2017. április 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíkszentkirályi plébánia templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Húsvét vasárnapjától pünkösdvasárnapig tartó ötven napot ujjongó örömmel üljük meg: egyetlen ünnepnapként. Járuljunk az  Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, imádatunkat.

Szent Antal-nagykilencedek
A csíksomlyói kegytemplomban június 6-ig keddenként reggel nyolc, délelőtt fél tizenegy és este hét órakor lesznek a szentmisék. A reggel nyolc órakor kezdődő szentmise szónoka felváltva a helyi ferencesek és a csíksomlyói plébános. A fél tizenegyes szentmisén Keresztes Zoltán, a gyergyószentmiklósi Szent István Egyházközség plébánosa prédikál. Az este hét órakor kezdődő szentmisén Baróti Csaba székelyszentkirályi plébános mond szentbeszédet. Az esti szentmisébe rádiónk hullámhosszán keresztül és a csiksomlyo.ro honlapon is bekapcsolódhatnak.
Székelyudvarhelyen a ferences templomban, a szentbeszédek a Hiszekegyről szólnak. A szentmiséket délelőtt tíz órakor a környék papjai végzik. A második alkalom témája: Hiszek Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, a mi Urunkban. A szentmisét és prédikációt Bajkó Norbert a székelydvarhelyi Szent Miklós plébánia segédlelkésze tartja.
A kolozsvári ferences templomban a szentmisék délelőtt tíz és délután hat órakor lesznek, öt órától pedig szentségimádás. A tíz órakor kezdődő szentmisék keretében vendégpapok prédikálnak.
A szatmárnémeti Szent Antal templomban is tartanak nagykilencedet. Keddenként, reggel kilenc órától gyónásra nyílik lehetőség, tíz órától pedig szentmisét mutatnak be. Az elmélkedéseket Leabu Marius székesegyházi segédlelkész tartja.
A nagyszebeni ferences templomban a Szent Antal kilenced kedden délután öt órakor kezdődik. Előtte félórával rózsafüzért imádkoznak. A szentbeszédet Puskás Attila segédlelkész tartja.
A szárhegyi ferences templomban a szentmisék rendje a következő: délelőtt tíz órától rózsafüzér, majd fél tizenegytől és délután öt órától szentmise elmélkedéssel. A szentmisék homíliájában arra a kérdésre keresik a választ, hogy hogyan kerülhetünk élő kapcsolatba Istennel. Az elmélkedés témája: „Keresztényként nem vagyok vallásos!”

Örömút Gyergyószentmiklóson
Április 19-én, szerdán délután fél hat órától örömútat tartanak a Szent Miklós-plébániatemplom kertjében, a Szegletkő közösség szervezésében. Várnak mindenkit!
 
CSIT 2017
Elindult a 2017-es Csíksomlyói Ifjúsági Találkozóra az önkéntesek jelentkezése. Aki szeretne hozzájárulni Erdély egyik legnagyobb katolikus ifjúsági keresztény rendezvényéhez, jelentkezzen önkéntesnek április 20-ig a csitinfo.ro oldalon.

Előadás-sorozat a lazaristákról Nagyváradon
A lazaristák 2017-ben ünneplik a rend létrejöttének 400. évfordulóját. Februárban Nagyváradon, a Szent Katalin-telepi római katolikus plébánián egy öt részből álló előadás-sorozat indult útjára, amelyben a lazaristák ismertetik a szerzetesrendet, Páli Szent Vincét, a rend alapítóját és a vincés lelkiséget.
Április 21-én, pénteken este hét órától Lipinski Michal CM lazarista atya tart előadást. Várják az érdeklődőket!

Húsvéti meditáció a természetben
Húsvéti meditáció a természetben címmel lelkigyakorlatot tartanak a segítőnővérek április 21-23. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. A lelkigyakorlat elemei csendmeditációs gyakorlatok a kápolnában és a természetben, szentmise, csoportos megosztások. A hétvége segítséget nyújt felpörgött, rohanó világunkban megtalálni annak módját és lehetőségét, hogy figyelmünkkel a jelenben éljünk, ami belső szabadságot, életörömet, reményt ad a rezignáltsággal szemben. Jelentkezni Darvas Piroska felelős segítőnővérnél lehet a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen.

Élet a lélekben plébániai imacsoportok találkozója
„Újuljatok meg gondolkodástok szellemében” mottóval április 22-én a csíkszeredai új sportcsarnokban találkoznak az Élet a lélekben plébániai imacsoportok. Az imanap reggel kilenc órakor rózsafüzér imádsággal kezdődik. A köszöntés és a bevezető gondolatok után a sportcsarnok megáldása következik.  Az elmélkedéseket Madarász Attila bögözi plébános és Csíki Szabolcs medgyesi segédlelkész tartja. Az irgalmasság rózsafüzére, a tanúságtételek és dicsőítések után szentségimádás következik. A zárószentmisét, melyet délután öt órakor Tamás József püspök mutat be, rádiónk élő adásban közvetíti. Bővebben az eseményről a www.eletalélekben.ro honlapon olvashatnak.

Ifjúsági csoportvezető képzés indul
A Szatmári Egyházmegyei Ifjúsági Iroda csoportvezető képzést tart. április 21-23. között. A 16. életévüket betöltött fiatalok a plébánosuknál jelentkezhetnek a képzésre.

Időjárás: Ma országszerte számíthatunk esőre, záporokra, helyenként egy-egy zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik az északnyugati szél. A hidegfront, mely elérte országunk területét jelentős lehűlést hozott. Hajnalban fagypont alatti értékek voltak, délután 10-15 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

MRE – Hírszolgálat, 2017. április 18.

About the author

maradmin

Leave a Comment