2016. október 19. – Hírek és programajánló

H Í R EK   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
Folytatván elmélkedéseinket az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről mai tematikus napunk vezérgondolata: a szegényeket ruházni. Az evangéliumban ezt olvassuk: „Szegények mindig vannak veletek. Akkor tehettek velük jót, amikor akartok.” (Márk 14,7). Vajon tesszük-e a jót? Észrevesszük-e a nélkülözőket, a ruhátlanokat? A túlzsúfolt szekrényünkben akad-e pár darab ruha, amit szívből oda tudunk adni másnak? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, illetve megoldásokat, miként gyakorolhatjuk az irgalmasság ezen cselekedetét. Tartson velünk Ön is!

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán a vármezői templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Önkéntestalálkozó Kolozsváron
Ma délután három órára találkozóra hívjuk és várjuk a kolozsvári vételkörzet önkénteseit, Mária Rádió szimpatizánsait. A helyszín a Szent Mihály Nőszövetség díszterme, a Szentegyház utca 2.szám alatt, az első emeleten.

Búcsú Kisdengelengen
A Szatmári Egyházmegyében Kisdengeleg templomának titulusa Szent Vendel. Búcsúját az ünnep napján, holnap délelőtt tizenegy órától tartják Solomayer Sándor, a szatmárnémeti Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) egyházközösség plébánosának szentbeszédével.

Admisszió és beöltözés Gyulafehérváron
Gyulafehérváron október 23-án, vasárnap a délelőtt tizenegy órakor kezdődő szentmise keretében a harmadéves kispapokat felveszik a diakónus- és papjelöltek sorába. A szentmisét Jakubinyi György érsek a központi papsággal együtt mutatja be a székesegyházban.
Harmadéves kispapok: Bartók Csaba-Szilveszter (Kézdivásárhely- Boldog Özséb plébánia), Bustya Roland-Csaba (Marosvásárhely-Keresztelő Szent János plébánia), Daly Attila (Nagybánya-Szentháromság plébánia), Demeter István (Csíkszentimre), Kerekes Péter-Miklós (Csíktaploca), Küsmődi Csongor-Ignác (Ditró), László Zsolt (Csíkszentimre), Lechli Arnold (Szatmárnémeti-Szent Család plébánia), Miklós Szilárd (Segesvár) és Olasz Béla (Máréfalva). A szentmisét élőben követhetik a szeminárium youtube oldalán, vagy visszanézhetik a seminarium.ro oldalon.

Együtt érdemes! - lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Október 28-30. között Együtt érdemes! címmel lelkigyakorlat, házasságerősítő és közösségépítő hétvége lesz Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban László Attila szombatfalvi plébános vezetésével. Olyan házastársak jelentkezését várják, akik szeretnének növekedni és erősödni a házastársuk, Isten és az embertársaik iránti szeretetben. Jelentkezni október 21-ig lehet a 0755-489743-as telefonszámon.

Feleségek és édesanyák lelkinapja Kézdiszentléleken
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ, a kézdiszentléleki egyházközség és a kézdiszentléleki feleségek és édesanyák közössége október 29-én, szombaton délelőtt tíz órától kézdi-orbai kerületi lelkinapot szervez Tedd meg az első lépést, bocsáss meg! mottóval.
A rendezvény legfőbb célkitűzése, hogy a nők megerősítsék egymást vállalt hivatásunkban, segítsék egymást abban, hogy Isten szíve szerinti feleségek és édesanyák legyenek, hogy a megbocsátásban, a kiengesztelődésben növekedjenek.
Az egész napos eseményre a kézdiszentléleki közösségi házban kerül sor.
A programban előadás, tanúságtétel, kiscsoportos beszélgetés, kézműves foglalkozás is szerepel, a rendezvény szentségimádással és szentmisével zárul. Várnak minden érdeklődő nőt, nemcsak Kézdivásárhelyről és környékéről, hanem máshonnan is.
Érdeklődni Kertész Marikánál lehet a 0743-152008-as telefonszámon.

Lelkinap Csíkszeredában!
GYÁSZ - MEGBOCSÁTÁS - ELENGEDÉS címmel szerveznek lelkinapot november 12-én szombaton a csíkszeredai Millenniumi templomban, mindazok számára, akik elveszítették szeretteiket, vagy bármilyen számukra fontos értéket. Várnak minden olyan gyászolót és hozzátartozóikat, akik nem találják az utat lelki békéjük, szabadságuk, nyugalmuk visszanyeréséhez. Meghívott előadók: Kovács Márta pszichológus, gyásztanácsadó Csíkszeredából és Hajlák Attila-István
kézdivásárhelyi segédlelkész. A program reggel kilenc órától délután fél ötig tart. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a 0751-304863-as
telefonszámon várnak. Jelentkezni november 10-ig lehet.

Időjárás: Ma is marad a borongós, sokfelé szürke idő, helyenként továbbra is számítani kell szitálásra, kisebb esőre. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban -4 és +6 fokig csökken a levegő hőmérséklete, délután pedig 8-14 fokra számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2016. október 19.

About the author

maradmin

Leave a Comment