2017. február 1. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Tordán tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden mennyei kegyelemért, dicsérjük és imádjuk Őt.

Mária Rádió önkéntes találkozók
Folytatjuk az önkéntes találkozók sorozatát. Ma déleután négy órától Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templom altemplomában, holnap egy órától Kézdivásárhelyen a Boldog Özséb templom hittantermében, majd február 3-án, pénteken délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián találkozunk önkénteseinkkel. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe és a megszentelt élet világnapja
Február 2-án, holnap gyertyaszentelő Boldogasszony, Urunk bemutatásának az ünnepe van, egyben a megszentelt élet világnapja is.
A csíksomlyói kegytemplomban a gyertyaszenteléssel egybekötött szentmisék reggel nyolc, fél tizenegy és este hat órától lesznek. A fél tizenegykor kezdődő szentmisében ünneplik a megszentelt élet világnapját a kegyhelyre zarándokló szerzetesekkel. A találkozó háromnegyed tíztől szentségimádással kezdődik, utána szentmise lesz. Ezt követően egy segítő nővér, egy klarissza és egy pálos testvér tanúságot tesz a hivatásukról, bemutatva rendjük lelkiségét.
A kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplomban szintén holnap este fél hat órakor együtt imádkozzák a zsolozsma esti dicséretét a városban tevékenykedő szerzetesrendek tagjai. A vesperást követően szentmisén vesznek részt, és a hívekkel együtt adnak hálát hivatásukért, valamint kérik Isten áldását apostoli munkájukhoz.
Székelyudvarhelyen, a ferences templomban, az este hat órakor kezdődő szentmisén ünneplik a városban élő szerzetesek a megszentelt élet világnapját. Fél hatkor együtt imádkozzák el a zsolozsma esti dicséretét.
Az ünnep napján, délelőtt tizenegy órától Schönberger Jenő püspök az egyházmegye területén szolgálatot teljesítő – római- és görögkatolikus – szerzetesrendek képviselőinek jelenlétében mutat be szentmisét a szatmárnémeti Székesegyházban.

Támogató csoportot indul abortuszon átesett nőknek
A KALOT Egyesület Lelkigondozói Szolgálata támogató csoportot indít abortuszon átesett nőknek. A találkozóra olyan nőket várnak, akik életük folyamán abortuszon estek át (10 napja vagy 10 éve, nem számít) és keresik a gyógyulást, vigasztalást, szeretnék megélni az elfogadást, megosztani egymással az örömöket és fájdalmakat. A találkozókra minden hónap első és harmadik csütörtökén kerül sor este hat órától a Szent Ágoston Plébánián, Csíkszeredában. Érdeklődni és jelentkezni Borota Gábor pszichológusnál a 0746-239738-as telefonszámon lehet.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Február 3-án, délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Jegyeskurzus Marosvásárhelyen
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében február 7-én, kedden jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A kurzus nyolc hétig tart, és április 4-én ér véget. A találkozókat keddenként este hét és kilenc óra között tartják. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív. Nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Elsősorban azokat várják, akik  a 2017-es év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat, elmélyíteni kapcsolatukat.
A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 6-ig lehet a kövtekező elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com e-mail címen, a 0743-138784 telefon számon Szénégető István plébánosnál, vagy az adelasofalvi@yahoo.com e-mail címen, illetve a 0744-799 055 telefon számon a Sófalvi házaspárnál.

Irodalomóra felnőtteknek
Az Áradat Egyesület szervezésében Sárközi Sándor piarista atya A tékozló fiú három hazatérése címmel irodalomórára várja a felnőtteket február 8-án, szerdán este hat órától Túrmezei Erzsébet, Létay Lajos és Görgey Gábor versei alapján. A rendezvényre, Csíksomlyón, az Áradat Egyesület székhelyén (Jakab Antal-ház, Szék út 147. sz.) kerül sor. A belépő adomány jellegű.

Élet a Lélekben szeminárium Lövétén
Február 8-tól a székelyudvarhelyi Forrás közösség, Élet a Lélekben szemináriumot szervez, a lövétei plébániatemlpomban. A 8 héten át (heti egy alkalom) tartó szeminárium, bátorítani próbálja a résztvevőket abban, hogy felfedezzék: Isten szeretetét, a Jézussal való kapcsolat örömét, és a keresztény élet örömeit. Ugyanakkor rávilágít a Szentírásolvasás fontosságára is.

Időjárás: Ma borongós, ködös, sokfelé csapadékos idő várható. Északon és az Erdélyi medencében havazás, máshol kezdetben ónos eső, majd egyre inkább  havas eső várható. A szél megélénkül.  A reggeli órákban még fagyni fog, napközben már 0 fok fölé emelkedik a levegő hőmérséklete. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. február 1.

About the author

maradmin

Leave a Comment