2016. december 27. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Búzaházán tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Aprószentek – az élet védelmében
Holnap, december 28-án, Aprószentek napján a sepsiszentgyörgyi Pro Vita Hominis életvédő társaság tizedik alkalommal szervezi meg a gyertyás körmenetet a meg nem születettekért. Idén rendhagyó módon a Kós Károly utcai útjavítás miatt a Csiki utcai templomtól indul a menet. A  program délután öt órától szentségimádással kezdődik a Szent Gellért templomban, hat órától szentmisét mutatnak be, hét órakor pedig elindul a gyertyás körmenet a következő útvonalon: Csiki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–központi park előtt–Szabadság utca–Kórház utca–Stadion–a kórház udvarán levő Kismama szobor. Bármelyik szakaszon csatlakozni lehet. Imádkozzunk mi is az abortusz áldozataiért!

Szent Család búcsú Marosvásárhelyen
A Marosvásárhely – remeteszegi Szent Család-plébániatemplom búcsúját  december 30-án, pénteken 1 órától ünneplik. A szentbeszédet László Attila, a Székelyudvarhely-Szombatfalvi Szent György egyházközség plébánosa tartja. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Taizéi találkozó Lettországban
A Taizé Ifjúsági Európai Találkozó a lettországi Riga városában és környékén lesz 2016. december 28. és 2017. január 1. között. Fiatalok tízezrei érkeznek majd a Roger testvér által a 70-es években elkezdett „Bizalom zarándokútjának” következő állomására.

Ferences szilveszter Kolozsváron
A ferencesek szilveszterezni hívják az érdeklődőket. A program szombaton december 31-én, 12.30-tól kezdődik Kolozsváron, a Ferences kolostor dísztermében. További információk a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen, valamint a 0749-993.285 és 0746-774.701-es telefonszámokon kaphatók. 

Gyűjtés a Családpasztoráció javára
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében december 30-án, Szent Család ünnepén, a szentmiséken – a hagyományhoz híven, gyűjtést tartanak a családpasztoráció támogatására. 

Kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégét szervez a Szatmári Püspökség világiak irodája januárban
A 2017-es évet csenddel, elmélkedéssel, imával kezdeni vágyókat hívja kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégére a Szatmári Püspökség világiak irodája, január 13. és 15-e között, a nagyszokondi „Szent Ignác” lelkigyakorlatos házba.
A hétvége elemei a bevezetés, 25 perces meditációs „ülések”, a tapasztalatok megosztása egyénileg és csoportban, valamint a csend. A részvételt segíti a résztvevők személyes imára, hallgatásra való készsége, valamint a nyitottság a kontemplatív imaformára. A lelkigyakorlatra január 10-ig lehet jelentkezni a 0757 050 923-mas telefonszámon.

Időjárás:  Az előttünk álló napokban középpontjával fölénk helyeződik a jelenleg még Nyugat-Európa felett elhelyezkedő anticiklon. Ennek hatására megnyugszik időjárásunk, leáll a szél. Eleinte, – ahogy ma napközben is tapasztaltuk,  sok napsütés lesz, majd a hét végéhez közeledve ismét egyre nagyobb teret nyer a köd és a ború. Az évforduló és az új év első napjai is nyugodt, csendes, hideg téli idővel telnek. 

MRE – Hírszolgálat, 2016. december 27.

About the author

maradmin

Leave a Comment