2016. május 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Zajlik a MARIATHON!
Folytatódik a negyedik világszintű Mariathon, melybe rádiónk ma estig kapcsolódik be. Tartsanak velünk, támogassák imáikkal és adományaikkal egyaránt e nemes ügy sikerét, tudva azt, hogy mindazt, amit szeretettel a legkissebbekért teszünk, magáért Krisztusért tesszük! Segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma a Csíkmadarasi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk a kenyér színe alatt rejtőző Krisztus színe elé, imádjuk őt és kérjük árassza ránk Szenlelkét.

Búcsú Bogárfalván
Ma délelőtt tizenegy órakor tartják Székelyszentlélek filiájában, Bogárfalván a templom búcsúját. Az ünnepi szentbeszédet Kiss Endre, a kolozsvári Szent Mihály plébánia segédlelkésze tartja.

Csíksomlyói búcsú
Ma este hét órakor ünnepélyes szentmisével nyitják meg az idei csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot, melynek mottója „Üdvözlégy, Úrnőnk, irgalmasságnak asszonya!”. A búcsúmise szombaton délben fél egy órakor kezdődik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben. A szentmisét bemutatja Jakubinyi György érsek, ünnepi szónok Csintalan László, csíkdelnei-csíkpálfalvi plébános. Rádiónk idén is bekapcsolódik az ünnepségbe kezdve a ma esti szentmisével, majd szombaton egésznapos élő adással várjuk mindazokat, akik bármilyen okból kifolyólag nem tudnak elzarándokolni a búcsúra.

Népemért vállalom a Gyimesekben
A marosvásárhelyi Mustármag Énekegyüttes május 15-én, pünkösd vasárnapján, a hidegségi nagytemplomban mutatja be a Népemért vállalom című Márton Áron püspökről szóló zeneművet este hét órai kezdettel. Minden érdeklődőt várnak.

Zarándoklat Máriaradnára
A hegyvidéki főesperesség lelkipásztorai és az ott élő hívek népes csoportja május 14-én, szombaton a temesvári egyházmegye ismert kegytemplomához, a máriaradnai Bazilikához zarándokol. Az ünnepi liturgiát délelőtt tizenegy órakor Roos Márton megyés püspök celebrálja.

Időjárás:Marad a változékony idő. Pénteken is szükség lesz az esernyőkre. Kezdetben az északi, északkeleti és a keleti tájakon lehet csapadék, majd napközben az erősen megnövekvő gomolyfelhőkből többfelé várható zápor, néhol zivatar. A délnyugati szelet sokfelé erős, helyenként és zivatarok idején viharos lökések kísérhetik. A délután folyamán 14-22 fok várható.

MRE – Hírszolgálat, 2016. május 13.

About the author

maradmin

Leave a Comment