar jönni, nem áll meg Krakkóban, és arra hív, hogy az evangélium hiteles tanúságtevői legyünk.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében  a  mai napon az alsótömösi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Angyalos Boldogasszony, Porciunkula ünnepe
Augusztus 2-án, azaz holnap Angyalos Boldogasszony, Porciunkula ünnepe. Az Irgalmasság Évében kiemelt jelentősége van ennek az ünnepnek. 800 éve, hogy Szent Ferenc megkapta az engedélyt a Szentatyától, hogy Assisiben, a Porciunkula kápolnában teljes búcsút lehessen nyerni. A ferences templomokban és minden plébániatemplomban teljes búcsú nyerhető.
A csíksomlyói kegytemplomban a szentmisék reggel fél nyolctól és este hét órától lesznek. Az esti szentmise a kegytemplom előtti téren kezdődik az irgalmasság kapuján való átvonulással.

Zarándoklat Máriaradnára
Augusztus 2-án a temesvári egyházmegye területén élő, valamint az időközben külföldre települt német nemzetiségű hívek és leszármazottaik zarándokolnak a máriaradnai bazilikához. Az ünnepi szentmisét délelőtt tizenegy órakor Roos Márton temesvári főpásztor celebrálja. A liturgiát követően a zarándokok keresztúti ájtatosságon vesznek részt.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Augusztus 3-án hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek. A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Augusztus 5-én, délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

FerBIT 2016
Augusztus 25–29. között kerül sor a IX. Ferences  Biciklitúrára. A FerBiT résztvevői fr. Főcze Bonaventura dévai ferences szerzetes vezetésével Sepsiszentgyörgyről indulnak, és Kovászna, valamint Esztelnek érintésével érkeznek Csíksomlyóra. A biciklitúra részleteiről érdeklődni a következő elérhetőségek valamelyikén lehet: a 0741 940171-es telefonszámon vagy a www.ferbit.ro honlapon, ahonnan letölthető a jelentkezési űrlap is. A jelentkezési határidő: augusztus 20 – tájékoztatott Borsodi L. László, ferences sajtóreferens.

Utógondozói tábor
A Bonus Pastor Alapítvány augusztus 20–27. között utógondozói tábort szervez a Bucsinon, amelyre legalább hat hónapja vagy az éppen befejezett terápiájuk óta józanon, szermentesen élő szenvedélybetegeket és családjukat várják. Ugyancsak részt vehetnek hozzátartozók, akik maguk vagy párjuk, családtagjuk számára keresnek segítséget. Gyerekek számára külön foglalkozásokat biztosítanak. A tábor témája: Öröm-e a józanságom? Jelentkezni és érdeklődni Szakács Elődnél lehet augusztus 15-ig, a 0752 243649-es telefonszámon vagy az elod.szakacs@bonuspastor.ro e-mail címen.

Zarándoklat Budapestre
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek felhívásának eleget téve, az Erdélyi Mária Rádió zarándoklatot szervez augusztus 20-ára Budapestre, Szent István király ünnepére. Várjuk a hallgatók jelentkezését stúdióink irodai telefonszámain, melyeket a kéthavonta megjelenő magazinunk hátoldalán találnak. Zarándokoljunk együtt, vegyünk részt minél többen az ünnepi szentmisén és az azt követő körmeneten!

Időjárás: Ma egy hidegfront közeledik, ezért kezdetben nyugaton, majd a középső,  országrészben kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Feltámad az északnyugati, északi szél. Hajnalban 12 és 15 fok körüli értékekre van kilátás, míg  napközben a legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, keleten lesz melegebb akár 36-38 C fok is.

MRE - Hírszolgálat, 2016. augusztus 1.

About the author

maradmin

Leave a Comment