2016. augusztus 27. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N / E S T E 

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében holnap Lövétén tartják az örökös szentségimádási napot. A Nagyváradi Egyházmegyében, holnap Szalacson és Madarászon lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Búcsú Ady Endrén
Vasárnap déli tizenkét órakor kezdődik a templombúcsú Ady Endrén. Az ünnepi szónok Fanea József, Rómában tanuló szatmári egyházmegyés pap lesz.

Szent László Családi Nap
A Nagyváradi Katolikus Püspökség a Szent László Római Katolikus Líceum és a nagyváradi Szigligeti Színház közreműködésével, holnap délután öt órától harmadik alkalommal szervezi meg a Szent László Családi Napot a Püspöki Palota kertjében. Közreműködnek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum oktatói és diákjai, a Szigligeti Színház, a Lilliput Társulat, a Nagyvárad Táncegyüttes művészei, illetve a püspökség munkatársai. A színpadi fellépés mellett kézműves foglalkozás, interaktív játékok és sok más színes meglepetés várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Szent Ágoston búcsú Csíkszeredában
A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom búcsúünnepén holnap délben fél egy órakor kezdődik a szentmise. Szentbeszédet mond Veress Sándor Levente, kászonújfalvi plébános.

Templombúcsú Fenyőkúton
A fenyőkúti templom Szent Bertalan tiszteletére épült. Búcsúünnepét  holnap déli egy órától tartják. A szentmise szónoka Adorján Imre, atyhai plébános lesz.

Ferences foci tábor
Az erdélyi ferencesek egy egészen új dologgal várják a 9-12. osztályos fiúkat, augusztus 31 – szeptember 4. között Gyergyószárhegyen ahol ferences foci tábort szerveznek. Minden nap lesz színvonalas edzés, mérkőzés, a futballozás mellett pedig – természetesen – még szentmise, közös túrázás-kirándulás, közösségépítő és lelki programok. További információkat Pantea Tibor testvérnél lehet kapni a 0746-774.701-es telefonszámon, illetve a frtibi@gmail.com e-mailcímen.

Sikkesen sikeres, avagy bevágódni Istennél? – lelki hétvége fiúknak és lányoknak
A szociális testvérek szeptember 9-11. között lelki hétvégére hívnak és várnak 18-30 év közötti fiúkat és lányokat a marosfői hétvégi házukba. Érdeklődni és jelentkezni augusztus 31-ig lehet a 0740-430666-os telefonszámon vagy aszocialis.testverek@gmail.hu e-mail címen. A helyek száma korlátozott.

Szent Anna Fejlesztőközpont átadási ünnepsége Székelyudvarhelyen
A Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi Kossuth Lajos utcai székhelyén 2016. szeptember 1-én, csütörtökön délelőtt tíz órától átadják a gyerekek számára kialakított Szent Anna Fejlesztőközpontot, tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról. A központ a németországi Rottenburg Stuttgart Főegyházmegye által támogatott sikeres pályázat eredménye. Bővebb információt a Caritas honlapján találnak.

XI. Márton Áron zarándoklat
Immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg szeptember 7-9 között a Márton Áron zarándoklatot, amely a püspök életének legfontosabb állomásait járja be: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A zarándoklatot, Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, rádiónk önkéntes munkatársa vezeti. A programban minden nap központi helyet kap a közös imádság és a szentmiseáldozat, amelyet Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá és szentté avatásáért ajánlanak fel a zarándokok. Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul és Csíksomlyóig útközben felveszi azokat, akik ezt kérik. Jelentkezni a következő telefonszámok egyikén lehetséges: 0726-107002 vagy 0744-472178.

Hétvégi szentmise közvetítés
Holnap fél tízekét órától a csíkszentdomokosi plébániatemplomból, közvetítjük a szentmisét. Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy  a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok  esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Időjárás: Hétvégén igazi strandidőre van kilátás, felhő is alig lesz az égen, csapadék nem valószínű.

MRE - Hírszolgálat, 2016. augusztus 27.

About the author

maradmin

Leave a Comment