2016. január 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Elhunyt Gergely Géza ny. esperes
Életének 76. és papságának 51. évében, 2016. január 29-én Gergely Géza nyugalmazott esperes-plébános visszaadta lelkét Teremtőjének. A Jó Pásztor nyomába szegődve, Székelyudvarhelyt segédlelkészként, majd plébánosként Atyhában, Gyergyócsomafalván, Gelencén, Csíkszentmiklóson és nyugalmazottként ismételten Atyhában szolgálta isteni Mesterét és a rábízott híveket. Életét a rendíthetetlen hit és az Egyházához fűződő hűség, szolgálat jellemezte.
A lelke üdvéért végzett szentmise és temetési szertartás február 1-én, délelőtt tizenegy órakor lesz, a székelyszentkirályi plébániatemplomban. Földi maradványait, a székelyszentkirályi római katolikus temetőben helyezik örök nyugalomra. Az örök világosság, amelyet másoknak is olyan lelkesen hirdetett, fényeskedjék neki!

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében holnap Mezőerkeden, hétfőn pedig Tordán várják a híveket az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára az örökös szentségimádási nap alkalmából.

Feleségek és édesanyák találkozója 
Február 5-7. között, a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban feleségek és édesanyák számára tartanak lelkigyakorlatot, Ilyés Erika segítőnővér vezetésével. Témája: Határok minden irányban. Jelentkezni február 1-jéig lehet személyesen a Szent Pio Lelkigyakorlatos Háznál vagy a 0755-489.743-as telefonszámon. 

Téli ifjúsági tábor Gyimesfelsőlokon 
„Boldogok az irgalmasok” mottóval téli tábort szervez a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség és a Keresztirány Ifjúsági szolgálat a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet gimnázium bentlakásában február 6-10 között – tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról. A táborba azon 14-19 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik a tél nyújtotta lehetőségekkel élve akarják megtapasztalni Istent és a közösséget. A helyek száma korlátozott. Jelentkezni a rádió honlapján található linken lehet. (http://keresztirany.ro/esemeny/t%C3%A9li-t%C3%A1bor-gyimesekben.) 

Mária rádiós önkéntestalálkozók 
Jövő héten kezdődik az önkéntestalálkozók idei sorozata: február 3-án, szerdán, Nagyváradon a rádió székhelyén este hat órai kezdettel. Feburár 4-én, csütürötökön a kolozsvári vételkörzet hallgatóit várjuk délután négy órára, a Szent Mihály Nőszövetség dísztermébe (Szentegyház utca 2. szám), majd február 5-én, pénteken délelőtt tizenegy órától Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián tartjuk találkozónkat, melyen jelen lesz rádiónk műsorigazgatója, Karácson Tibor atya is.
Várjuk önkénteseinket tehát szerdán Nagyváradon, csütörtökon Kolozsváron, pénteken pedig Gyergyószentmiklóson. A további helyszínekről  hírműsorainkban folyamatos tájékoztatást adunk.

A Mária Iskola lelkigyakorlata az Irgalmasság évében
„Essen egy sugár ránk is a Szűzanya irgalmasságának fényéből, hogy Isten lehajló szívének szeretete átjárjon bennünket és irgalmassá tegye életünket” mottóval lelkigyakorlatot tartanak február 7-10 között Kézdivásárhelyen. A lelkigyakorlat részletes programját a gyulafehérvári érsekség honlapján találják. Jelentkezni a  0740 074 546 telefonszámon Kozma Erzsébetnél, illetva a 0742 698 166 számon Hajlák Attila atyánál lehet. 

Házasság hete egyházmegyeszerte
Február 7-14. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Házasság hete a Gyulafehérvári Egyházmegyében. Az idei mottó: A szeretet: szenvedély és döntés. 
Székelyudvarhelyen idén is sokféle programra hívják a házasokat: kettesben eltöltött vacsora, filmnézés, szentségimádás, keresztút, tanúságtételek. A különböző rendezvényekre előzetes bejelentkezés szükséges. A részletes programot, illetve elérhetőségeket az érsekség honlapján találhatnak.
Csíkszentdomonkoson a következő programokkal várják a házasokat: házaspárok bálja, filmest, keresztút a családokért, előadások, szentmise. Részletek a romkat.ro oldalon.
Marosvásárhelyen és Marosszentgyörgyön is sokszínű a választék a családok számára: előadások, párbeszédek, meghitt vacsorák, ima és böjtnap, szentmise. A részletes programot a gyulafehérvári érsekség honlapján találják.

Hétvégi szentmiseközvetítések a Mária Rádióban
Holnap két  szentmisét közvetítünk, fél tízenkét órától a hét plébániatemplomából, Újpalotáról,  majd este hat órától a nagyváradi Székesegyházból. Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy  a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok  esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Az időjárásról: Holnap egy újabb gyenge hidegfront hoz feltámadó szelet, esőt, záporokat. Folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, délen, délnyugaton 9-14 fokot is mérhetünk. 

MRE – Hírszolgálat, 2016. január 30.

About the author

maradmin

Leave a Comment