2017. május 17. – Hírek és programajánló

H í R E K   R E G G E L

24 óra a Mariathonért!
A délvidéki és felvidéki Mária Rádiók megsegítéséért gyűjt adományt a Mariathon alkalmából az erdélyi és magyarországi Mária Rádió május 18-21 között. A határon túli magyar nyelvű Mária Rádiók a magyarság önazonosságát és hitéletét erősítik. Felvidéken és Délvidéken a Mária Rádió rendkívül nehéz körülmények között működik, segítségre szorul.
Ezt megelőzően, 24 óra a Mariathonért elnevezéssel 24 órás szentségimádást tart a négy magyar nyelvű Mária Rádió a sikeres adománygyűjtésért, a délvidéki és felvidéki magyar nyelvű Mária Rádiók fennmaradásáért, fejlődéséért, valamint mindazokért, akik fennmaradásukat akár imájukkal, akár önkéntes szolgálataikkal vagy adományaikkal elősegítik.
Az egész Kárpát-medencét átfogó szentségimádás során a magyar nyelvű Mária Rádiók önkéntesei a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért is imádkoznak, valamint azért, hogy egyre több emberben elmélyüljön az Oltáriszentség megismerése és tisztelete.
A nap folyamán kapcsoljuk majd sorra stúdióinkat, ahonnan élő adásban közvetítjük a szentségimádást. A részletes programot a Műsornaptár-ban találják. Hívjuk hallgatóinkat tartsanak velünk, fogjunk össze és imádkozzunk együtt!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Csíkszentdomokoson tartják az örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőitve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Ferences ösvény Gyergyószárhegyen
Május 19-21. között a szárhegyi Ferences Kolostorban kerül sor a három hétvégéből álló Ferences Ösvény lelki programsorozat első találkozójára, amelyen Szent Ferenc életével és evangéliumi lelkiségével, vagyis a ferencességgel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A programra – amelyen a helyek száma korlátozott – 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők. Érdeklődni és jelentkezni Pantea Tibor ferences atyánál lehet az frtibi@gmail.com e-mailcímen vagy a 0746-774701-es telefonszámon.

Belső Iránytű Gyergyószentmiklóson
A Belső Iránytű programsorozat keretében május 19-én, pénteken este hét órától Bodó Márta, a Verbum kiadó főszerkesztője, egyháztörténész, irodalom- és színikritikus tart előadást Amikor a lélek megbetegíti a testet – Miért tabu a test? címmel a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia nagytermében.

Kísért imádság hete Kolozsváron
A szociális testvérek május 25. és 31. között hívják és várják a Kísért imádság hetére mindazokat, akik szeretnének megtanulni imádkozni a Szentírással, vagy már tudnak, de mélyebb Isten-kapcsolatra vágynak, akik szeretnének Isten szemével tekinteni életükre és önmagukra, akik szívesen elmennének egy lelkigyakorlatra, de most éppen nincs rá módjuk. A programra Kolozsváron kerül sor. Az együtt ünnepelt kezdő és záró szentmise között a hét folyamán a résztvevőknek naponta egy órát kell szentelniük imádságra, illetve minden nap megoszthatják tapasztalataikat személyes kísérőjükkel. A program iránt érdeklődők számára a testvérek részletes ismertető levelet és jelentkezési lapot küldenek. Jelentkezni május 18-ig lehet Farmati Anna testvérnél a 0740-430666-os telefonszámon, vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen. Kísérők: Farmati Anna SSS, Fülöp Magdolna SSS, Homa Ildikó SSS, Imre Edit SSS testvérek.

Isten álma bennünk – szentignáci lelkiségi műhely
Szentignáci lelkiségi  műhely lesz 2017. június 29-július 9. között a kolozsvári Manréza Lelkigyakorlatos Házban (Tudor Arghezi 2.szám alatt)
Elemei: személyes ima, megosztás, előadások.
Célja: a szentignáci nagylelkigyakorlat folyamatának tapasztalati megismerése és a benne rejlő kincsek felfedezése a mindennapok számára.
A program vezetői: Bereczki Silvia sa, valamint MaryRose Fitzsimmons sa és Richard Sloan katolikus pap (Liverpool).
Jelentkezni a bereczkis2002@yahoo.com e-mail címen lehet.

Zsolozsmatábor Gyergyószárhegyen
2017. június 29. és július 2. között Minden élő dicsérje az Urat! (Zsolt 150,6) mottóval immár második alkalommal zsolozsmatáborra kerül sor a szárhegyi ferences templomban és kolostorban. A szervezők, fr. Gegő Julianus és fr. Guia Hugó célja, hogy a résztvevők a három nap folyamán együtt végezzék énekelve az egyház zsolozsmáját, és ünnepeljék a szentmisét. A folyamatos zsoltározást elmélkedések szakítják meg, amelyek rávilágítanak a zsoltárok és a zsolozsma belső világára. Közben a ferences testvérek folyamatosan lehetőséget biztosítanak a szentgyónásra és a lelki beszélgetésre.
Minden imádságos, elcsöndesedésre vágyót várnak a szervezők!
A részletekről érdeklődni, illetve a zsolozsmatáborba 2017. június 20-ig jelentkezni a szervezőknél a zsolozsmastabor2017@gmail.com; vagy www.ofm.ro/eferi; vagy www.facebook.com/ferencesprogramok elérhetőségeken lehet.

Időjárás: Ma országszerte sok lesz a napsütés, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csapadék inkább csak délen várható. Az ország nyugati felén élénk lehet a
szél. Hajnalra 6-10 fokig csökken a hőmérséklet, délután 20-24 fok körülalakulnak a maximumok.

MRE – Hírszolgálat, 2017. május 17.

About the author

maradmin

Leave a Comment