2017. május 19. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Hétvégi szentmise közvetítések
– Ma este nyolc órától szentmisét közvetítünk Belgiumból. 
– Holnap reggel nyolc órától Értarcsáról majd este hét órától Mária áhítatos szentmisét közvetítünk Kovásznáról. Este nyolc órától pedig Rózsafüzér imádságba kapcsolódhatnak be melyet Bosznia Hercegovinából közvetítünk. 
– Vasárnap délelőtt féltizenkét órától Rózsafüzér imát és tizenkét órától szentmisét közvetítünk Értarcsáról. 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán a Csíksomlyói kegytemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben. 

Ifjúsági lelkinap Felsőboldogfalván
Holnap délelőtt tíz órától ifjúsági lelkinap  lesz Felsőboldogfalván a marosvásárhelyi fiatalok vezetésével. Szeretettel hívják és várják a fiatalokat. 

Orgonamuzsika Kolozsváron
Holnap délután öt órakor orgonakoncertre kerül sor a kolozsvári Szent Mihály templomban. A műsorban erdélyi muzsikát szólaltatnak meg Ruzitska György zeneszerző alkotásaiból. Előadók: Potyó István orgonán és Kormos Melinda ének. A belépés díjtalan. Várnak minden orgonamuzsika kedvelőt. 

Szabadtéri vetítés Szent László királyról Nagyváradon
Boldog a föld, melynek királya nemes címmel honap este nyolc órától szabadtéri vetítést tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyház kertjében. A székesegyház főhomlokzatán megjelenő történetek Szent László király alakját idézik meg.

Régizenekoncert Boicán
Régizenekoncertet tartanak Boicán (Hunyad megye), a Nepomuki Szent János római katolikus templomban vasárnap délután hat órától. Az eseményen korabeli hangszereket szólaltat meg a Flauto Dolce együttes. A belépés díjtalan.

Centenárium Kárásztelken
Temploma felszentelésnek 100. évfordulóját ünnepli ebben az évben a kárásztelki római katolikus közösség. A rendezvélnysorozat csúcspontjaként vasárnap reggel kilenc órakor Böcskei László megyés püspök megáldja a falu határában állított keresztet, majd tíz órakor hálaadó szentmisét mutat be a helyi plébániatemplomban.

Időjárás: Holnap az ország nagy részén napsütésre kell számítani, de országszerte kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hajnalban 5 és 15 fok között, napközben pedig 20 és 28 fok között alakul a levegő hőmérséklete.  

MRE – Hírszolgálat, 2017. május 19.


H Í R E K   R E G G E L

MARIATHON
Zajlik a Mariathon, a délvidéki és felvidéki Mária Rádiók megsegítéséért gyűjt adományt a Mariathon alkalmából az erdélyi és magyarországi Mária Rádió május 18-21 között. A határon túli magyar nyelvű Mária Rádiók a magyarság önazonosságát és hitéletét erősítik. Felvidéken és Délvidéken a Mária Rádió rendkívül nehéz körülmények között működik, segítségre szorul. Egészen vasárnapig, reggel nyolctól este nyolc óráig hívhatják adományvonalainkat, a 0259-420777-es vagy 0359-420777-es telefonszámokon. Várjuk hallgatóinkat tematikus műsorokkal, riportokkal, világméretű körkapcsolásokkal. Tartsanak velünk, támogassák imáikkal és adományaikkal egyaránt e nemes ügy sikerét, tudva azt, hogy mindazt, amit szeretettel a legkisebbekért teszünk, magáért Krisztusért tesszük! Segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Csíkvacsárcsiban tartják az örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Bérmálás Szépvízen és Madéfalván
Ma délelőtt 10 órakor a szépvízi templomban 86 bérmálkozó, délután 5 órakor a madéfalvi templomban pedig 87 fiatal részesül a nagykorúság szentségében Tamás József püspök kézfeltétele által.

Belső Iránytű Gyergyószentmiklóson
A Belső Iránytű programsorozat keretében ma este hét órától Bodó Márta, a Verbum kiadó főszerkesztője, egyháztörténész, irodalom- és színikritikus tart előadást Amikor a lélek megbetegíti a testet – Miért tabu a test? címmel a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia nagytermében.

