2016. október 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében holnap Gyergyóalfaluban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Ima Aleppóért és Szíriáért
Ifjúsági szentségimádás és ima lesz ma este Aleppóért és Szíriáért a kolozsvári ferences templomban. Várják mindazokat, akik szivesen imádkoznak a békéért. Az este fél tíz órakor kezdődő imaprogramot rádiónk élő adásban közvetíti.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Holnap délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjaikért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Szobor avatás Sepsiszentgyörgyön
Október 8-án, szombaton Magyarok Nagyasszonya ünnepén avatják fel az „Irgalmas Szűzanya” szobrát Sepsiszentgyörgyön. Az érseki szentmise délelőtt tizenegy órakor kezdődik a főtéri Szent József templomban, a szobor megáldása déli tizenkét órakor lesz a Plébánia és a Székely Múzeum közti helyen, ahol az egykori Szent Mária település, azaz a Szemerja kezdődik. A szobrot Pakó Benedek nyugalmazott kanonok-plébános adományozta, a talapzatot az önkormányzat finanszírozta. A szobor Koszti István csíkszeredai művész alkotása. Várják a híveket az ünnepi alkalomra.

Főegyházmegyei gyűjtés az atyhai plébániatemplom újjáépítésére
Jakubinyi György érsek október 9-re, vasárnapra főegyházmegyei adománygyűjtést rendelt el az egyházmegyéhez tartozó összes templomban, amellyel a közelmúltban leégett atyhai plébániatemplom újjáépítését támogatják az adakozók. Az atyhai kis közösség tagjai zömében idősek, nyugdíjasok, akik önerejükből képtelenk elősegíteni a templom újjáépítését. Ezért az érsek arra buzdítja a híveket, hogy bizonyítsák együvétartozásukat, segíteni akaró szeretetüket adományaik felajánlásával.

Búcsú Kányádban
Kányádban a 2009-ben felszentelt és Assisi Szent Ferenc patronátusa alatt álló kápolna búcsúját október 9-én, vasárnap tartják. A szentmise ünnepi szónoka Tamás Barna, ifjúsági lelkész, a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz egyházközség plébánosa lesz.

Ünnepre készül az Erdélyi Házas Hétvége Közösség
Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli az Erdélyi Házas Hétvége közösség Székelyudvarhelyen, a Márton Áron Ifjúsági Házban, október 14-e és 16-a között. A háromnapos eseményen előadást tart, többek között Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense is. A szervezők hívják a közösség tagjait, vegyenek részt ezen a találkozón, mert úgy vélik, ez a hétvége a házaspárok, de egyben a közösség erősödését is fogja szolgálni, és így egyre közelebb kerülhetnek ahhoz, amit Isten elgondolt rólunk.

Nemzetközi Tudományos Teológiai Konferencia Gyulafehérváron
A Római Katolikus Teológia Kar fennállásának 20. évében nemzetközi tudományos teológiai konferenciát szervez Catholice reformare. A katolikus egyház a fejedelemség korában címmel. Az esemény október 20-21. között Gyulafehérváron lesz megtartva a Pasztorálteológiai Intézet Könyvtár utcai – Bibliotecii, 3. szám alatti – székhelyén. A konferencia részletes programja a gyulafehérvári érsekség honlapján, a www.romkat.ro oldalon található.

Zarándoklat a Szentföldre
Folyó év november 13-ka és 20-ka között zarándoklatot szerveznek a Szentföldre. Egyébb információkért, valamint jelentkezésért hívják Fábián László atyát a 0744-599726-os telefonszámon.

Időjárás: Holnap kezdetben még előfordulhat eső, egy-egy zápor. Napközben fokozatosan csökken a csapadékhajlam, mindenhol eláll az eső, és egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. A szél is jelentősen veszít erejéből. Hajnalban 1 – 6, délután 8 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. Reggelre pára, köd is kialakulhat.

MRE – Hírszolgálat, 2016. október 6.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Gyergyócsomafalván tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Folytatódnak az önkéntestalálkozók
A mai napon Székelyudvarhelyen délután négy órától a Szent Pio Lelkigyakorlatos házba várjuk a helyi és környékbeli önkénteseinket. A további helyszínekről és időpontokról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Első csütörtöki szentségimádás
A Mária Rádió nagyváradi stúdiójának kápolnájában csendes szentségimádást tartunk a mai napon reggel kilenc és délután három óra között. Várjuk mindazokat, akik szivesen áldoznak idejükből az imára és engesztelésre.

Ökumenikus ima Gyergyószentmiklósért
A Szent Miklós-plébániatemplomban ma délután hat órakor ökumenikus imát tartanak Gergyószentmiklósért. Várják a város lakóit a közös imádságra!

Előadás és orgonakoncert Marosludason
A marosludasi Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban holnap délután öt órakor előadás lesz az isteni irgalmasságról, valamint orgonakoncertre kerül sor. Meghívott előadó: Barta Tibor budapesti idegsebész-főorvos.

Erdélyi Katolikus karizmatikus találkozó
„Ti vagytok a világ világossága” mottóval, október 8-án, szombaton, a csíkszeredai sportcsarnokban rendezik meg az erdélyi katolikus karizmatikus megújulás találkozóját. A program reggel kilenc órakor kezdődik, majd lesznek előadások, dicsőítés, tanúságtételek, imaszolgálat. A találkozót a délután negyed hat órakor kezdődő ünnepi szentmisével zárják, amit Tamás József püspök mutat be, s melyet rádiónk élő adásban közvetít.

Búcsú Marosludason
Október 8-án, szombaton ünneplik a templombúcsút Marosludason. A szentmise délelőtt tizenegy órakor kezdődik. Ünnepi szónok György István, szőkefalvi plébános.

Magyar zarándoklat a radnai kegytemplomhoz
Október 8-án, szombaton, Szűz Mária, a Magyarok Nagyasszonya ünnepén, a magyar nemzetiségű búcsújárók keresik fel a máriaradnai kegytemplomot. A délelőtt tizenegy órakor kezdődő ünnepi szentmisét Böcskei László nagyváradi megyés püspök mutatja be.

Búcsúünnep a Milleniumi templomban
A temesvár-gyárvárosi római katolikus plébániatemplomot Mária, a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelték fel 1901. október 13-án. A templom konszekrálásának idei évfordulóját október 9-én, vasárnap, ünnepli az egyházközség. A búcsús szentmisét déli fél tizenkét órakor Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök celebrálja, melynek keretében sor kerül a templomban állomásozó Boldogasszony kiállítás ünnepi megnyitójára is.

Hármas ünnep Hegyköztótteleken
Október 9-én, vasárnap hármas ünnepet ül a hegyköztótteleki egyházközség: a templom felszentelésének évfordulóját, a templom felújításának befejezését és megáldását, illetve a bérmálás kiszolgáltatását. Az ünnepi szentmisét Böcskei László megyés püspök déli tizenkét órakor mutatja be. A bérmálkozó fiatalok felkészítését a helyi plébános, Kruzslitz Imre végezte.

Váradszöllősi Zenei Estek
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Váradszőllősi Római Katolikus Plébánia közös szervezésében október 9-én, vasárnap este hét órakor folytatódik a Váradszöllősi Zenei Estek című programsorozat. Az esemény meghívott előadója Kristófi János Zsigmond, nagyváradi orgonaművész, székesegyházi karnagy. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Zarándoklat Fatimába
A jelenések centenáriuma alkalmából a nagyváradi székesegyház plébániája zarándoklatot hírdet Fatimába 2017. július 10-16 között. Egyébb információkért, valamint jelentkezésért hívják a 0259-420777-es telefonszámot.

Időjárás: Pár fokot visszaesik a levegő hőmérséklete, ismét megnövekszik a felhőzet, borongós, szeles, hűvös, sokfelé csapadékos időre kell készülni. A hideg reggelt követően délután csupán 5-15 fok körüli értékekre kell számítani.

MRE – Hírszolgálat, 2016. október 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment