2017. január 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Tordán tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden mennyei kegyelemért, dicsérjük és imádjuk Őt.

Mária Rádió önkéntes találkozók
Ma délelőtt tizenegy órától Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban, délután négy órától pedig Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban tartottuk meg e havi önkéntestalálkozókat. Február 1.-én, szerdán négy órától Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templom altemplomában, február 2.-án, csütörtökön egy órától Kézdivásárhelyen a Boldog Özséb templom hittantermében, majd február 3.-án, pénteken délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián találkozunk önkénteseinkkel. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiója és a Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház közös kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak. Két esztendeje, hogy elindult az egész napos szentségimádás is, amely során reggel 8 órától este 8 óráig folyamatos imádság zajlik. Az átimádkozott esztendőért február 1-jén, szerdán este 8 órától hálaadó szentmisét mutatnak be.

Szerdai párbeszédek Marosvásárhelyen
A Családpsztorációs Központ és a Familia Centrum szervezésében a Szerdai párbeszédek idei második találkozója február 1-jén, este 7 órától lesz Marosvásárhelyen, az Ama Deus cukrászdába.
A téma a férfias munka és a család egymáshoz való viszonya, hogyan lehet vállalkozó, szabadúszó, főnök vagy alkalmazott, akár több munkahelyen dolgozó és közben férj, családapa. A meghívottakkal Samaj Arnold szabadfoglalkozású, háromgyerekes családapával, valamint különböző munkakörökben dolgozó férfiakkal, édesapákkal Bakó Mária beszélget. Várják az érdeklődőket!
 
Szentségimádás az alsódobói Isteni irgalmasság kápolnában

Minden hónap első csütörtökén szentségimádást tartanak a vágási egyházközség filiájában található alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában. Délután 3 órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd az örvendetes-, a világosság-, a fájdalmas- és a dicsőséges rózsafüzért. Este 6 órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség van. Február 2-án várják mindazokat, akik mindennap elimádkozzák a rózsafüzért, és idejükből tudnak Istennek ajándékozni.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban minden hónap első péntekén este tíz órától virrasztás van, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. Február 3-án hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak bele a közös imába. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Jegyeskurzus Marosvásárhelyen
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében február 7-én, kedden jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A kurzus nyolc hétig tart, és április 4-én ér véget. A találkozókat keddenként este hét és kilenc óra között tartják. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív. Nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Elsősorban azokat várják, akik  a 2017-es év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat, elmélyíteni kapcsolatukat.
A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. 
Jelentkezni február 6-ig lehet a kövtekező elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com e-mail címen, a 0743-138784 telefon számon Szénégető István plébánosnál, vagy az adelasofalvi@yahoo.com e-mail címen, illetve a 0744-799 055 telefon számon a Sófalvi házaspárnál.

Versterápiás önismereti műhely Csíkszeredában
„Esztétika, stílus és ritmus az életemben” címmel, versterápiás műhelyt tart Homa Ildikó kolozsvári szociális testvér, pszichológus Csíkszeredában, a Milleniumi templomban, február 11-én, szombaton, délelőtt tíz órakor. Ha verseken keresztül és másokkal együtt szeretnének elmélyülni az önismeretben és szembenézni életük „verseivel”, jelentkezzenek a 0745-703732-es telefonszámon. A helyek száma korlátozott. 

Személyesen kísért lelkigyakorlat papok részére
Személyesen kísért lelkigyakorlatot szerveznek papok részére a segítőnővérek február 6-9. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. Elemei: napi 4 személyes elmélkedés, közös ima, csendmeditációs gyakorlatok, szentmise, személyes lelki kíséret, csend a lelkigyakorlat teljes ideje alatt. Célja: segítséget nyújtani a belső szabadság megszületésében, gyakorlatot szerezni a megkülönböztetésben, tudatos, felelősségteljes élet alakítása. Jelentkezni Darvas Piroska segítő nővérnél lehet a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen. 

Időjárás: Holnap borongós, ködös, sokfelé csapadékos idő várható. Északon és az Erdélyi medencében havazás, máshol kezdetben ónos eső, majd egyre inkább havas eső várható. A szél megélénkül. A reggeli órákban még fagyni fog, napközben már 0 fok fölé emelkedik a levegő hőmérséklete. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. január 31.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Mezőerkeden tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden mennyei kegyelemért, dicsérjük és imádjuk Őt.

Medjugorjei imaest Csíkszeredában
Ma délután öt órától a Segítő Mária gimnázium bentlakásának dísztermében medjugorjei imaestet tartanak. Hívnak és várnak mindenkit a közös imára és ünnepre.

