2017. augusztus 2 . – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Sepsiszentgyörgyön, a Szent Gellért plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Elsőcsütörtöki szentségimádások
A Mária Rádió nagyváradi stúdiójának kápolnájában minden hónap első csütörtökén csendes szentségimádást tartunk. Reggel fél kilenctől szentmise lesz, majd kilenctől délután háromig várjuk az engesztelni vágyókat.
Szentségimádás lesz holnap az alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában is. Délután három órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd a többi rózsafüzéreket. Este hat órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség lesz.

Kiállítás Szatmárnémetiben
33. Spirituális útvonal címmel kiállítás nyílik a szatmárnémeti Művészeti Múzeumban augusztus 3-án, holnap délután öt órától. A tárlat Sabău-Trifu Cristina alkotásait mutatja be. A művésznő 1985-ben végezte a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Intézet textil szakát, de elsősorban festőnek vallja magát, többek között Miklóssy Gábor tanítványa volt. Három évtizede folyamatosan foglalkozik egyházművészettel. Számos munkája található szerte az ország római katolikus és görögkatolikus templomaiban, kápolnáiban, készített papi ruhákat, szentélyek berendezési terveit és dolgozott Szatmárnémeti több görögkatolikus temploma számára.
Az ünnepélyes megnyitón Kincses Márk bariton és Balaskó Balázs zongorista közreműködnek. Minden érdeklődőt várnak.

Rendíthetetlen! – III. Tini tea tábor
Az Ő az út! Ifjúsági szolgálat augusztus 28. – szeptember 2. között harmadik alkalommal szervezi meg a Tini tea tábort, ahol erdélyi, de főképp Maros megyei fiatalok gyűlnek össze azért, hogy egy felejthetetlen hetet töltsenek a Hargita-hegység lábánál. A tábor címe Rendíthetetlen, amely a mindennapok nehézségében való stabilitást és lelki erőnlétet hívatott megerősíteni. A programok között szerepelnek: beszélgetések, elmélkedések, műhelymunka, sportolási lehetőségek és lelki estek. A táborban szolgálni fog egy Angliában tevékenykedő ifjúsági munkás is, aki új ötleteivel és kreativitásával gyarapítja majd a táborprogramot. Jelentkezni Bereczki Zsolt táborvezetőnél lehet augusztus 10-ig, a 0740-627593-as telefonszámon.

Időjárás: Holnap továbbra is marad a forróság. 15 megyében narancssárga, a többi megyében sárga kód lesz érvényben. Gyenge, északon mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 18-22, napközben 36-40 fok közötti értékeket mérhetünk, a hőmérséklet- páratartalom mutató pedig eléri és sok helyen meg is haladja a kritikus 80-as szintet. A kánikula előreláthatólag a hétvégén is folytatódik, sok napsütésre készülhetünk. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között többfelé nagyon erős fokozatot érhet el, gondoskodjunk bőrünk védelméről, viseljünk napszemüveget, szalmakalapot!

MRE – Hírszolgálat, 2017. augusztus 2.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Gelencén a felső templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Ma este hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat!

Szentségimádás az alsódobói Isteni irgalmasság kápolnában
Minden hónap első csütörtökén szentségimádást tartanak a vágási egyházközség filiájában található alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában. Délután három órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd az örvendetes-, a világosság-, a fájdalmas- és a dicsőséges rózsafüzért. Este hat órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség van. Holnap, augusztus 3-án várják mindazokat, akik mindennap elimádkozzák a rózsafüzért és idejükből tudnak Istennek ajándékozni.

Önkéntes-találkozók augusztusban
Augusztus 5.-én, szombaton de. 10 órától Gyergyószentmiklósra a Szent Miklós plébániára, majd 16 órától Csíksomlyóra a régi nyomda épületébe várjuk önkénteseinket és minden érdeklődőt.
Augusztus 6.-án, vasárnap promóciós munkatársunk, Szilágyi László Kőhalomra látogat, ahol a fél 11 órától kezdődő szentmise végén beszél a Mária Rádióról, majd Homoróddarócon a 13 órás mise előtt. Délután 3 órától  Sepsiszentgyörgyön lesz önkéntes-találkozó a Krisztus Király templom hittantermében.
Augusztus 7.-én, hétfőn két találkozó is lesz: Kézdivásárhelyen de. 10 órától a Boldog Özséb templom hittantermében, és Székelyudvarhelyen du. 3 órától a Szent Pió lelkigyakorlatos házban.
Augusztus 8.-án, kedden de. 11 órára várjuk az önkénteseket Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban.
A többi helyszínről és időpontokról hírműsorainkban folyamatosan tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Ferences Ösvény
Augusztus 11–13. között a Szárhegyi Ferences Kolostorban tartják a három hétvégéből álló Ferences Ösvény lelki programsorozat első találkozóját, amelyen Szent Ferenc életével és evangéliumi lelkiségével, vagyis a ferencességgel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A programra – amelyen a helyek száma korlátozott – 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők. Jelentkezni, illetve a találkozó részleteiről érdeklődni Pantea Tibor ferences testvérnél lehetséges a 0746-774701 telefonszámon, vagy az frtibi@gmail.com e-mail címen.

Evangelizációs hét Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánián augusztus 14-20. között evangelizációs hetet tartanak a gyerekek számára. A templomkertben felállított sátrakban pedagógusok vezetésével, önkéntesek felügyelete alatt zajlanak a foglalkozások naponta délelőtt tíz órától délután négy óráig. Szombaton reggel kilenc órakor Gelencére zarándokolnak. Az egyhetes rendezvény augusztus 20-án, vasárnap délelőtt fél tizenegy órakor a hálaadó szentmisével zárul.

Szatmári egyházmegyei ifjúsági tábor
„Ki vagyok én Uram?” mottóval szervezik meg a szatmári egyházmegye ifjúsági táborát augusztus 21-26. között Szentegyházán. A résztvevőket színes programokkal várják a szervezők: lesznek sporttevékenységek, néptánc, kirándulás, túrázás, kézműves foglalkozások és természetesen lelki programok. Részvételi díj: 220 lej. Jelentkezni augusztus 4-ig lehet személyesen az Egyházmegyei Ifjúsági Irodánál a jelentkezési lappal és 100 lej előleggel. Egyéb információkat a 0261-717120-es telefonszámon kaphatnak.

Időjárás: Az Országos Meteorológiai Szolgálat első és másodfokú hőségriadót bocsájtott ki az ország egész területére. Tovább fokozódik a hőség, csapadékra sehol nem kell számítanunk. Gyenge, északon mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 11-22, napközben 34-40 fok közötti értékeket mérhetünk. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között többfelé nagyon erős fokozatot érhet el, gondoskodjunk bőrünk védelméről! 

MRE - Hírszolgálat, 2017. augusztus 2.

 

About the author

maradmin

Leave a Comment