2016. június 14. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a pálpataki  templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Média-nap Nagyváradon
A már több éves hagyománnyal rendelkező Egyházmegyei Média-napot idén is megszervezi Nagyváradon a Római Katolikus Püspökség, hogy új meglátásokkal gazdagodva, az egyházi és világi sajtó képviselői hatékonyabban tevékenykedjenek a kommunikáció, különösképpen a vallásos kommunikáció terén.
A Média-nap tartalma az elmúlt esztendőkben több alkalommal igazodott a Társadalmi Kommunikáció Világnap témájához. Idén, a világnap 50. évfordulóján is ezt szeretnék tenni a szervezők, amikor a Ferenc pápa által oly szorgalmazott irgalmasság témájáról, ennek a médiában megnyilvánuló formáiról fognak tárgyalni. Irgalmasság a kommunikációban címmel, június 18-án, szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik a Média-nap a nagyváradi Posticumban. A találkozó előadója Szerdahelyi Csongor, a budapesti Ferences Sajtóközpont vezetője.

Templom megáldása Szolnokházán és Zoványfürdőn
Ezen a hétvégén Böcskei László megyéspüspök két településen végzi el a templom megáldásának szertartását: június 18-án szombaton délután hat órakor Szolnokházán, június 19-én, vasárnap délután négy órakor Zoványfürdőn.

A Biblia a középpontban
A Szentírásolvasókat, a szent szövegek után érdeklődőket várják a június 18-án megrendezésre kerülő bibliás lelki programra. A szatmári Szentlélek templom Merk Mihály termében reggel tíz órától délután két óráig Szent Lukács evangélista könyvét vizsgálják majd, a szövegeket értelmezik és különböző módszerekkel feldolgozzák. Ezért  a címe a találkozónak „Lukács evangélistával a hétköznapokban”. A szervezők kiemelik, egyik evangélista sem hangsúlyozza annyit Isten irgalmasságát az ember iránt, valamint az ebből születő, emberek egymás iránti irgalmasságát, mint Lukács. Fontosnak tartják megkeresni, felfedezni a mindennapokba is elvihető és ott alkalmazható irgalmassággal kapcsolatos gondolatokat. Várnak minden Bibliát szerető embert.

Gitártábor Tasnádszántón
Ímmár 5-ik alkalommal szervezik meg a Tasnádszántói Gitártábort július 6-10 között. Az oktatók a szabadkai Ébredés együttes. A részvételidíj 50 ron. Jelentkezni július 1-ig lehet a Facebook eseményen illetve a 0747-931349-es telefonszámon Tóth Attila atyánál.

Kéztől a lélekig – kreatív napok a ferences nővérekkel
A mallersdorfi ferences nővérek kreatív napokat tartanak június 30 – július 3. között a székelyudvarhelyi zárdába. Ezekre a napokra olyan 16 – 30 év közötti személyeket várnak, akik szívesen kézimunkálnak és kamatoztatják talentumaikat. Hogy ne csak a kezek munkájával, hanem szívükkel és egész lényükkel dicsérjék Istent, a résztvevők lelküket is formálják majd a közös imák és meditatív táncok által. Jelentkezni június 15-ig lehet a 0741-694.139-es telefonszámon vagy a mimeldan@gmail.com email címen.

KMB – Kincses-sziget gyerektábor
A Katolikus Magyar Bibliatársulat június 27-30. között Kincses-sziget gyerektábort tart I.-VII. osztályos diákok részére „Szeretsz-e engem?” címmel Zsögödön. A tábor ideje alatt lesz előadás, kiscsoportos beszélgetés, kirándulás, éneklés, játék, színes est. Jelentkezni lehet június 15-ig a következő telefonszámokon: 0734-752.404, 0723-040.127 vagy a hennmagdo@yahoo.fr e-mailcímen.

Csendben az Istennel
Kontemplatív lelkigyakorlatra kerül sor június 25. és július 2. között Erdődhegyen, a Helga Winter közösségi házban, a Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája szervezésében. Egyre többen vágynak arra, hogy egyszerűen és csendben legyenek Isten előtt. Az ilyen elmélkedő napok abban segítenek, hogy az információban túltengő világunkban a nyüzsgő gondolatainkat elengedjük, és gyakoroljuk a csendet, az Istenre figyelést. A kontemplatív ima erre ad módot, egyszerű imaforma mindazok számára, akik közvetlen kapcsolatra vágynak Istennel a hétköznapokban is. Jelentkezni lehet a 0261 715 011-es vagy a 0757 050 923-mas telefonszámokat tárcsázva, június 21-ig.

Időjárás: Holnap már több napsütés ígérkezik, de még számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. Helyenként a lehulló csapadék meghaladhatja a 20-25 litert négyzetméterenként. A megerősödő szélben 18-23 fok közé melegedhet a levegő.

MRE – Hírszolgálat, 2016. június 14.

About the author

maradmin

Leave a Comment