2017. június 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Kicsibükkön, Gyergyóremete filiájában tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Zenetábor Nagyváradon
IV. alkalommal nyitja meg kapuit a Zenetábor Nagyváradon, a Kanonok sor 13. szám alatt, június 26 és július 1 között. Várják mindazokat az 5-12 év közötti gyermekeket, akik szívesen töltenének el egy tartalmas hetet barangolva a hangok és hangszerek birodalmában. A program minden nap reggel kilenc és délután háromnegyed kettő között zajlik, majd július 1-jén egy ünnepi szentmisével zárul. Jelentkezni június 22-ig lehet Oláh Gabriella kántornőnél, a 0770-102719-es telefonszámon.

Lelkinap Nagyváradon
„Meglátogatott a Szűzanya” címmel lelkinapot tartanak a Nagyvárad-Újvárosi Szent László plébániatemplomban június 24-én, szombaton délelőtt tíz órai kezdettel. Meghívott előadó Hajlák Attila, kézdivásárhelyi segédlelkész, aki a fatimai jelenések centenáriuma alkalmából tart majd előadást. Várják a helyi, vagy akár a környékbeli híveket is.

Gitártábor Tasnádszántón
„Indulj és menj!” mottóval 5. alkalommal szervezik meg a gitártábort a tasnádszántói plébánián, július 12-16. között. Jelentkezni lehetséges a következő elérhetőségek egyikén: 0747-931349-es telefonszámon, a helyi plébánosnál, vagy a 0754-830742-es számon (Ceh Dávídnál), illetve a facebook eseményen. Részvételi díj: 50ron. Várják a 6-7. osztályba, illetve azon felül járó fiatalokat!

Szent László-ereklye fogadása Búzásbesenyőben
Június 23-án, pénteken délután öt órakor fogadják a Szent László-csontereklyét Búzásbesenyőn, és helyezik el a templomban. Ezt követően ájtatosság és litánia imádkozása lesz Szent Lászlóról, valamint énekek és Jézus Szíve-litánia. Délután hat órától szentmisét mutatnak be Szent László és Jézus Szíve tiszteletére, szentbeszédet mond Czikó László helyi plébános. Este hét órától vetített képes előadást tart Szent Lászlóról és a csontereklyéjéről Darvas Kozma József csíkszeredai esperes, plébános. A szentmise után a Szent László-ereklyét átszállítják a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-templomba.

Időjárás: Holnap ismét kánikulára kell számítani, országszerte 28 és 33 fok közé melegszik a levegő. Csak néhol fordulhat elő egy-egy átmeneti felfrissülést hozó zápor a helyenként megélénkülő szélben.

MRE – Hírszolgálat, 2017. június 21.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Hargitafürdőn tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Tematikus nap a Mária rádióban
Milyen csodálatos a szeretet! Bizalmat szül! Jézus Szívéből árad, mely a teljes szeretet. Az egyetlen boldogság, amit itt a földön birtokolunk az, hogy bízhatunk Jézus szívében, Ő bízik bennünk; szeretjük és szeretve tudhatjuk magunkat az Ő szíve által. Bízzuk magunkat teljesen Jézus Szívére, hogy együtt dobogjon szívünk szeretetből üdvösségünkért. Erről a bizalomról, és az ebből fakadó reménységről beszélgetünk a mai tematikus napunk folyamán. Tartsanak velünk Önök is!

Belső iránytű Gyergyószentmiklóson
A Belső Iránytű programsorozat keretében június 23-án, pénteken este hét órától Borota Gábor pszichológus tart előadást A terhességmegszakítás személyes és társadalmi vonatkozásai címmel a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia nagytermében.

Márton Áronra emlékeznek Aradon
Az arad-gáji Boldog Gizella-templomban június 25-én, vasárnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise után Szent László és Márton Áron erényei címmel vetített képes előadást tart Nagy Zoltán székelyudvarhelyi tanár. Egyben bemutatják a kolozsvári Verbum Kiadónál megjelent A Hegy című, háromlemezes DVD-összeállítást Márton Áron püspök életéről és az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetet.

Kreatív napok a ferences nővérekkel Székelyudvarhelyen
Június 27-29. között újból sor kerül a Kreatív napokra – Kéztől a Lélekig – címmel a székelyudvarhelyi ferences nővérek kolostorában. Várnak minden 14-25 év közötti lányt, aki szívesen kézimunkázik. Jelentkezni lehet Imelda nővérnél a 0741-694139 telefonszámon június 23-ig.

Egyházmegyei ministránstábor fiúk részére
Június 26-29. között Csíksomlyón, a Szent István Házban lesz idén az egyházmegyei ministránstábor fiúk részére. Jelentkezni Tamás Huba ministránslelkésznél lehet a 0744 578897-es telefonszámon.

Katolikus tábor
A temesvár-józsefvárosi plébánia az idén is megszervezi a Katolikus Ifjúsági Tábort, amelynek immár hagyományos helyszíne a Krassó-Szörény megyei horvátok lakta falu, Kengyeltó (Rafnic). Ebben az évben 93 fiatal vesz részt az ötnapos lelki és szabadidős programon. Az idei tábor mottója: Kelj fel, és járj! (Mt 9,5). A tábor befejezéseként július 2-án, vasárnap, délelőtt fél tizenegy órai kezdettel táborzáró ifjúsági szentmisére kerül sor a temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban.

Bibliai képzés
Július 1-én, szombaton és július 2-án, vasárnap, délután hat órai kezdettel Iordache Gheorghe verbita szerzetes tart bibliai képzést a temesvár-józsefvárosi plébániaközpontban. Ez alkalommal a résztvevők Máté evangéliumát ismerhetik meg jobban.

Bibliatábor fiataloknak
“Merre billen a mérleg?” A Katolikus Magyar Bibliatársulat idén is megszervezi fiataloknak szóló Bibliatáborát július 13 és 16 között, Csíkcsomortánban a Szellő Panzióban.
Témák: Miként tud a Biblia segíteni mindennapjaimban?  Hogyan kapok válaszokat a Bibliában? Hagyományos vallásosság vagy modern spiritualitás? Hogyan éljem meg hitem 2017-ben? Mi az a spiritualitás? Hogyan igazodjak el az élet problémái között? és sok más érdekes kérdéssel foglalkoznak a táborozók! Várják 16-35 év közötti fiatalok jelentkezését. A helyek száma korlátozott. További információk a 0749-142677 telefonszámon. Jelentkezni a kmbcsik@gmail.com e-mail címen vagy a KMB Csik FB oldalán lehet. Jelentkezési határidő: július 6.

FerBiT 2017
„Indulj és menj” mottóval idén 10. alkalommal kerül megszervezésre július 19-24. között a Ferences Biciklitúra, azaz a FerBiT. Ezelőtt tíz évvel indult el útjára ez a közösség formáló program, évről – évre nemcsak a csapat erősödött, hanem egy lelkes biciklis közösség is kialakult. Érdeklődni és jelentkezni július 10-ig lehet a 0741-940171-es telefonszámon vagy a biciklistak@gmail.com e-mail címen vagy a: www.ferbit.ro honlapon. Várnak minden érdeklődőt.

Medjugorjei zarándoklatok
A kézdivásárhelyi plébánia zarándok utakat szervez Medjugorjebe július 31 – augusztus 6 között az Ifjúsági Fesztiválra, valamint augusztus 26-31 és október 9-14 között. Érdeklődni és jelentkezni Hajlák Attila-István plébánosnál lehet a a 0742698166-os telefonszámon.

Időjárás: A mai nap folyamán a napos idő mellett sokfelé már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, több tájegységünkön frissítő záporok, zivatarok is kialakulnak. Ismét feltámad a szél. A legmelegebb órákban 25-32 fokot mérhetünk, de a záporokat, zivatarokat követően átmenetileg visszaesik a levegő hőmérséklete. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. június 21.

About the author

maradmin

Leave a Comment