Mária Rádió önkéntes találkozók
Ma délelőtt tizenegy órától Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban, majd délután négy órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban lesz találkozó az önkéntesekkel. Február 1-jén, holnap délután négy órától Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templom altemplomában, február 2-án, csütörtökön egy órától Kézdivásárhelyen a Boldog Özséb templom hittantermében, majd 3-án, pénteken délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián találkozunk önkénteseinkkel. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Lelkigyakorlatos továbbképző kántoroknak Csíksomlyón
Kántorok számára lelkigyakorlatos továbbképző lesz február 6-9. között Csíksomlyón a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A továbbképző február 6-án délután három órakor kezdődik, de a résztvevőket arra kérik a szervezők, hogy két óráig érkezzenek meg, hogy a program elkezdése előtt szállásukat elfoglalhassák. Jelentkezni még ma lehet, a Jakab Antal Tanulmányi Ház recepcióján lehet, a 0266-313.452-es vagy 0741-258.156-os telefonszámokon.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe és a megszentelt élet világnapja
Február 2-án, csütörtökön gyertyaszentelő Boldogasszony, Urunk bemutatásának az ünnepe van, egyben a megszentelt élet világnapja is.
A csíksomlyói kegytemplomban a gyertyaszenteléssel egybekötött szentmisék reggel nyolc, fél tizenegy és este hat órától lesznek. A fél tizenegykor kezdődő szentmisében ünneplik a megszentelt élet világnapját a kegyhelyre zarándokló szerzetesekkel. A találkozó háromnegyed tíztől szentségimádással kezdődik, utána szentmise lesz. Ezt követően egy segítő nővér, egy klarissza és egy pálos testvér tanúságot tesz a hivatásukról, bemutatva rendjük lelkiségét.
A kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplomban szintén február 2-án este fél hat órakor együtt imádkozzák a zsolozsma esti dicséretét a városban tevékenykedő szerzetesrendek tagjai. A vesperást követően szentmisén vesznek részt, és a hívekkel együtt adnak hálát hivatásukért, valamint kérik Isten áldását apostoli munkájukhoz.
Székelyudvarhelyen, a ferences templomban, az este hat órakor kezdődő szentmisén ünneplik a városban élő szerzetesek a megszentelt élet világnapját. Fél hatkor együtt imádkozzák el a zsolozsma esti dicséretét.
Az ünnep napján, délelőtt tizenegy órától Schönberger Jenő püspök az egyházmegye területén szolgálatot teljesítő – római- és görögkatolikus – szerzetesrendek képviselőinek jelenlétében mutat be szentmisét a szatmárnémeti Székesegyházban. Kétévente találkoznak a szerzetesek a római katolikus Székesegyházban február 2-án. A gyertyaszenteléssel is egybekötött alkalomra várják a híveket.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban minden hónap első péntekén este tíz órától virrasztás van, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. Február 3-án hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak bele a közös imába. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Élet a Lélekben szemináriumok
A szárhegyi Mindenszentek templomban, február 6-án és a betlenfalvi templomban február 8-án este hat órakor kezdődik az Élet a Lélekben szeminárium. A szeminárium segítséget tud nyújtani, hogy teljes szívvel éljük az evangéliumot, segít az Istennel való bensőséges kapcsolatban és a hitben való növekedésben. Az evangéliumi hit az egyetlen orvosság a mai kor betegségeire: szorongásokra, reménytelenségre, erőtlenségre és közömbösségre. Mindenkit várnak aki meg akarja tapasztalni a hit elevenségét, a Jézussal való élet örömét és Isten közelségét, szeretetét.

Jegyeskurzus Marosvásárhelyen
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében február 7-én, kedden jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A kurzus nyolc hétig tart, és április 4-én ér véget. A találkozókat keddenként este hét és kilenc óra között tartják. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív. Nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Elsősorban azokat várják, akik  a 2017-es év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat, elmélyíteni kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 6-ig lehet a kövtekező elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com e-mail címen, a 0743-138784 telefon számon Szénégető István plébánosnál, vagy az adelasofalvi@yahoo.com e-mail címen, illetve a 0744-799 055 telefon számon a Sófalvi házaspárnál.

Időjárás: A hetek óta tartó fagyos, hideg idő után, február első napjaiban több fokos enyhülés várható. Ma északnyugat felől nedves légtömeg érkezik, így eleinte északon, északnyugaton, délutántól egyre többfelé várható csapadék: északon havazás, máshol havas eső, ónos eső. Több helyen megélénkül a déli-délkeleti szél. Hajnalban az erdélyi medence térségében még keményen fagyni fog, délután -4, +1 fokot mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2017. január 31.

About the author

maradmin

Leave a Comment