2017. július 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap a brassói Szent Kereszt plébánián tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Búcsú és házszentelés Barátosban
Gyimesbükk filiájában, Barátosban július 15-én, szombaton délelőtt tizenegy órakor ünneplik a Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére felszentelt kápolna búcsúját, amely ez évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A szentbeszédet Bátor Botond pálos szerzetes tartja Hargitafürdőről. Hagyományosan a búcsú előtti napon, július 14-én, pénteken szentelik meg a település házait.

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket július 15-én, szombaton este hét órakor a helyi plébániatemplomba. Az imaalkalmat rádiónk élő adásban közvetíti.

Állásajánlat Sepsibükszádon
A Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazata idősgondozót alkalmaz Sepsibükszádra. Az otthoni ápolással és szociális gondozással a Caritas célja az egészségügyi alapápolás biztosítása, az egészségi állapot megtartása, helyreállítása, illetve javítása az ágyhoz, házhoz kötött idős, beteg emberek számára. A leendő munkatárs feladatai: az ápolás kivitelezése, a teljes ápolási dokumentáció elkészítése, adminisztratív feladatokban való részvétel, mozgásérzékelés képzéseken való részvétel, a szerzett tudás felhasználása a mindennapi ápolási tevékenységek során, az ellátott személyek mozgásfejlesztése érdekében. A jelölttel szemben támasztott elvárások: érettségi és szakápolói oklevél, szabadgyakorlási engedély, a szakápolás mellett vállalja az alapápolást is, csapatmunkára való készség, rugalmas munkamegosztásra való készség, fejlett szociális érzék, pontosság, keresztény értékrend, kommunikációs készség, a magyar és román nyelv ismerete és használata, B. kategóriás jogosítvány. A jelentkezéshez szükséges iratok listáját, ill. bővebb információt a www.caritas-ab.ro/hu/allashirdetesek oldalon találják. A kiválasztott személyeket telefonon értesítik az interjú időpontjáról, július 16-ig.

Időjárás: Egy átvonuló hidegfront hozott enyhülést az elmúlt napok kánikulája után. A sok napsütés mellett többfelé erős, viharos lehet majd az északnyugati szél. Holnap a hajnali 10-15 fok után, délutánra a maximum hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Szombatra erős széllel újabb hidegfront érkezik. Komoly viharokra kell számitani a mostani előrejelzés szerint egész Erdély területén. Vasárnaptól viszont ismét melegedésnek indul az idő. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. július 13.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma Petrozsényban tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Énekkari koncert Kolozsváron
Holnap este hét órától Canticum Hungaricum címmel énekkari koncertre kerül sor a Szent Mihály templomban. A pécsi Mecsek kórus, magyar szerzők alkotásait fogják megszólaltatni: Kodály Zoltán, Karai József, Eszterházy Pál, Liszt Ferenc, Orbán György, Kocsár Miklós és Balatoni Sándor művei közül csendül fel néhány. A Mecsek Kórus fennállása óta (1957) magyarországi és nemzetközi sikerekkel öregbíti Pécs hírnevét, valamint a legendás pécsi „kórusmozgalmat”. Vezényel Balatoni Sándor, orgonán közreműködik Szőke Szilvia. A belépés ingyenes szeretettel várnak mindenkit.

Bérmálás Óteleken
Dirschl Johann temesvári általános helynök július 16-án, vasárnap az óteleki plébániatemplomban 41 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. Az ünnepi szentmise délelőtt tíz órakor kezdődik. A bérmálkozók az óteleki, keresztesi, magyarszentmártoni, aurélházi és öregfalui egyházközségből érkeznek. A fiatalok felkészítését Heinrich József helyi plébános irányította.

Elsőáldozás Temesságon
Július 16-án, vasárnap a temessági római katolikus templomban a déli fél tizenkettőtől kezdődő szentmise keretében 11 gyermek lesz elsőáldozó. A gyermekek a temessági, szabadfalui, paráci és ötvényi egyházközségből érkeznek. A szentmisét Wonerth László kanonok, temesvár-szabadfalui plébános celebrálja.

Primícia Csíkszentsimonban
Jánossi Imre újmisés július 16-án, vasárnap fél egykor a csíkszentsimoni Szent László-plébániatemplomban mutatja be első szentmiséjét. Kísérjük őt imáinkkal, hogy Isten húséges szolgája legyen.

Szentmise a Vártemplomban
Július 16-án, a hónap harmadik vasárnapján délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Pálos István, nagyvárad-szőllősi plébános-kanonok.

Kármelhegyi Boldogasszony búcsú
Kármelhegyi Boldogasszony búcsúra várják a zarándokokat a marosszentgyörgyi kármelita nővérek. A július 16-án, vasárnap este hat órakor kezdődő szabadtéri ünnepi szentmise szónoka: Bara László plébános.

Kalotaszegi tánctanítás önismereti elemekkel
Július 21-23. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban kalotaszegi tánctanítás lesz önismereti elemekkel: kalotaszegi néptánc tanítás kezdő szinten, személyes idő és megosztás arról, hogy ki hogyan éli meg nőiességét, illetve férfiasságát, non-verbális kommunikáció, a vezetni és vezetve témakör tapasztalati elmélyítése, rövid önismereti impulzusok az élet kisebb-nagyobb döntéseinek megkönnyítéséhez. Célja: a kultúra és a lelkiség közös megélése egy hétvégén. Jelentkezni Darvas Piroska segítőnővérnél lehet a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen lehet.

Psallite gitártábor Hargitafürdőn
Július 25-29 között rendezi meg idén a gitártábort a Psallite együttes Hargitafürdőn. Egyébb részletek, valamint jelentkezés az együttes psalliteband nevű facebook oldalán lehetséges.

FerIZa 2017
15. alkalommal rendezik meg idén a Ferences Ifjúsági Zarándoklatot, a FerIZát július 28-augusztus 2. között. Ez a program alkalom arra, hogy a természetben egy kicsit közelebb kerüljön a résztvevő a Jóistenhez, társaihoz, és nem utolsósorban saját magához. Várják a 16-35 év közötti fiatalok jelentkezését egészen július 20-ig a 0748-193371-es telefonszámon Szabolcs testvérnél, vagy a ferencesprogramok33@gmail.com címen.

Időjárás: Ma már mindenhol változékonnyá válik az idő, csak a déli régiókban lesz továbbra is 33 Celsius-fokos nappali hőmérséklet. Az ország többi térségében lehűl a levegő, július 14-e és 17-e között az évszakra jellemző értékeknél alacsonyabb lesz a hőmérséklet, és a nyugati régiókban esőre kell számítani. tudtuk meg a Transindex.ro portálról.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 13.

About the author

maradmin

Leave a Comment