Ifjúsági lelkinap Felsőboldogfalván
Holnap délelőtt 10 órától ifjúsági lelkinap lesz Felsőboldogfalván a marosvásárhelyi fiatalok vezetésével. Szeretettel hívják és várják a fiatalokat.

Orgonamuzsika Kolozsváron
Újraindul az orgonamuzsika sorozat a kolozsvári Szent Mihály templomban. Az első koncertre holnap délután öt órától kerül sor és mi más lenne találóbb ez alkalomra, mint egy kis adag erdélyi muzsika. A műsorban kizárólag Ruzitska György művei szerepelnek. Előadók: Potyó István orgonán és Kormos Melinda ének. A belépés díjtalan. Várnak minden orgonamuzsika kedvelőt.

Mária áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket holnap este hét órakor a helyi plébániatemplomba. Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Kísért imádság hete Kolozsváron
A szociális testvérek május 25. és 31. között hívják és várják a Kísért imádság hetére mindazokat, akik szeretnének megtanulni imádkozni a Szentírással, vagy már tudnak, de mélyebb Isten-kapcsolatra vágynak, akik szeretnének Isten szemével tekinteni életükre és önmagukra, akik szívesen elmennének egy lelkigyakorlatra, de most éppen nincs rá módjuk. A programra Kolozsváron kerül sor. Az együtt ünnepelt kezdő és záró szentmise között a hét folyamán a résztvevőknek naponta egy órát kell szentelniük imádságra, illetve minden nap megoszthatják tapasztalataikat személyes kísérőjükkel. A program iránt érdeklődők számára a testvérek részletes ismertető levelet és jelentkezési lapot küldenek. Jelentkezni május 22-ig lehet Farmati Anna testvérnél a 0740-430666-os telefonszámon, vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen. Kísérők: Farmati Anna SSS, Fülöp Magdolna SSS, Homa Ildikó SSS, Imre Edit SSS testvérek.

Gyalogos zarándoklat Gyulafehérvárról Csíksomlyóra
Harmadik alkalommal indul gyalogos zarándoklat az ezeréves püspöki székhelyről, Gyulafehérvárról, május 27-én. A mintegy 240 km távolságot egy hét alatt teszik meg a zarándokok. Pénteken, június 2-án este részt vesznek a pünkösdi búcsú nyitó szentmiséjén, a kegytemplomban, szombaton keresztutat végeznek a somlyói kálvárián, majd a nyeregben ott lesznek a búcsús szentmisén. Az út hossza miatt az előzetes, fizikai felkészülés, rendszeres gyaloglás nélkül nem ajánlják a részvételt. Az idén lesz kísérőautó, így a arándokoknak csak az egynapi szükségleteik szerinti hátizsákot kell cipelni. Az így megnövekedett költségek fedezésére a szervezők adományokat is elfogadnak. Érdeklődni a 0740-831484-es telefonszámon vagy a csiksomlyo.gyalog@yahoo.com e-mail címen lehet. Jelentkezni még a mai nap folyamán lehet.

CSIT 2017
Már lehet jelentkezni a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozóra melyet augusztus 15-19 között idén is megszerveznek „Ébredj, és Lépj” mottóval Egy lendületes, meglepetésekkel, újításokkal tele találkozót, ahol Isten Szentlelke felébreszt az unalmas hétköznapokból. Idén tehetsz egy (vagy akár több) lépést, hogy egy hiteles, életvidám, keresztény fiatallá válj. Ő ma is él, felébreszt és tettekre hív! Tedd meg az első lépést, jelentkezz! Aki augusztus 1-je előtt bejelentkezik és kifizeti az előleget az ajándék pólóban részesül. Részletek a csitinfo.ro honlapon találhatók.

Időjárás: Ma nyugaton lehet zavartalanabb a napsütés, másutt időnként felhők takarhatják a napot, de csapadékra csak az erdélyi medence térségében kell számítanunk. Nyugaton megélénkül, északnyugaton megerősödik a déli-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 20-27 fok között alakul, a magasabb értékek a nyugati országrészben várhatók.

MRE – Hírszolgálat, 2017. május 19.

About the author

maradmin

Leave a Comment