2017. augusztus 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon Sepsiszentgyörgyön, a Szent József plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban minden hónap első péntekén este tíz órától virrasztást tartanak, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. Az esti medjugorjei közvetítést követően Sepsiszetgyörgyre kapcsolunk, reggel fél hét óráig tart adásunk a virrasztás helyszínéről.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban augusztus 5-én, elsőszombaton a szentmise este hét órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután hat órától az engesztelő imaórát a Mária Iskola tagjai végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Rádiós önkéntes-találkozók
Augusztus 5-én, szombaton délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklóson, a Szent Miklós plébánián, majd délután négy órától Csíksomlyón, a régi nyomda épületébe várjuk önkénteseinket és minden érdeklődőt.
Augusztus 6-án, vasárnap promóciós munkatársunk, Szilágyi László Kőhalomra látogat, ahol a fél tizenegy órától kezdődő szentmise végén beszél a Mária Rádióról, majd Homoróddarócon a déli egy órás szentmise előtt. Ugyancsak vasárnap délután három órától Sepsiszentgyörgyön lesz önkéntes-találkozó a Krisztus Király templom hittantermében.
Augusztus 7-én, hétfőn két találkozó is lesz: Kézdivásárhelyen délelőtt tíz órától a Boldog Özséb templom hittantermében, majd délután három órától Székelyudvarhelyen, a Szent Pió lelkigyakorlatos házban.
Augusztus 8-án, kedden délelőtt tizenegy órára várjuk az önkénteseket Marosvásárhelyen, a Deus Providevit házban.
A további találkozókról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Kiállítás Szatmárnémetiben
33. Spirituális útvonal címmel kiállítás nyílt a szatmárnémeti Művészeti Múzeumbanl. A tárlat Sabău-Trifu Cristina alkotásait mutatja be. A művésznő 1985-ben végezte a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Intézet textil szakát, de elsősorban festőnek vallja magát, többek között Miklóssy Gábor tanítványa volt. Három évtizede folyamatosan foglalkozik egyházművészettel. Számos munkája található szerte az ország római katolikus és görögkatolikus templomaiban, kápolnáiban, készített papi ruhákat, szentélyek berendezési terveit és dolgozott Szatmárnémeti több görögkatolikus temploma számára.
Az ünnepélyes megnyitón Kincses Márk bariton és Balaskó Balázs zongorista működött közre. Minden érdeklődőt várnak a kiállítás megtekintésére.

Vírtuózok Gálakoncert és mesterkurzus
Augusztus 12-én este hét órai kezdettel a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában Virtuózok Gálakoncertet szerveznek, a programban résztvevő fiatal erdélyi, székelyföldi művészek fellépésével.
A Gálakoncertet mesterkurzus követi, augusztus 13-18 között Gyimesközéplokon a Borospataka Skanzen Panzióban, ahol  meghívott világhírű professzorok előadóművészek oktatják az 50 fős hazai diákokat, szaktanárokat. A mesterkurzust koncert zárja augusztus 18-án péntek este hét órától Borospatakán.
Minden klasszikus zenét kedvelő érdeklődőt várnak!

Időjárás: Ma ismét sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél helyenként megélénkülhet. Hajnalban 12-25, délután 33-41 fokot mérhetünk.
Tovább fokozódik a forróság, már a hajnalok sem hoznak felfrissülést, így szervezetünk egyre nehezebben viseli az extrém meleget. Aki teheti, tartózkodjon hűvös helyen, kerüljük a tűző napfényt! Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között többfelé nagyon erős fokozatot érhet el, gondoskodjunk bőrünk védelméről!

MRE – Hírszolgálat, 2017. augusztus 4.

About the author

maradmin

Leave a Comment