2017. július 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Málnásfürdőn tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Templombúcsúk hétvégén
A gyulafehérvári főegyházmegyében Kadicsfalván július 23-án, holnap fél egy órakor kezdődik az idei Szent Anna búcsús szentmise. A szentbeszédet László Rezső pálos szerzetes tartja Hargitafürdőről.
A temesvári egyházmegyében Aradon, a Mosóczy-telepi katolikus egyházközséghez tartozó Szilvástelepi templomban holnap délután öt órától tartják a Szent Anna-napi búcsúünnepséget. Főcelebráns és ünnepi szónok Cădărean Ionuţ máriaradnai segédlelkész.
Nyárádselyén holnap ünneplik a Szent Mária Magdolna tiszteletére szentelt templom búcsúját. A szentmise, melynek szónoka Csüdör Imre jobbágyfalvi plébános, délben egy órakor kezdődik. Atyhában szintén holnap délben egy órakor kezdődik a búcsús szentmise. Az ünnepi szentbeszédet Márton István tölgyesi plébános tartja.
Holnap délelőtt tizenegy órától a gyilkostói Szent Kristóf kápolnánál búcsús szentmisét tartanak. Ünnepi szónok Finta József kiskunhalasi plébános.

Gépjárművek megáldása Szent Kristóf ünnepén
Szent Kristóf, az utazók védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike, ma már a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét, szobrát ma különösen az autósok és motorosok hordják magukkal. Az ő ünnepét megelőző vasárnapon, július 23-án, a délután hat órai és az este kilenc órai szentmisék keretében, a nagyváradi római katolikus székesegyház előtt Fodor József általános helynök megáldja a jelenlévő gépjárműveket. Sepsiszentgyörgyön a fél tizenegy órás szentmise után, a Krisztus Király templom előtti útszakaszon kerül sor a gépjárművek megáldására Szent Kristóf, az utazók védőszentjének segítségül hívásával.

Hittantábor Magyarfenesen
Július 28-30 között hittantábort szervez a magyarfenesi római katolikus plébánia. A programban lesz bibliai történetekkel való ismerkedés, kirándulás, sport, kézműveskedés. Jelentkezni július 23-ig lehetséges Chinda Péter kántornál a 0748-466712-es telefonszámon.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap a hét plébániatemplomából, Nagykárolyból hallhatják a szentmisét, délelőtt tizenegy órától.
Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy  a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok  esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Időjárás: Holnap a kánikula mellett több helyen záporok, zivatarok hozhatnak átmeneti felfrissülést.
Egy-egy intenzív zivatart viharos szél és jégeső is kísérhet. Néhol megélénkülhet a szél. Délután 31-37 fokot mérhetünk. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. július 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment