2016. augusztus 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Désen tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Szakrális Maraton a Fiatalok a Keresztény Európáért rendezvényre
A Csíksomlyói Civil Kezdeményezés és az Erdélyi Mária Út Egyesület szeptember 10-én, Budapesten a Margit-szigeten a Fiatalok a Keresztény Európáért rendezvényen népszerűsíti a Mária Úton történő zarándoklatokat. A Csíksomlyó-Budapest közötti útszakaszt - mintegy 850 kilométert - 16 nap alatt tesznek meg, úgy hogy tetszőlegesen fogják váltani egymást, sorra mindenki fog kerékpározni, szaladni és vezetni. Indulás: ma reggel a csíksomlyói kegytemplomban a reggel fél 8 órakor kezdődő szentmisét és az ökumenikus áldást követően. A zarándoklat egyházi fővédnöke: P. Urbán Erik OFM, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója.

Egyetemes imanap Csinódon
Szombaton augusztus 27-én, Csíkszentgyörgy filiájában, a csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony kápolnánál először tartanak egyetemes imanapot, melynek témája a család lesz. Jelentkezni és a részletekről érdeklődni a 0760-779835-ös telefonszámon vagy a bioversum@gmail.com e-mail címen lehet.

V. Márton Áron-konferencia Csíkszentdomokoson
Csíkszentdomokoson, a Márton Áron Múzeum és a Márton Áron Emlékév programbizottsága augusztus 27-28. között megemlékezést és konferenciát tart Márton Áron tiszteletére. Bejelentkezés (zarándokcsoportok esetén szükséges) és részletes tájékoztatás a 0741-484716-os telefonszámon vagy a lazarb_csilla@yahoo.com e-mailcímen lehetséges.
A Mária Rádió hallgatói számára autóbuszt szerveznek a konferenciára. Az autóbusz szombaton, augusztus 27-én Székelyudvarhelyről a Patkóból indul, felveszi útközben a fenyédi, máréfalvi, kápolnásfalusi, szentegyházi, csíkszeredai, és felcsíki hallgatókat. Érdeklődni és íratkozni a csíksomlyói és a székelyudvarhelyi stúdiókban lehet.

Szent Ágoston búcsú Csíkszeredában
A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom búcsúünnepén augusztus 28-án, vasárnap délben fél egy órakor kezdődik a szentmise. Szentbeszédet mond Veress Sándor Levente, kászonújfalvi plébános.

Templombúcsú Fenyőkúton
A fenyőkúti templom Szent Bertalan tiszteletére épült. Búcsúünnepét augusztus 28-án, vasárnap déli egy órától tartják. A szentmise szónoka Adorján Imre, atyhai plébános lesz.

Sikkesen sikeres, avagy bevágódni Istennél? - lelki hétvége fiúknak és lányoknak
A szociális testvérek szeptember 9-11. között lelki hétvégére hívnak és várnak 18-30 év közötti fiúkat és lányokat a marosfői hétvégi házukba. Érdeklődni és jelentkezni augusztus 31-ig lehet a 0740-430666-os telefonszámon vagy aszocialis.testverek@gmail.hu e-mail címen. A helyek száma korlátozott.

Szent Anna Fejlesztőközpont átadási ünnepsége Székelyudvarhelyen
A Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi Kossuth Lajos utcai székhelyén szeptember 1-én, csütörtökön délelőtt tíz órától átadják a gyerekek számára kialakított Szent Anna Fejlesztőközpontot, tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról. A központ a németországi Rottenburg Stuttgart Főegyházmegye által támogatott sikeres pályázat eredménye. Bővebb információt a Caritas honlapján találnak.

XI. Márton Áron zarándoklat
Immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg szeptember 7-9 között a Márton Áron zarándoklatot, amely a püspök életének legfontosabb állomásait járja be: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A zarándoklatot, Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, rádiónk önkéntes munkatársa vezeti. A programban minden nap központi helyet kap a közös imádság és a szentmiseáldozat, amelyet Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá és szentté avatásáért ajánlanak fel a zarándokok. Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul és Csíksomlyóig útközben felveszi azokat, akik ezt kérik. Jelentkezni a következő telefonszámok egyikén lehetséges: 0726-107002 vagy 0744-472178.

Időjárás: Ma még több napsütésre, csapadékmentes időre készülhetünk.  Néhol még élénk lehet a keleti-északkeleti szél. Hajnalra 4-13 fokig csökken a hőmérséklet, délután már 23-29 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban. Hétvégén igazi strandidőre van kilátás, felhő is alig lesz az égen, csapadék nem valószínű.

MRE - Hírszolgálat, 2016. augusztus 26.

About the author

maradmin

Leave a Comment